Hamerníkova 12, 586 01 Jihlava  732 877 955, 724 047 084 IČO: 70956502 Český svaz ochránců.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pěvecký sbor Ptáčata V pěveckém sboru Ptáčata zpívají žáci tříd pod vedením Mgr. Jany Wichrové, korepetitorem sboru je Mgr. Dana Kusinová. Ptáčata.
Advertisements

Start pochodu ze Zbraslavic do Zruče bude 26
Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o Pobočce 3. Informace z ČSO 4. Ornitologické aktuality 5. Film o Šumavě „Silva Gabreta“ 6. Přestávka 7. Mgr. M. Pudil:
III. Kateřinické zimní setkávání vozíčkářů 2013 Moravská Organizace Vozíčkářů o.s. 3. Setkání vozíčkářů proběhlo tradičně v bezbariérovém centru Březiny.
Ptáci otevřené krajiny
XXVIII. ročník dálkového pochodu
Kód VM: VY_52_INOVACE_3BUD68 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Marcela Budinská Datum: Únor.
Ptáci - opakování Autor: Mgr.Diana Mücksteinová
PTÁCI - pěvci POZNÁVAČKA.
Hamerníkova 12, Jihlava  , IČO: Český svaz ochránců.
Český svaz ochránců přírody
Klub českých turistů Čeřínek – Jihlava 5. Hvězdicový výstup na Čeřínek
Pozvánka Floristický minikurz v Plumlově 5. až 7. května 2012 Pořádá Moravskoslezská pobočka České botanické společnosti ve spolupráci se základní organizací.
Nadřád: Létaví (Neognathae)
Ptáci v blízkosti lidských obydlí
Akce se zúčastnilo asi 60 lidí…
Ptáci v okolí školy.
Přikrmování přezimujících ptáků
Název: VY_32_inovace_PR45_02 Autor: Lenka Svobodová
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Poznávačka Verze 1 (lehčí). Vítáme Vás… … právě jste si stáhnul(a) lehčí verzi naší poznávačky. Čeká na Vás celkem 15 fotografií, u kterých musíte správně.
Ptáci 3 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Ptáci 3.ročník VY_32_ZAZNAM_Prv.I.3.D.04 Autor: Mgr. Anna Emingerová.
Ptáci – hmyzožraví pěvci
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
SAMOSTUDIUM TEST LABUŤ VELKÁ KACHNA DIVOKÁ HUSA VELKÁ POTÁPKA ROHÁČ
PTÁCI 3. a 4.ročník.
Přírodopis pro 7. ročník Trénink ptáků.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu procvičení předchozího.
Ptáci lesa Přírodopis 6.třída
Klub českých turistů Bedřichov Jihlava pořádá dne studánkovou vycházku Luka nad Jihlavou - Bítovčice. Sraz v Lukách nad Jihlavou na nádraží.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: leden 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII Vzdělávací.
Živočichové v lese.
OBRATLOVCI ptáci.
Ptáci Aves.

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Systém ptáků Pěvci. Pěvci V ČR 143 druhů (101 hnízdících) Všechny typy prostředí kromě moře Nohy se třemi prsty směřujícími dopředu a jedním dozadu Běhák.
PTÁCI (Aves) Cíl: - získání dovedností determinace našich druhů ptáků
EKOSYSTÉMY (s důrazem na učebnicové e. ČR).
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
EKOSYSTÉMY (s důrazem na učebnicové e. ČR).
Les - živočichové. slimák popelavý páskovka hajní.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:Člověk a jeho svět Ročník:2. Název učiva:Ptáci stálí, tažní a domácí Prezentace určena k výkladu učiva Autor:Mgr. Veronika.
PARYBY RYBY mořské. PARYBY RYBY mořské žralok rejnok makrela treska Mořský koník.
ŠKOLNÍ OLYMPIÁDA Základní škola Pardubičky
Českomoravská myslivecká jednota (prezentaci mějte vždy spuštěnou v režimu prezentace, spustit ji můžete příslušným tlačítkem, či klávesou F5)
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PTÁCI.
Migrace ptáků.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
nastavení holí účastníkům, rozcvička – zahřátí,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
Obratlovci - Ptáci.
Základní nabídka ptáků
PTÁCI.
Ptáci na rybnících a v jejich okolí Znáte některé ptáky z okolí rybníka? Proč mnoho ptáků žije na rybnících a v jejich okolí? Odpověď: Hledají zde.
Ptáci Poznávačka 7.ročník
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: RYBNÍK Téma: PTÁCI
Ptáci otevřené krajiny
Autor: Mgr. Irena Pohořalá Název:VY_32_INOVACE_11_PTÁCI III.
OBRATLOVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Na konci si body spočítej a porovnej se svými spolužáky.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Poznáváme ptáky Autor: Mgr.Diana Mücksteinová
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Transkript prezentace:

Hamerníkova 12, Jihlava  , IČO: Český svaz ochránců přírody

POZVÁNKA NA CELOSTÁTNĚ ORGANIZOVANOU AKCI VÍTÁNÍ PTAČÍHO ZPĚVU SRAZ V neděli v 8:00hod. u Hellerova rybníka na Dolině TRASA cca 5 km, končit budeme zase na Dolině NA CO SE MŮŽETE TĚŠIT Ukázky odchytu ptáků a kroužkování, soutěže pro děti a procházka krásnou jarní přírodou KDO VÁS POVEDE Bohuslava Kolmanová (tel ) Filip Hruška (tel ) Miroslav Čutka (tel )

Články v tisku Za kroužkováním ptáků U Hellerova rybníka na Dolině v Jihlavě bude začínat vycházka, kterou 6. května od 8 hodin pořádají ornitologové v rámci celostátní akce Vítání ptačího zpěvu. Na pětikilometrové trase nemají chybět ukázky odchytu a kroužkování ptáků a soutěže pro děti. Průvodci budou Bohuslava Kolmanová, Filip Hruška a Miroslav Čutka. Článek – Jihlavské listy – Pátek 4. května 2012 – Stručně – str. 2

Vítání ptačího zpěvu v Jihlavě se vydařilo 26 účastníků, z toho 9 dětí, se 6. května rozhodlo absolvovat celostátně (i celoevropsky) organizovanou akci „Vítání ptačího zpěvu“, kterou pořádala Česká společnost ornitologická (ČSO) ve spolupráci s Pobočkou ČSO na Vysočině a ZO ČSOP Jihlava. Vítání bylo zahájeno na hrázi Hellerova rybníka na Dolině, kde mohli zúčastnění přiřadit jednotlivé vyobrazené druhy ptáků pod řády a zatipovat si, kolik druhů ptáků uvidíme na vycházce a prohlédnout si mnoho propagačního materiálu. Účastníci pozorovali během vycházky 41 druhů ptáků, poslouchali jejich hlasy a těšili se na ukázky odchytu ptáků a jejich kroužkování. Děti si zahrály zajímavé hry a pro všechny to byla procházka krásnou jarní přírodou. Tipovací soutěž vyhrál Daniel Kolman, který obdržel zajímavou cenu. Vycházku vedla členka Pobočky ČSO na Vysočině Mgr. Bohuslava Kolmanová, ukázky odchytu ptáků a jejich kroužkování nám předvedli členové Pobočky ČSO na Vysočině Filip Hruška, Tomáš Kněžíček a Miroslav Čutka. V jejich síti byla odchycena sýkora koňadra a pěnice černohlavá, která byla následně okroužkována a focena mnoha účastníky vycházky. Oba odchycení ptáci nám po vypuštění zmizeli v křovinách kolem rybníka. Konec vycházky byl opět na hrázi rybníka. Všem účastníkům přálo nádherné slunečné počasí. V Jihlavě dne JK

Seznam pozorovaných druhů ptáků (Vítání ptačího zpěvu v Jihlavě) budníček menšíkos černýslípka zelenonohá budníček většíkukačka obecnásojka obecná cvrčilka zelenályska černástehlík obecný čečetka zimnímoták pochopstraka obecná červenka obecnápěnice černohlavástrnad obecný drozd brávníkpěnice hnědokřídlástrnad rákosní drozd kvíčalapěnice slavíkovásýkora koňadra drozd zpěvnýpěnkava obecnásýkora modřinka holub domácípěvuška modrášpaček obecný holub hřivnáčpolák chocholačkavlaštovka obecná jiřička obecnápoštolka obecnávolavka popelavá kachna divokárorýs obecnývrabec polní kavka obecnásedmihlásek hajnízvonek zelený kormorán velkýskřivan polní V Jihlavě dne BK

PŘIŘAĎTE JEDNOTLIVÉ DRUHY PTÁKŮ POD ŘÁDY (např. SVIŠŤOUNI – 7.) ŠPLHAVCI - VRUBOZOBÍ - BRODIVÍ - DRAVCI - PĚVCI - HRABAVÍ - 1. pěnkava obecná 4. koroptev polní 2. labuť velká 5. káně lesní 3. datel černý 6. volavka popelavá

foto: Zdeněk Schlappl

foto: Pavel Jelínek

foto: Zdeněk Schlappl

foto: Pavel Jelínek