UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život na dolním toku Moravy 2. setkání tentokrát ve Vedrovicích nedaleko Moravského Krumlova.
Advertisements

Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
DOMOV HÁJ LEDEČ NAD SÁZAVOU
ZŠ Kostomlaty pod Milešovkou
Základní škola a Mateřská škola Louňovice pod Blaníkem 15. srpna 2009
Nabídka odpoledních klubů od října 2013 Společnost DUHA – integrace osob s mentálním postižením.
Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o.
 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PŘI SANATORIU EDEL ZLATÉ HORY
Základy dotazníku Dotazník vychází z vědecké teorie o lidech a jejich povolání. V Americe ji vytvořil v 60.letech 20.století dr. John L Holland a dnes.
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA. VOLBY DO ŽÁKOVSKÉ RADY zástupci 4. až 9.třídy zástupci 4. až 9.třídy každá třída si zvolí své dva zástupce se svým třídním.
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
Základní škola a Mateřská škola Brno, Merhautova 37
Projekt Inkubátor Junior. Denisa ZáhorskáDaniela Volfová Olga GergišákováJakub Moša Petr ŠaumanAneta Daňková David Furik Monika Rosenzweigová Tereza Páleníková.
Setkávání žáků s SPU Setkávání žáků s SPU Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Přechod z ústavní do komunitní služby
Keramické a sklářské tříleté učební obory
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Řemesla 7.B Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku.
Doprovodné programy I. běh ŠMP – Muzejní výstavnictví Mgr. Dagmar Fialová.
Hrnčířství Jedna z nejstarších lidských technologií
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Všechno v mém životě souvisí AC Education s.r.o. |
Mgr. Iveta Krejčí, ZŠ Olomouc, Zeyerova 28
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Keramika 1 Chemie VY_32_INOVACE_234, 12. sada, CH ANOTACE
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Všechno v mém životě souvisí AC Education s.r.o. |
Keramický výrobek.
C estovní ruch na Šluknovsku - co můžeme nabídnout ? Ing. Eva Hamplová MAS Šluknovsko Tolštejn,
Centrum pro maminky s dětmi Sídlo: Kučerov 178 bývalá ZŠ Provoz: čtvrtek – hod. 1. sobota v měsíci – výtvarná dílnička 3. sobota v měsíci –
Všechno v mém životě souvisí
4. září jsme poprvé vkročili do naší třídy, kde nás přivítal pan ředitel a především naše paní učitelka, na kterou jsme byli všichni moc zvědaví… Poprvé.
Úvod do dějepisu. Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Základní škola a Mateřská škola Horní Stropnice Školy pro venkov.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Velká písmena Český jazyk 6. ročník ZŠ
Praha 4, Tajovského1309 IČ:
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
STUDENTSKÝ MINIPODNIK MATĚJ MAREK. firma Matěj Marek (Manufaktura Wolkerova) sídlo: Wolkerova 2941, Havlíčkův Brod,
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
TVOŘIVĚ DO SVĚTA - vzdělávací program, který je alternativou klasickému pojetí vyučovacího procesu - Základní škola a mateřská škola Třinec, Kaštanová.
INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ – INVESTICE DO BUDOUCNOSTI PaedDr. LUDVÍK ZIMČÍK, ředitel ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ (ŠKOLA NA KONCI SVĚTA)
Centrum vzdělanosti Libereckého kraje – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Keramika Zbožíznalství 1. ročník Keramika – suroviny a) základní - tvárlivé jíly (kamenité) - hlíny (hrnčířské,kameninové) - kaolin b) ostatní - ostřiva,
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA CHOTÝŠANY „KAŽDÝ JE JEDINEČNÝ“
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PUTOVÁNÍ ZA ŘEMESLY Základní škola Konstantinovy Lázně.
Český výrobce dřevěných ozdob a dekorací svítící dekorace nádobí z masivu ozdoby a dekorace 3D dekorace novoročenky a pozvánky
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
ZŠ A MŠ KUNÍN ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA
MANUFAKTURY A PRVNÍ STROJE
Šance pro každého žáka Základní škola a Praktická škola U Trojice
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA.
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Keramika období laténského
výtvarné vyjadřování od nejstarších dob
ŘEMESLNÉ CHOLTICE
Polytechnická situace na ZŠ, Liberec, U Soudu 369/8, p.o.
Polytechnické vzdělávání v DVPP VISK seminář KAP Středočeského kraje
„Moje škola – moje třída“
Elektronické součástky a obvody
Druháci na Pernštýnském náměstí.
Centrum kolegiální podpory CKP
TVOŘÍME Z KERAMICKÉ HLÍNy
Katedra historie Filozofická fakulta UP Olomouc
Transkript prezentace:

UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU představují projekt Dílnička s keramickou pecí

UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU Jméno mafie: UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU Jména členů: Monika Havránková, Simona Buštová, Adéla Havlíková, Anna Brzobohatá, Daniela Váňová, Karel Navrátil, Matěj Vrána, Jan Procházka, Jitka Piskáčková, Eliška Růžičková, Jaroslav Badalec, Dorota Humpoláková, Markéta Lainerová, Aneta Novotná. Předák: Mgr. Jaroslava Hujková – učitelka Název projektu: Dílnička s keramickou pecí

Kdo jsme? Jsme parta aktivních dětí a chodíme do výtvarného a pracovního kroužku, který funguje na naší škole v ZŠ a MŠ Dubnice už mnoho let.

Co rádi děláme? Rádi se seznamujeme se starými řemesly, navštěvujeme muzea a dílny s ruční výrobou. Pátráme v knihách po informacích, jak naši předkové dokázali vyrábět vše potřebné svou šikovností. Obdivujeme jejich zručnost a nápady. Jsme okouzleni výtvarnými technikami, jakými lidé zdobili předměty, které denně používali nebo prodávali.

Naše činnosti I my jsme vyzkoušeli mnohé pracovní činnosti… Výroba figurky z vosku

Výroba vánočních ozdob Naše činnosti Výroba vánočních ozdob Výroba masky

Stavba egyptské pyramidy Naše činnosti Výroba mýdla Stavba egyptské pyramidy

Naše činnosti Vánoční trhy Podzimní věnce

Naše činnosti Pečení cukroví Výroba svíček

A co dál? Nyní chceme vyrábět z keramiky skutečné výrobky! Chceme se učit řadě technických postupů používaných při tvorbě keramických předmětů. Podle technik a návodů, které se zachovaly z minulosti, chceme vyrobit sami to, co jsme dosud jen obdivovali. Chceme rozvíjet vlastní fantazii a být originální v řemeslném zpracování.

Náš cíl Nyní je naším cílem vytvořit malou hrnčířskou dílničku, kde by byla umístěna keramická pec, hrnčířský kruh, polička s regály a keramickým nářadím.

Máme hlavu plnou nápadů, ale… Nákup pece byl dosud nad finanční možnosti naší školy.

LAG Podralsko LAG Podralsko Proto jásáme nad nabídkou organizace … a pokoušíme se Vás získat pro náš projekt Dílnička s keramickou pecí.

Dílnička s keramickou pecí Dílnička bude umístěna v prostorách naší školy, což nám umožní pracovat s keramickou hlínou a výrobky vypálit, bez nutnosti docházet do dílen jiných škol či organizací. Dílničku tak využije v rámci vzdělávacího procesu nejen škola a školka, ale její plánujeme tuto tvořivou činnost nabídnout i naším bývalým spolužákům, kteří nás stále navštěvují a nám se po nich stýská.

Dílnička s keramickou pecí Pořízením pece a kruhu si vytvoříme zázemí pro naši tvůrčí činnost, budeme mít možnost se spojit s dalšími dětmi z jiných mafií a například jako společnou akci uspořádat historický jarmark s ukázkou výrobků, které bychom jinak bez pece a kruhu nevytvořili. Keramické výrobky, vypálené v keramické peci, jsou předměty trvalejší hodnoty. Budeme moci svými výrobky obdarovat své nejbližší – rodinu i kamarády nebo si je uschováme na památku.

DĚKUJEME ZA POZORNOST.