30. 10. 2007Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Bakalářská práce FFMU v Brně, Ústav české literatury a knihovnictví
Bibliotheca academica, Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2010 Fakulta sociálních studií MU, Brno, 2.–3. listopad 2010 Výsledky průzkumu informačního.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
Komise Hana Landová (SIC ČZU) Bibliotheca Academica 2012.
Digitalizační pracoviště MKP SDRUK sekce IT, Olomouc února 2007.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Olomouc CPVŠK Zpráva o činnosti za rok 2006 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování.
AKVŠ – silná asociace s jasnou vizí do roku 2020 Iva Prochásková Bibliotheca academica 2012, 26.– , Pardubice.
Mezinárodní politické organizace a seskupení
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Zpráva o české komunitě DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2010, 2.– , Brno AKVŠ v roce 2010… a jak dál? Iva Prochásková
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
AKVŠ – nová témata – nové výzvy Marta Machytková předsedkyně VV.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Seminář Galerie inovací FOR INDUSTRY,
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
ASOCIACE KNIHOVEN VYSOKÝCH ŠKOL ČR SLAVÍ 10. NAROZENINY BARBORA RAMAJZLOVÁ
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Plzeň, září 2008,
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Pedagogické kompetence 6. října 2014 Caroline Kearney vedoucí manažerka projektů & analytička vzdělávání.
Historie a práce II. výboru v rámci Valného shromáždění OSN a Valného shromáždění Pražského modelu OSN.
VŠ knihovny vzdělávající výsledky průzkumu 2014 Jan Zikuška (MU), Hana Landová (ČZU) BA 2014: , Ústí nad Labem.
Jak válčíme: průzkumy, standardy, postery… Lenka Bělohoubková Komise IVIG.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín AKVŠ v roce 2009… a jak dál? Iva Prochásková
Setkání členů SPIS 13. června 2007 Sahara Café.
Jak se učí inovační podnikání
Miluše Horská KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, o.s. Historie.
Informační vzdělávání na VŠ: aktivity v roce 2005/2006 Výsledky dotazníkového šetření Eva Dohnálková, Hana Landová, Jana Liptáková.
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
Důsledky zákona o svobodném přístupu k informacím pro veřejné knihovny Bakalářská práce FF MU V Brně, Ústav české literatury a knihovnictví, kabinet knihovnictví,
Komise pro elektronické informační zdroje CPVŠK Hradec Králové B. Katolická ZČU v Plzni.
Koncepce trvalého uchování knihovních sbírek tradičních i elektronických dokumentů v knihovnách ČR do roku 2010 Bohdana Stoklasová & kol. Národní knihovna.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Cheb, října 2007,
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Zdravotnická sekce v rámci Asociace vyšších odborných škol ________________________________________ Valná hromada AVOŠ 20. dubna 2010 _______________________________________.
CPVŠK, České Budějovice Novela Knihovního zákona Co je nového? Iva Prochásková, UK UPa.
Šedá literatura a SIGLE Knihovna AV ČR
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. sněm RVŠ, 20. června 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
CPVŠK 2003 Asociace knihoven vysokých škol v roce 2003 Barbora Ramajzlová ČVUT Praha.
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Implementace EQAVET v ČR
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
210 mm Národní technická knihovna podporuje.... OPEN ACCESS WEEK
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Transkript prezentace:

Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice

Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Trocha historie  Praha, – první CPVŠK (Komise pro VŠK Rady vysokých škol)  Ostrava, 9. – – usnesení o zřízení Asociace, přípravný výbor  Brno, 23. – – projednání stanov Asociace  2002 – CPVŠK poprvé pod hlavičkou Asociace  Olomouc, – – potřeba změny

Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Proč změny  Až do ustavení Asociace byla CPVŠK jediným reprezentativní fórem – proto se přijímala usnesení, i když jejich význam byl pouze proklamativní  Od r je oficiální platformou Asociace – přijímání usnesení náleží jejímu nejvyššímu orgánu – výroční konferenci, kde jsou delegování zástupci všech VŠ s právem hlasovacím

Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Jaké změny  Jednání VV AKVŠ  Východisko: pravidelné setkávání VŠ knihovníků je třeba zachovat Posílit informační funkci Přizpůsobit obsah tak, aby reflektoval současnou situaci VŠ knihoven a odpovídal praktickým potřebám VŠ knihovníků Změnit název, aby odpovídal obsahu

Ostrava, BA-CPVŠK 2007 BA - CPVŠK by měla přispět k tomu, abychom  Byli„in“ informováni o činnosti Asociace informováni o tom, co je nového v oboru, jaké jsou trendy v zahraničí inspirování realizovaným řešením konkrétních problému v praxi integrováni, ne izolováni (spolupráce X konkurence) (za)interesováni, ochotni podílet se a podělit se

Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Být zainteresováni

Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Konkrétně  Program letošní konference Naplňuje nové schéma  Jaká klíčová témata pro příští rok Open access a institucionální repozitáře Lidské zdroje v knihovnách, celoživotní vzdělávání, řízení knihoven v 21. století Evaluace knihoven – měření kvality ???

Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Na závěr z jiného soudku – mezinárodní spolupráce  Od je AKVŠ organizačním členem LIBER – zástupce na výroční konferenci má hlasovací právo  Počet institucionálních členů z českých VŠ se zvýšil o 1 (ČZU) na 5  Nové www stránky

Ostrava, BA-CPVŠK výroční konference LIBER – Varšava, –  Spolupráce LIBER s asociacemi vědeckých knihoven evropských zemí  Odborný program Lidské zdroje Měření kvality knihoven Vývoj v konzervaci a uchovávání fondů, finanční aspekty digitálního uchovávání Elektronické publikování v prostředí open access  36. valné shromáždění LIBER Dokument „Plán rozvoje LIBER na léta 2007 – 2010“

Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Děkuji za pozornost