Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Advertisements

Rychlejší ovládání počítače
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
MS Windows.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
Základy počítačů a kancelářský software
Obrázek v prostředí MS-WORD
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
programové vybavení počítače
MS WORD pro pokročilé Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU Martin Komenda.
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy práce s počítačem – lekce V.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.20 Téma: Kufr – základní.
Představujeme službu Samepage
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Vyhledávání a analýza dat na internetu 1 Doporučený vyhledávač:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
T1: Základy práce s počítačem
Vzdělávání v eGon Centru ORP Boskovice. Plán 1. dne školení: 1. Úvodní informace 2. Základní předpoklady práce s PC na MěÚ 3. Práce se složkami, soubory,
Práce s operačním systémem
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Grafika ve Wordu.
Operační systém Windows
Vytvoření hypertextového odkazu
2OP381 Manažerská informatika 1
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha Uspořádání dat na disku
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
Ostrava 30. září 2002 ECDL pro učitele Libor Koníček Přírodovědecká fakulta Ostravská univerzita.
Základy práce s počítačem – lekce III. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Cvičení 2 - Řešení příkladu
Základní pojmy ve výpočetní technice
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
Ovládací panely Šablona 32 VY_32_INOVACE_1_7_Windows-ovládací panely.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Synchronizace dat na iPadu Co se všechno naučíme??? iFiles.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
PRÁCE NA PLOŠE PC VY_32_INOVACE_08
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Co se všechno naučíme??? Synchronizace dat Google Disc
Textový Editor.
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
GOOGLE A POWER POINT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Operační systém Windows
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Operační systém Windows
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Elektronická pošta.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Transkript prezentace:

Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU

▫ Opakovaní důležitých pojmů ▫ Komplexní příklad Obsah lekce

▫ Hardware vs. Software ▫ Vlastnosti ovládacích zařízení – Myš a klávesnice ▫ Operační systém a jeho vlastnosti Orientace v počítačovém světě

▫ Princip organizace souborů ▫ Soubor, složka, ikona, zástupce ▫ Základní operace a použití klávesových zkratek ▫ Jak vytvořit textový soubor – Poznámkový blok, MS Word Souborový systém

▫ Prohlížeče, vyhledávače, ová schránka ▫ Jak rychle a snadno najít co potřebuji Prostředí internetu

▫ Vytvořte na ploše adresář Priklad a v něm podadresář Ukazka ▫ Adresáře následně přejmenujte – Příjmení – Jméno Závěrečný příklad

▫ Na internetu najděte libovolnou fotografii kostelu sv. Jakuba v Brně a uložte ji do adresáři s Vašim jménem ▫ Vytvořte krátký dokument v MS Word, kam vložíte text aktuality z úvodní stránky Závěrečný příklad

▫ Vytvořte , který zašlete na adresu a kopii na a také do Vaší schránky ▫ Do textu mailu vložte odkaz na stránku na internetu, která poskytuje info o aktuálním počasí. ▫ K mailu přiložte jako přílohu: – Fotografii kostelu – Textový dokument Závěrečný příklad