Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Advertisements

Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
PERSONALISTIKA PRAKTICKY
MULTIKULTURA V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH (posílení studentských znalostí, dovedností a kompetencí pro přímou práci s minoritami) „Bylo podpořeno Ministerstvem.
Profil HR poradce a školitele
Studentů prvních ročníků FPE. SKVAIPSK AS FPE Magda Alča.
Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha,
Různé role zástupce ředitele školy
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Připravil : Martin Pelikán
Výuka češtiny v anglickém programu na LF UP v Olomouci Pavel Kurfürst Centrum pro výuku cizích jazyků Lékařská fakulta Univerzita Palackého v.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
„Talent 2020 aneb…“ TALENT – UNIVERZITA – PRAXE – ?
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Podpora studentů s dyslexií na ČVUT
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Kongresové dny Brno 2010 Asociace výchovných poradců / - založena v červnu 2005 jako Asociace školských poradců díky spolupráci s časopisem.
Telefonická poradenská linka pro pedagogy Statistika hovorů listopad červen 2010 srpen 2010 Mgr. Anna Rollová, František Šuranský.
Volební číslo: Volby do Studentské komory Akademického senátu 3.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Připravil(a): Host:. Obsah přednášky Základní informace o studiu na FPR – I.část  Struktura studia  Semináře a cvičení  Zápočty a zkoušky  Vnitřní.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Vnitřní oponentní řízení rozvojových projektů ZČU za rok 2011 INKLUZE-11: Systém podpory znevýhodněných studentů: Podpora integrace zdravotně handicapovaných.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
Proč být členem profesní tlumočnické organizace?
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Plénum ČKR1 Priority RVŠ Teze programového prohlášení Rady vysokých škol.
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
ZMĚNY VE FINANCOVÁNÍ PODPŮRNÝCH SLUŽEB PRO STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Kancelář pro studenty se speciálními potřebami IPC RUK Univerzita Karlova.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a kariérového poradenství Adresa: Jungmannova.
Czech Business Center Regensburg- Místo pro česko- německou spolupráci
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků1 JAK MŮŽE EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA MASARYKOVY UNIVERZITY PŘISPĚT KE ZVÝŠENÍ.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Nezapomeňte si do zažádat o ubytovací stipendium!  Při podávání žádosti je nutné.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Jméno Příjmení Konference IDS – Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ A STÁŽÍ V OBORU DOPRAVNÍ TELEMATIKY Ing. Martin Langr, Ph.D.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Síť podpory nadání. Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
RegioTalent – Regionalisierung ohne Grenzen1 Posouzení zřízení coworkingového centra v Jindřichově Hradci Leden 2015, Vypracovaly: Božejovská Martina,
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
OSPOD NOVÝ BOR A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Mgr. Balážová Dana OSPOD Nový Bor
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
Studijní program Ošetřovatelství
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Transkript prezentace:

Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl

Historie: Vznik: podzim 2007 První impuls: Studentská komora AS MU, podpora vedení univerzity 5 studentů: D. Jenne, I. Galat, V. Kudrová, M. Dráb M. Pešl Spolupráce s Poradenským centrem MU Podpořeno Rozvojovým projektem MŠMT

Hlavní myšlenky: Cíl: zlepšit informovanost studentů o pravidlech studia, jejich právech a povinnostech, pomoc studentům v nouzi Motivace: snaha předávat dál zkušenosti a znalosti aktivních studentů, poptávka po takové službě mezi studenty

Poskytované služby: 1) Osobní poradenství pravidelné úřední hodiny na 2 místech (3x týdně celkem 8 h.) telefonní kontakt během úředních hodin po individuální domluvě kdykoliv 2) ové poradenství po celý týden včetně letních prázdnin 3) Poradenství přes diskuzní fórum 4) Studentský „ombudsman“ 5) Osvětové přednášky (podzimní semestr)

S čím radíme? Studijní předpisy Oficiální žádosti Poplatky za studium Zahraniční stáže Stipendia Jakékoli studijně-právní otázky Možnosti studia na MU (zejména pro uchazeče o studium)

Zásady a vnitřní fungování: Zásada anonymity a diskrétnosti Hlásíme se k Etickému kodexu pracovníků vysokoškolských poraden Týmová práce (pravidelné schůzky, spolupráce, specializace, rotující předsednictví) Fungujeme pod křídly Poradenského centra MU

Jak jsme kvalifikováni? Aktivní studenti (senáty, spolky…) Nadprůměrná znalost prostředí vlastní fakulty i univerzity Školení VŠ legislativy a další Seminář komunikace s klientem Školení o poplatcích spojených se studiem Specializace některých poradců (V. Kudrová – vysokoškolské právo, V. Uzel – pedagogika a poradenství)

Již spolupracujeme s… Biománie (PřF) Vzájemná spolupráce v propagaci (od r. 2009) LeMUr (MU) Rubrika o studijních problémech (od r. 2010)

Můžeme nabídnout: Spolupráci v propagaci Naše zkušenosti a znalosti vysokoškolské legislativy, vnitřních předpisů MU a praktické stránky vysokoškolského poradenství Laickou i odbornou veřejností pozitivně oceňovanou a rozšířenou celouniverzitní službu, kterou studenti denně využívají (přes 1500 unikátních dotazů od našeho vzniku)

Přivítáme: Spolupráci v propagaci Aktivní studenty, kteří mají zájem pomáhat a radit svým spolužákům (aktuálně zejména z řad FSpS, LF, PedF a FI) Prostory, místo, či události, kde můžeme studentům nabídnout naše služby (kde o ně budou mít zájem) Spolupráci pokud jde o rozvoj soft-skills (školení navzájem mezi spolky, sdílení nákladů při školeních externími subjekty apod.). Naše prioritní oblasti: vysokoškolská legislativa, jednání s klienty, psychologické problémy při studiu apod.