počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Advertisements

Připojení k internetu.
Bližší informace o Spyware, adwere, spam.
INTERNET A ELEKTRONICKÁ POŠTA
Právní aspekty užívání software
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Internet - historie.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_140_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Základy práce s počítačem – lekce V.
Informatika Internet.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
FTP – přenos souborů Tato služba se používá pro přenos souborů pomocí přenosového protokolu FTP. Pro tuto službu existují speciální klienti, kteří se dokáží.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Informatika - prezentace
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
Internet.
Internet.
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
Informace a Internet Bohumil Bareš. Informace V nejobecnějším smyslu je informace chápána jako údaj o reálném prostředí, o jeho stavu a procesech v něm.
MS Internet Explorer Prohlížeč – zobrazuje www stránky Obsahuje:
Nebezpečí na Internetu
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
INTERNET Dana Kalousková ZŠ TGM Hodkovice n. M. Použitá literatura:NAVRÁTIL P.:Internet pro školy, Computer Media, Prostějov 2001, ISBN:
WWW – hypertextový informační systém
INTERNET Filip Fiala, 4C.  Internet je globální systém vzájemně propojených počítačových sítí. (World Wide Web)  Pro vzájemnou komunikaci v síti se.
INTERNET Možnosti připojení.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Elektronická pošta Název školy
BEZPEČNOST V POČÍTAČI Jiří Beran BezpečnostJiří Beran.
Zálohování dat Zoner cloud Webové úložiště fotografií. Virtuální disk. Zabezpečené přihlašovací údaje.
Počítačová síť a internet Radek Pinc
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Pro 5. ročník INTERNET. Program v počítači. Prohlížíme si v něm internetové stránky. Prohlížeč / Vyhledávač.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
8. ročník PRÁCE S INTERNETEM. Všechny www stránky jsou napsány kódem HTML – HyperText Markup Language. Prohlížeč tento kód přeloží a výsledek zobrazí.
Je jejich stahování legální nebo nelegální??. Autorská práva (copyright) Zabývá se právními vztahy uživatelů a tvůrců autorských děl. Je součástí tzv.
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Internet Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_14_Internet Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Internetový prohlížeč
Internet,Historie,možnosti připojení,služby
Možnosti připojení k internetu
INTERNET Pro 5. ročník.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_11
Internet = je celosvětový systém propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Internet - historie.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Kurz na PC – Pokročilý LEKCE 2
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo bezdrátovým připojením (wi-fi). V roce 2009 oslavil 40 let své existence. V roce 2012 překročil počet uživatelů 2,4 miliardy počítačů V České republice využívá internet 6 z 10 lidí. listopad 2013

Počítače v internetové síti mají dvě základní úlohy. SERVERY informace poskytují nebo řídí, UŽIVATELÉ informace užívají a starají se o jejich výrobu a šíření. Servery jsou mezi sebou propojené tak, aby existovala cesta ke každému místu. listopad 2013

PROHLÍŽEČ – je program nainstalovaný v počítači, pomocí kterého si prohlížíte internetové stránky VYHLEDÁVAČ – je konkrétní internetová stránka listopad 2013

Je obvykle na pohled velmi jednoduchá internetová stránka. Dokáže však velmi důmyslné věci. Umí vyhledat informaci na stránkách (adresách) o kterých nevíme. listopad 2013

Každá internetová stránka musí mít svou adresu, abychom ji mohli na Internetu najít. mezinárodní adresa česká adresa slovenská adresa listopad 2013

Jestliže známe adresu stránky, píšeme ji přímo do prohlížeče! listopad 2013

Jestliže adresu stránky neznám, musím si ji vyhledat ve vyhledávači! facebook listopad 2013

1.Kdy se narodil Tomáš Klus? 2.Kde zjistím jízdní řády? 3.Leží Barcelona u moře? 4.Kolik má obyvatel? listopad 2013

Přes telefonní linku. listopad 2013

Bezdrátové. listopad 2013

Internet v mobilu SIM karta nemusí být jen v mobilu, ale i ve speciálním zařízení – modemu – který se umí také „dovolat“ na Internet. listopad 2013

-program, který je zdarma -autor za něj nic nechce -naopak je rád, když si ho stáhneme -tento program už něco stojí -autoři chtějí dostat zaplaceno, stálo je to hodně práce a času -nelegální stahování je trestné! listopad 2013

-bezplatná verze placeného programu – na zkoušku -má některá omezení: -na 15, 30, … dní -na 20, 30, … spuštění -některé funkce nefungují -Výsledná práce se nesmí vystavovat, prodávat, … listopad 2013

Když si v obchodě vezmete něco, za co se má zaplatit, je to Když si stáhnete z internetu zdarma software, za který se má zaplatit, je to listopad 2013

listopad 2013

mail.google.com

uživatelské jméno poskytovatel – u koho mám Je z také ová adresa? listopad 2013

Nevyžádaná hromadná pošta reklamního charakteru. Váš prodávají zloději ů (spammeři) legálním i nelegálním firmám – ty vám pak posílají reklamní nabídky. Můžou poslat i sledovací programy – spyware! listopad 2013