Stavitelství 3 Svislé konstrukce stěnové

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEZNAM PŘÍLOH Řešení obvodových plášťů: statické působení: nosné nenosné podle materiálů: vyzdívané,
Advertisements

Otvory v nosných stěnách
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Ztužující věnce ST14 Ing. Naděžda Bártová.
LEHKÁ NESILIKÁTOVÁ PREFABRIKACE
Vady panelových domů z technického hlediska
Stavitelství 4 Betonové stropy
Téma: Stropy Heluz Miako POS 2
montované STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství,
Název operačního programu:
Pozemní stavitelství II
Stavitelství 9 PROSTUP TEPLA OP
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Název operačního programu:
Název operačního programu:
Název operačního programu:
PRŮBĚH POVRCHOVÝCH TEPLOT OBVODOVÉHO PLÁŠTĚ
NK 1 – Konstrukce Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
NK 1 – Konstrukce – část 2A Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Stavitelství 2 Základy – spodní stavba
Stavebnictví Pozemní stavby Stěnové systémy(STA16) Vývoj
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
Obsah Zděné konstrukce obecně Kamenné zdivo Tradiční cihelné zdivo
06/2003Přednáška č. 11 Dynamický model stárnutí objektu (části objektu) – základní popis Předmět: Modelování v řízení MR 11 (Počítačová podpora) Obor C,
Základní zadání POPR (2009 ZS) 1.základní informace k sestavení modelu objektu 2.pro model použijte stávající projekt z výuky nebo jiný dostupný projekt.
Cihlářské výrobky pro vodorovné konstrukce
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Zděné příčky (STA17) Ing. Eva Netopilová.
Stropní konstrukce a ztužující věnec
Stavebnictví Pozemní stavby Překlady (ST13) Část 1.
Stavitelství 7 Zastřešení budov
KONSTRUKČNÍ SYSTÉMY BUDOV POZEMNÍCH STAVEB
Rekapitulace obsahu modelu Předmět: Počítačová podpora řízení K126 POPR Obor E ZS, 2011, K126 EKO Přednášky/cvičení : doc.Ing. P. Dlask, Ph.D. Cvičení.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Co to jsou stavební materiály (staviva)?
Kovoplastické pláště Fasádní systém
Název operačního programu:
Otvory v nosných stěnách
Stavitelství 10 Konstrukční systémy budov
Princip zakreslování žb. monolit stropů
Princip spřažené konstrukce
Stavebnictví Pozemní stavby Stěnové systémy (STA16)
VY_32_INOVACE 34_04 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_36_01 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
9/2010Přednáška č. 11 Tvorba modelu – ověření modelem.
Stavebnictví Pozemní stavby Stěnové systémy (STA16)
Úkoly a rozdělení stavebnictví
Výkres skladby stropních prvků
9/2009Přednáška č. 11 Modifikovaný Dynamický Model v aplikaci výuky POPR Předmět : Počítačová podpora řízení K126 POPR Obor E ZS, 2009, K126 EKO Přednášky/cvičení.
Zhotovování příček a dělících stěn
Pozemní stavitelství I
Pozemní stavitelství I
Tvorba technické dokumentace
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad pěnových plastů a jejich použití.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice Autor.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_22-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Fasádní obklady Ing. Miloslava Popenková, CSc. FASÁDNÍ OBKLADY dělení KONTAKTNÍ (lepené) BEZKONTAKTNÍ (zavěšené odvětrávané)
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Svislé zděné konstrukce
Stropní konstrukce – III. část
Vysoká škola technická a ekonomická
Transkript prezentace:

Stavitelství 3 Svislé konstrukce stěnové Přednáší ing Jan Mareček Ph.D. jan.marecek@vsb.cz LPA311/1

Svislé konstrukce Rozdělení Stěnové Nosné Nenosné Vyztužené věnci Skelety tvořené sloupy , průvlaky, ztužujícími a výplňovými stěnami.

Svislé prefabrikované konstrukce - rozdělení Skeletové konstrukce montujeme Z nosných prvků - sloupů, průvlaků Ztužidel, ztužujících stěn a ztužujících jáder. Obvodový plášť převážně z lehkých plášťů Stěnové konstrukce montujeme příčně ze stěn nosných podélně ze stěn nosných, pilířů a průvlaků Obvodové pláště mhou být sendvičové nebo dodatečně zateplené.

Stěny z cihel Cihly keramické, vápenné, hliněné, z technologického odpadu. Zdění stěn náročné na ruční práci. Spojování maltou vápennou, cementovou nebo nastavenou.

Stěny z tvárnic Tvárnice jsou rozměrově větší podle materiálu a pojiva: Plné z tepelně izolačních materiálů S dutinami nachystané k vyplnění Se zabudovaným izolačním materiálem Spojované maltou, lepidly, pěnou, bezmaltové

Stěny z bloků Bloky podle velikosti Na světlou výšku podlaží Poloviční na výšku pod mezipodesty V úrovni stropu doplněny věncovkami Montují se na cementovou maltu, Vyrovnávají se klínky známý typ T02 OB, bloky věncovky průvlaky BP 70 OS obvod montován z blokopanelů, parapetní panely vynášeny překlady nad okny. Vnitřní stěny z bloků.

Stěny z panelů Panely podle velikosti a nosnosti Známý typ G 57,T06B Nosné panely jsou určeny pro vynášení stropních panelů a proto jsou tyto typy montovány v příčných skladbách. Obvodové panely jsou izolační nenosné Viz Panelové soustavy.

Stropní panely jsou vyztuženy podle šipky Příčné systémy Stropní panely jsou vyztuženy podle šipky Příčné nosné stěny Podélné nenosné stěny

Podélné systémy Stropní panely jsou vyztuženy podle šipky Podélné stěny nosné i izolační Pole složené z pilířů a průvlaků

Jednoplášťový struskopemzobeton G57 U= 1,5 W.m-2.K-1 T02 BP70 OS T06 BTS

G57 U= 1,5 W.m-2.K-1

TO2 U= 1,5 W.m-2.K-1

BP70 OS U= 1,5 W.m-2.K-1

T06 BTS U= 1,5 W.m-2.K-1

Jednoplášťové plynosilikát VOS U= 0,8 W.m-2.K-1 GOS VMOS VPOS P1.13

VOS U= 0,8 W.m-2.K-1

GOS U= 0,8 W.m-2.K-1

VMOS U= 0,8 W.m-2.K-1

Sendviče beton-polystyren-beton VOS U= 0,45 W.m-2.K-1 P1.11 P1.13 P1.31

VP-OS U= 0,5 W.m-2.K-1 (sendvič) U= 0,7 W.m-2.K-1(PSK)

P1.13 U= 0,5 W.m-2.K-1 (sendvič) U= 0,7 W.m-2.K-1(PSK)

P1.11 U= 0,5 W.m-2.K-1 (sendvič)

P1.31 U= 0,5 W.m-2.K-1 (sendvič)

Příklady vyztužení panelů Panely se spojují spojkami navařenými na nosnou výztuž panelů. Okolo celého obvodu panelu je umístěna tzv. věncová výztuž ze svařovaných žebříčků. U sendvičových panelů jsou obě vrstvy spojeny nerezavějící výztuží.

P1. 11. plný štítový panel – nosná vrstva se zavěšením fasádní vrstvy P1.11 plný štítový panel – nosná vrstva se zavěšením fasádní vrstvy. Celkový obraz sendvičové skladby panelu

P1.11 sendvičové uspořádání atikového panelu U= 0,5 W.m-2.K-1

P1.11 plný štítový panel - přikotvení vnější ochranné vrstvy trny Hlavní kotva je zakreslena v nosné části panelu

P1.11 okenní panel – Celkový obraz sendvičové skladby panelu z fasádní strany