VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEZNAM PŘÍLOH Řešení obvodových plášťů: statické působení: nosné nenosné podle materiálů: vyzdívané,
Advertisements

Požární ochrana 2011 BJ13 - Speciální izolace
ECOFILM F Montážní návod
TECHNOLOGIE VÝSTAVBY OBJEKTŮ
Konečný výrobek, deska Flexibuild - vlastnosti
Transparentní akustická ochrana SGG Stadip Silence
Nový „unikátní“ stavební systém pro rodinné bydlení
Kontrola TDI – laminátové podlahy
Název operačního programu:
Beton University 2012 – Pohledový beton
Stavitelství 9 PROSTUP TEPLA OP
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Rekonstrukce a sanace historických staveb h-x diagram
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZMAJA_VYTAPENI_08
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZMAJA_VYTAPENI_06
STAVEBNICTVÍ Technologie
KONOPNÁ VLNA VE STAVEBNICTVÍ Zkušenosti a doporučené konstrukce Pořádá: Veletrh hospodářského využití konopí KONO- BUSINESS 2005 Přednášející: ing. David.
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42)
České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra železničních staveb „Gumový recyklát – surovina pro zajímavé aplikace“, , HV PSP.
Dielektrická elektrotepelná zařízení
Materiály pro podlahy Sortiment ČMB
Vnitřní klima v budovách, výpočet tepelných bilancí, vytápění místností, návrh otopných těles PŘEDNÁŠKA Č. 6.
Řešení problémů s vlhkostí a radonem s naším systémem IGLŮ
Návrh a konstrukce otopných ploch II
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
Textilní výroba pro automobilový průmysl, zakázková výroba Každá výroba potřebuje profesionály.
PLOVOUCÍ PODLAHA kontrola TDI
Velkoplošné aglomerované materiály.
Téma : Nízkoenergetický dům konstrukční možnosti domu konstrukce s izolací kontaktní Vypracoval: Ing. Wasserbauer Radek.
Příprava lepících směsí
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Název operačního programu:
ROVER-CZECH S.R.O.. Výroba Údržba Zásobníky materiálu.
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
Izolace potrubí Střední odborná škola Otrokovice
Podlahy a podlahové konstrukce.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
DŘEVĚNÉ PODLAHY Kontrola TDI
RUGEN® lehké umělé kamenivo Vlastnosti a využití
Stávajíc stav: Dům (velmi malý) starý cca 60 let. Základy kameno-hliněné. Lokalita - Bernartice u Tábora. Vykopaná podlaha do hloubky cca 30 cm Místnosti.
TDI – anhydritové potěry
8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dlažeb.
Izolace-tep. izolace v domov. rozvodech1 VY_32_INOVACE_478.
PLASTY. PVC – polyvinylchlorid odolný proti vodě, nevede el. proud ● Desky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 18 Anotace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Fasádní obklady Ing. Miloslava Popenková, CSc. FASÁDNÍ OBKLADY dělení KONTAKTNÍ (lepené) BEZKONTAKTNÍ (zavěšené odvětrávané)
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy povlakových podlah.
ZATEPLOVACÍ TECHNIKY Druhy a způsoby zateplení stávajících domů.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
VY_32_INOVACE_ Izolace-tep.izolace venkovních sítí.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman

VIP - vakuové izolační panely Popis vakuového izolačního panelu: Hliníková folie - vnější obal Flisová taška - obal jádra Jádro - pyrogenní kyselina křemičitá Vakuové izolační panely se chrání proti poškození vnějším pláštěm z EPS, PUR, překližky, plastu, hliníku, gumového granulátu, atd.

VIP - vakuové izolační panely Příklady hodnoty součinitele prostupu tepla U v návaznosti na tloušťku VIP izolace: 20mm VIP cca 0,30 W/ ﴾ m 2 K ﴿ 25mm VIP cca 0,26 W/ ﴾ m 2 K ﴿ 30mm VIP cca 0,22 W/ ﴾ m 2 K ﴿ 35mm VIP cca 0,19 W/ ﴾ m 2 K ﴿ 40mm VIP cca 0,16 W/ ﴾ m 2 K ﴿ 50mm VIP cca 0,13 W/ ﴾ m 2 K ﴿

VIP – vakuové izolační panely Jedná se o materiál, který se již delší dobu používá k izolaci například v chladírenském průmyslu - výroba chladících boxů, mrazniček a ledniček Ve stavebnictví se používají vakuové izolační panely přibližně deset let V posledních dvou letech dochází k jejich masivnějšímu používání Za dobu používání ve stavebnictví prošly panely intenzivním vývojem, kdy se výrobci snažili panely dostat do systémové podoby. To se podařilo a jedním z výsledných systémových panelů jsou tepelně izolační panely s integrovanou vakuovou izolací pro výstavbu podlahy suchou cestou

VIP – vakuové izolační panely Panely s označením VT-I-B-FBNORIT-VIP 20 jsou výsledkem spolupráce firem NORIT a VARIOTEC GmbH & Ko Prefabrikovaný panel NORIT je kombinací systému suché podlahy a podlahového vytápění. To znamená, že systém kombinuje vlastnosti suché podlahy s možností položení topného potrubí přímo do panelu Rychlost montáže zajišťuje osvědčený clik-Systém Předností je rychlost pokládky podlahy, vyloučení mokrých procesů na stavbě, bezproblémová pokládka podlahy i v zimních měsících Podlaha má vynikající tepelně izolační vlastnosti při nízké skladebné výšce Podlahové vytápění má velmi dobrou regulovatelnost teploty ( kontakt mezi trubkami a nášlapnou vrstvou )

VIP – vakuové izolační panely Skladba prefabrikovaného dílce suché podlahy s využitím vakuové izolace v kombinaci se sádrovláknitou deskou Celková tloušťka podlahy = cca 75 mm U = 0,22 W/(m 2 K) při použití VIP jádra 30 mm XPS – podkladová vrstva VIP – vakuový izolační panel XPS – hrana Vyrovnávací podložka Průběžný spojovací zámek Rastr pro topné trubky NORIT-TE 30 sádrovláknitá deska NORIT – impregnace NORIT – topné trubky NORIT – stěrková hmota Vrchní vrstva - plovoucí podlaha

VIP – vakuové izolační panely Detail spojení dvou panelů

VIP – vakuové izolační panely Detail uložení panelu ke stěně

VIP – vakuové izolační panely Pokládka standardních dílců podlahy Rozměr panelu = 600 x 1200 mm

VIP – vakuové izolační panely Pokládka dílců v místnosti s členitým půdorysem Panely jsou označeny a dodávají se na stavbu spolu s kladecím plánem

VIP – vakuové izolační panely Schéma topení vyznačené v kladecím plánu

VIP – vakuové izolační panely Panely vyrobené na míru, jsou na stavbu dodávány s detailním výkresem Červený pruh na levé straně panelu označuje místo, kde lze panel zakrátit, dopasovat k obvodové zdi

VIP – vakuové izolační panely Detail uložení topných trubek do předfrézovaného rastru sádrovláknité desky NORIT

VIP – vakuové izolační panely Aplikace stěrkové hmoty Vergussmasse Finální povrch před pokládkou plovoucí podlahy Povrch je během 24 hodin pochozí a po 48 hodinách od nanesení stěrkové hmoty lze pokládat finální vrstvu - plovoucí podlahu, dlažbu atd.

PREZENTACI PŘIPRAVIL ZDENĚK HASTRMAN Z MATERIÁLŮ FIREM VARIOTEC GMBH & CO KG A VIRTUAL, S.R.O. VIP – vakuový izolační panel