„PROFROZUČ“ Prezentace projektu ZUŠ Sokolov. PROFROZUČ, neboli „Profesní rozvoj učitele ZUŠ“ je název projektu, vytvořeného Základní uměleckou školou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Projekt ŠKOLNÍ VIDEO-STUDIO
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Upozornění •Prezentace Občanského sdružení ve škole i mimo ni, Hlavatce byla z kapacitních důvodů těchto webových stránek upravena. Oddělením řízení grantů.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
„PROFROZUČ“ Prezentace projektu, vytvořeného Základní uměleckou školou v Sokolově.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
Centrum celoživotního vzdělávání
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Regionální konzultační centrum Most.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Rámcový vzdělávací program pro základní umělecké vzdělávání
Vybrané problémy českého vzdělávání v cestovním ruchu Jiří Šíp Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
MALÁ MATURITA 9.ROČNÍKU ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov.
© Radek Maca MSK Radek Maca odbor 55 - SIPVZ ČR MŠMT SIPVZ pro nový školský zákon.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
IPN Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro udržení konkurenceschopnosti ČR Kašperské.
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE „Učitel ZUŠ“ Podpora dalšího vzdělávání učitelů základních uměleckých škol Karlovarského kraje CZ.1.07/1.3.11/ Tento projekt.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
„Podpora činnosti základního uměleckého školství při realizaci výuky podle Rámcového vzdělávacího programu pro umělecké obory základního uměleckého vzdělávání“
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
„Okna technickým oborům dokořán“
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Základní vzdělávání a další …
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Název operačního programu:
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Transkript prezentace:

„PROFROZUČ“ Prezentace projektu ZUŠ Sokolov

PROFROZUČ, neboli „Profesní rozvoj učitele ZUŠ“ je název projektu, vytvořeného Základní uměleckou školou v Sokolově. Úplný název projektu: „Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků ZUŠ Karlovarského kraje při zavádění nových studijních oborů v rámci kurikulární reformy“

Souhrnné informace o projektu Typ projektu - grantový Typ projektu - grantový Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Datum realizace projektu: Prosinec leden 2015 Datum realizace projektu: Prosinec leden 2015

Stručný obsah projektu Projekt řeší nedostatek informací a pedagogické praxe při zavádění nových studijních zaměření a oborů v rámci nově vznikajících ŠVP ZUŠ. Projekt řeší nedostatek informací a pedagogické praxe při zavádění nových studijních zaměření a oborů v rámci nově vznikajících ŠVP ZUŠ. Formou seminářů se pedagogičtí pracovníci ZUŠ seznámí s metodikou výuky v těchto oblastech: Formou seminářů se pedagogičtí pracovníci ZUŠ seznámí s metodikou výuky v těchto oblastech: - hra na elektrické a elektronické nástroje - PC grafika a zpracování videa - práce se zvukem Výstupem projektu budou nové metodické materiály a postupy, které pedagogičtí pracovníci využijí při své práci. Výstupem projektu budou nové metodické materiály a postupy, které pedagogičtí pracovníci využijí při své práci.

Hra na elektrické a elektronické nástroje 3 bloky seminářů, zaměřených na výuku předmětů, vznikajících v rámci nových ŠVP 3 bloky seminářů, zaměřených na výuku předmětů, vznikajících v rámci nových ŠVP Hra na elektrickou kytaru Hra na elektrickou kytaru Hra na elektronické klávesové nástroje (EKN) Hra na elektronické klávesové nástroje (EKN) Hra na elektrickou baskytaru Hra na elektrickou baskytaru V každém bloku celkem 4 jednodenní semináře, zaměřené především na metodiku výuky, využití nástroje, práci se zvuky, nové trendy ve hře či výuce na daný nástroj V každém bloku celkem 4 jednodenní semináře, zaměřené především na metodiku výuky, využití nástroje, práci se zvuky, nové trendy ve hře či výuce na daný nástroj

PC grafika a zpracování videa 2 bloky seminářů, zaměřených na výuku předmětů s využitím grafických počítačových programů PC Grafika PC Grafika Celkem 6 seminářů výuky 2D, 3D grafiky a 3D animace Celkem 6 seminářů výuky 2D, 3D grafiky a 3D animace Obsahová náplň seminářů: práce se Obsahová náplň seminářů: práce se software pro 2D a 3D grafiku, animaci a video (Corel, Cinema 4D, Moviestorm 3Dvideo), metodika výuky Využití a zpracování videa Využití a zpracování videa Celkem 4 semináře výuky práce s videokamerou a SW (Pinnacle) Celkem 4 semináře výuky práce s videokamerou a SW (Pinnacle) Obsahová náplň seminářů:technika záznamu veřejných vystoupení v interiéru i exteriéru, zpracování videonahrávek, využití efektů v konečném zpracování, převod formátů a finalizace. Obsahová náplň seminářů: technika záznamu veřejných vystoupení v interiéru i exteriéru, zpracování videonahrávek, využití efektů v konečném zpracování, převod formátů a finalizace.

Práce se zvukem 2 bloky seminářů, zaměřených na problematiku nahrávání a dalšího zpracování zvuku Studiové nahrávání a zpracování nahrávek Studiové nahrávání a zpracování nahrávek rozsah 4 semináře (2 semináře - příprava nahrávání, technika nahrávání, 2 semináře - editace nahrávky a mastering v PC) rozsah 4 semináře (2 semináře - příprava nahrávání, technika nahrávání, 2 semináře - editace nahrávky a mastering v PC) jedná se o semináře, týkající se práce v nahrávacím studiu, včetně možností následného zpracování na PC s použitím příslušného SW (Pro Tools) jedná se o semináře, týkající se práce v nahrávacím studiu, včetně možností následného zpracování na PC s použitím příslušného SW (Pro Tools) Ozvučení prostoru Ozvučení prostoru rozsah 2 semináře (1 seminář - ozvučení interiéru, 1 seminář - ozvučení exteriéru) rozsah 2 semináře (1 seminář - ozvučení interiéru, 1 seminář - ozvučení exteriéru) Semináře jsou na téma „Zvukařina“ Semináře jsou na téma „Zvukařina“

Pro účastníky seminářů: Projekt je určen pedagogickým pracovníkům základních uměleckých škol Karlovarského kraje Projekt je určen pedagogickým pracovníkům všech oborů základních uměleckých škol Karlovarského kraje Semináře jsou akreditovány MŠMT Semináře jsou akreditovány MŠMT Lektoři – specialisté ve svém oboru Lektoři – specialisté ve svém oboru Po absolvování seminářů – získání osvědčení Po absolvování seminářů – získání osvědčení

Kontakty: ZUŠ ZUŠ Sokolov, Staré náměstí 37, Ředitel školy: Roman Švancar, tel.: , Zástupce ředitele: Jiří Kolář, tel.: ,