Koordinační MAS Partnerská MAS Registrační číslo: 13/019/4210a/563/000054.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Advertisements

Regionální kancelář pro Ústecký kraj
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Informace o výsledcích 1. výzvy MAS Vizovicka a Slušovicka, o. s.
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí.
S nordic walking holí, vydej se do okolí Prezentace projektů spolupráce IV kolo PRV Ob č anské sdru ž ení MAS St ř ední Vsetínsko.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
NAŠIM NEJMENŠÍM. Partnerský projekt 3 sousedních MAS MAS Sdružení pro rozvoj Poličska o.s. MAS Boskovicko PLUS, o.s. MAS Partnerství venkova.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Občanské sdružení Vznik před 10 lety registrací stanov u MV Cíl: a)Obnova, udržování a rozvíjení lidových tanců, písní a hudby b)Obnova, udržování a rozvíjení.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
CZECH SALES ACADEMY Trutnov - střední odborná škola s.r.o. Polská 357, Trutnov Národní konference „e-skills – ICT ve vzdělávání – evropské inspirace“
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
MAS Působnost Projekty podpořené z MZE, MMR a kraje 2006 Rozvoj Turnovska MZE Obnova venkovských sportovišť MMR Pestrý.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Hřbitovy- naše kamenná historie
Region spokojeného života pro všechny
Animace škol (šablony)
Odbor dopravy a silničního hospodářství
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_047/
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Transkript prezentace:

Koordinační MAS Partnerská MAS Registrační číslo: 13/019/4210a/563/000054

Území působnosti

 Program rozvoje venkova ČR (administruje Státní zemědělský a intervenční fond)  Osa IV. Leader - opatření IV.2.1 Realizace projektů spolupráce  spolupracující MAS  MAS Zubří země, o.p.s  MAS Rokytná, o.p.s Základní informace

 Termín realizace  Termín realizace: 3/2014 – 6/2015  Celkový rozpočet  Celkový rozpočet: ,- Kč z toho: výdaje, na které není požadována dotace ,- Kč 3,02 % měkké akce ,- Kč 4,98 % stavební výdaje ,- Kč 59,91 % Rozpočet

 Oprava min. 45 studánek z toho 21 studánek KMAS – 11/17 17 studánek PMAS – 8/ studánek nalezeno v rámci akce „Najdi studánku“ Výstupy projektu

 Webová studie: pasportizace studánek, společná webová stránka s databází studánek  Čištění a měření studánek  Sborník studánek  Otvírání studánek: exkurze v partnerské MAS  Workshop k propagaci výstupů a geocachingové hry  Geocachingová hra „Hledej Vodomila“ Výstupy projektu

Vybrané studánky Studánka Pod horou Studánka U Vilímů Studánka v Kašově koutě Studánka v Jivině

Místa realizace oogle.com/map/edit? mid=zM6X4rjf7MeA.k 1KsmiBrj1Nc

Příklad obnovy

 zapojení škol  zapojení škol: (patronát nad studánkami, měření charakteristik, udržování studánky)  zapojení veřejnosti  zapojení veřejnosti (akce „Najdi studánku“)  zapojení obcí  zapojení obcí (spolufinancování oprav, péče o studánky)  odborní konzultanti  odborní konzultanti : ▪ Vodárenská akciová společnost, a.s. (zdarma rozbory vody min. 80 studánek v databázi), ▪ Lesy ČR, s. p. (zdarma obnova 3 studánek) ▪ LSO, s.r.o. (zdarma obnova 1 studánky) ▪ Správa CHKO Žďárské vrchy (spolupráce při výběru a obnově studánek), ▪ Město Bystřice nad Pernštejnem – TIC Bystřice n. P. (poskytnutí ochranné známky Vodomila a spolupráce při realizaci geocachingové hry) Partneři projektu

 Čištění a měření studánek  květen a říjen 2014  rukavice, pytle, nářadí, lakmusové papírky, pH metry  seznámení se studánkou, úprava okolí  Otvírání studánek  7. května 2015  jednodenní exkurze do partnerské MAS (30 dětí, 8 pedagogů)  návštěva studánek, zapojení do GC hry, měření pH,…  doprava, občerstvení, exkurze Dalešická přehrada  Zamykání studánek  září 2015  jednodenní pěší výlet dětí po našich studánkách  GC hra, měření pH,… Zapojení škol

 název studánky  pověsti  kresby do sborníku  GC hra Zapojení škol

 Brožury toků a rybníků (2013 – 2014)  Pasportizace a obnova památných stromů  7. ročník dětské umělecké soutěže  7. ročník dětské umělecké soutěže (uzávěrka 31. března 2014) ▪Výtvarná soutěž pro mladší děti - Malujeme hrneček ke studánce ▪Výtvarná soutěž pro starší žáky - na téma básně Josefa Václava Sládka Lesní studánka ▪Literární soutěž pro všechny kategorie - Bez vody není života  Výstava „Návrat k tradicím“  Výstava „Návrat k tradicím“ (9/2013) Navazující aktivity

Video o projektu brno/ udalosti-v-regionech/video/316998

Děkuji za pozornost Mgr. Martin Svoboda koordinátor projektu