ŠVÉDSKÉ KRÁLOVSTVÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEVERNÍ EVROPA Mezi státy severní Evropy patří Norsko, Island, Švédsko, Dánsko a Finsko. Sever je méně obydlený, než zbytek Evropy. Norsko Finsko Švédsko.
Advertisements

Dánsko Vlajka znak.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Evropská nej….
SLOVINSKO.
Severní Evropa.
Finská republika je severská země v severovýchodní Evropě
ZÁKLADNÍ ETAPY ROZVOJE
Anglie Vojta Krejčí.
Švédsko Autor: Karel Burda.
Sídla.
Norsko Zeměpis Heřmánek Eduard 6.A.
Test – Severní Evropa Jak se jmenují původní obyvatelé SE? (1)
Jejich politické uspořádání a pozice v EU
Š V É D S K O Obrázek 1 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 14
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
ŠVÉDSKO Vlajka Znak.
Evropa obyvatelstvo.
SEVERNÍ EVROPA II. Jan Dušek.
FINSKO.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
SEVERNÍ EVROPA Více ZDE.
SEVERNÍ EVROPA.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
Švédsko Nela Kresanová 8.A
Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu,
ASIE Kazachstán III2-Z7-II-02.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
obrázek je licencován za podmínek public domain
Norsko, Švédsko III2-Z7-III-11
Evropa: severní Evropa
Česká Republika a její kraje
Švédsko.
FINSKO.
PETRA horňáková PREZENTACE PRO 9. TŘÍDU ZÁKLADNÍ ŠKOLY ZEMĚPIS
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_HA_1_13.
Kongeriket Norge Holubová Hana
Německo.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Státy SEVERNÍ EVROPY TEMA:
VY_52_INOVACE_18_02_státy severní Evropy. 3. snímek – severní Evropa 4. snímek – státy severní Evropy 5. snímek – vlajky států severní Evropy 6. snímek.
Severní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Švédsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
Švédsko Učivo 8. ročníku Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Vladimír Zeman Datum NázevVY_32_INOVACE_07_Z8_Švédsko TémaŠvédsko.
Obyvatelstvo Evropy V Evropě žije 742 milionů obyvatel Třetí nejlidnatější světadíl (po Asii a Africe) Nejvyšší průměrná hustota zalidnění – population.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/16_Severní Evropa Téma: Státy severní Evropy.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_10_Švédsko Téma:
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
SEVERNÍ EVROPA.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NORSKO SE ROZKLÁDÁ NA POLOOSTROVĚ
Švédsko Open Presentation.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
VY_32_INOVACE_2B_19_SEVERNI_EVROPA ZEMĚPIS 8.ROČNÍK Severní Evropa
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Severní Evropa - přehled
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Severní Evropa AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Poloha České republiky
Dánsko Vlajka znak.
Gary.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Transkript prezentace:

ŠVÉDSKÉ KRÁLOVSTVÍ

ABBA byla švédská popová skupina, která vznikla ve Stockholmu v listopadu 1970. Tato skupina původně složená z Agnethy Fältskog, Anni-Frid Lyngstad (Frida), Benny Andersson a Bjorn Ulvaeus, prodala k dnešnímu dni více než čtyři sta milionů hudebních formátů (2008). Iniciály čtyř jmen tvoří slavný ambigram a byly použity jako logo. V roce 1974 se stali vítězem Eurovision Song Contest s písní Waterloo. ABBA začala svou kariéru skromně s tituly People Need Love v roce 1972, Ring Ring v roce 1973, Hasta Mañana v roce 1974.

KRÁLOVSKÁ SVATBA

STOKHOLM

STOKHOLM - CENTRUM

Švédské království se rozkládá v severní Evropě jako součást Skandinávie. Metropolí je Stockholm s 9 223 766 obyvateli. Úředním jazykem je švédština. na severu se mluví také finsky. Švédsko má společnou hranici s Norskem na západě a další s Finskem na severovýchodě. Na jihu Švédsko spojuje 4 km dlouhý most Oresund Bridge s Dánskem. Obyvatelé severní části jsou Švédové, Laponci a Sami, kteří byli původními obyvateli severní Skandinávie. Se svými 449 964 km2 je Švédsko třetí největší zemí v západní Evropě. Má nízkou hustotou obyvatelstva, s výjimkou metropolitních oblastí. Míra urbanizace je 84%, zatímco města pokrývají pouze 1,3% území. Ochrana životního prostředí a problém obnovitelných zdrojů energie jsou obecně jednou z priorit politiky, stejně jako velké části lidí.

STOKHOLM

SOCHA KARLA XIV

ZÁMEK KALMAR

F I N E