Projekt FRVŠ 2636/2009/G1 Řešitel: Ing. Martin Madaj

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití CAD/CAM technologií v mezipředmětových vztazích
Advertisements

Inovace výuky CAD na naší škole
Autodesk Academia Fórum 2008
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Scia - Nemetschek Postavení SCIA v holdingu Nemetschek
Zkvalitnění elektronických služeb Univerzitní knihovny ZČU PhDr.Miloslava Faitová Tematický okruh: E/a.
Práce s ekonomickými informacemi v oblasti mezd a neinvestic část 2. - FIS Ing. Dagmar Hanušová.
MĚSTSKÉ KOMUNIKACE A KŘIŽOVATKY
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Siemens PLM Software © Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. All rights reserved Využití CAM Express pro řízení obráběcích strojů a.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2012 ÚVOD – do P i CV.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Návrh inovace předmětu Obchodní logistika prof. Ing. M. Jurová, CSc. Ing. Z. Videcká, Ph.D. Ing. Vl. Bartošek.
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
Výsledky průzkumu a náměty pro inovaci předmětu FINANCE Doc. Ing. Mária Režňáková, CSc.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Informační systém pro sportovní klub TTC Znojmo
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
1 Zasedání spoluřešitelů projektu AU3V Křtiny 7. – doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Doc. Ing. Miroslav PÍŠKA, CSc. FSI VUT v Brně zodpovědný řešitel „Inovace studijních programů bakalářského, magisterského a doktorského studia.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_262.
Zám ě r diplomové práce Aplikace metody benchmarkingu v podnikovém prostředí Petr Ondrejka.
1 GAČR, FRVŠ Dagmar Malá Grantová agentura České republiky  Standardní projekty  Postdoktorské projekty  Mezinárodní projekty.
FRVŠ 2005 TO E Vysokoškolské knihovny Marta Machytková předseda OK E.
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_299.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2008 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2007.
doc. Ing. Ivana Mahdalová, Ph.D. Ing. Vladislav Křivda, Ph.D.
prof. Ing. Hartl Martin, Ph.D.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Sněm Rady vysokých škol1 ROZPOČET vysokých škol v roce 2005.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2009 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2008.
1 Zasedání spoluřešitelů projektu AU3V Praha 11. – doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2010 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2009.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2012 Prezentace pro 9. zasedání sněmu RVŠ dne Doc. PhDr. Petr Zemánek, CSc. Listopad 2011.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Powerpoint 2010 Powerpoint - export prezentace do pdf VY_32_INOVACE_19.
Projekt „Příprava národního registru vysokoškolských kvalifikačních prací“, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven Projekt.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Třískové obrábění I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - SEMINÁŘ ING. JIŘÍ BARTA Operační program.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Technologie skenování ve 3D „HIGH TECHNOLOGY – další vzdělávání v 3D technologii“, registrační číslo projektu CZ.1.07/3.2.10/ Ing. Ondřej Helan.
Základní informace o projektu „Aplikace programů pro časové plánování staveb“. Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d. Postup a způsob.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Fond rozvoje sdružení CESNET
Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d.
Ústav výrobných systémov a aplikovanej mechaniky
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Závěrečná zpráva o průběhu řešení projektu
Ústav výrobných systémov a aplikovanej mechaniky
Ing. Patrik Horažďovský Ing. Martin Heindl
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
ZKVALITNĚNÍ SOFTWARE ODBORNÉ UČEBNY KOD 12179
Užití UV kamery pro průmyslové a medicínské aplikace
„Inovace a propojení výuky stavebních materiálů a hmot “
GaP a správa úvazků.
Elektronický publikační systém
Inovace počítačové učebny
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Klíčové aktivity projektu
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Transkript prezentace:

Moderní metody konstruování řezných nástrojů pomocí systémů CAD/CAM/CAE Projekt FRVŠ 2636/2009/G1 Řešitel: Ing. Martin Madaj spoluřešitel: prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. spoluřešitel: Ing. Jan Zouhar, Ph.D.

Využitelnost informací i mimo Ústav strojírenské technologie. Cíle projektu Seznámení zájemců z řad studentů i veřejnosti s možnostmi navrhování obráběcích nástrojů pomocí CAx softwaru Inovace a rozšíření stávajících výukových metod konstruování řezných nástrojů a příbuzných předmětů Zaměřeno na konkrétní postupy: jak vymodelovat, analyzovat, vyrobit… Zařaditelnost vytvořených výstupů do kontextu látky probírané na Ústavu strojírenské technologie. Využitelnost informací i mimo Ústav strojírenské technologie.

Cíle projektu - proč bylo zvoleno zadané téma? Neustálý vývoj softwarových nástrojů pro oblast CAD/CAE/CAM Jedná se o aktuální problematiku, např.: modelování šroubovité drážky a výběhu vrtáků a fréz simulace obrábění pomocí explicitní MKP vybrušování nástrojů z plna Navíc, konkrétní postupy co, a jak udělat, nejsou nikde k dispozici. (Např. jak modelovat drážku, jak zadat explicitní simulaci.)

Konkrétní plánované výstupy Dokument s podrobným popisem vzorových úloh Videoukázky popisující práci s danými aplikacemi Vzorové soubory v nativních formátech Prezentace představení projektu HTML varianta výstupů projektu pro online přístup

Koncepce řešení 3 základní oblasti: počítačem podporované modelování (CAD) počítačem podporované analýzy (CAE) počítačem podporovaná výroba (CAM) Rozdělení oblastí mezi popisované nástroje (soustružnický nůž, šroubovitý vrták, stopková fréza) Popisy konkrétních pracovních postupů

Ukázky řešení PDF dokument včetně videoukázek a souborů v nativních formátech Vše dostupné z WWW: http://ust.fme.vutbr.cz/madaj/FRVS2009/index.html

Ukázky řešení HTML verze vypracovaných materiálů Vše dostupné z WWW: http://ust.fme.vutbr.cz/madaj/FRVS2009/index.html

Financování projektu Proběhlo v souladu s přihláškou s respektováním schválených změn Změna: přesun financí v rámci položky Ostatní změna byla schválena

Příspěvek školy [tis. Kč] Financování projektu Přehled přidělených a vyčerpaných finančních prostředků Položky výdajů Příspěvek školy [tis. Kč] Dotace z FRVŠ [tis. Kč] Přiděleno Využito Odměny za řešení projektu 3 Stipendia 30 Ostatní osobní náklady Služby Cestovné zahraniční Ostatní 34 Celkem 67

Děkuji za pozornost.