VELKÝ TREZOR OBSAHUJÍCÍ VÍCE NEŽ 100 MILIÓNŮ VZORKŮ ROSTLIN PRO NOVÉ NASTARTOVÁNÍ LIDSTVA V PŘÍPADĚ OHROMNÉ EKOLOGICKÉ KATASTROFY, AŤ UŽ ZPŮSOBENÉ PŘÍRODOU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zde, v Arktidě, bude uloženo 100 miliónů druhů rostlinných vzorků.
Advertisements

Modernizace a ekologizace provozu VE Lipno I. Milníky akce - generální oprava soustrojí TG2 Zahájení: 5. listopadu 2012 Dokončení: polovina prosince 2013.
Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
Jack LONDON ( ) Volání divočiny
Polární oblasti Anotace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Číslo a název šablony klíčové aktivity
ZÁKLADNÍ ETAPY ROZVOJE
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Záleží na tom, že dochází ke změně klimatu? Martin Hedberg, meteorolog Švédské meteorologické středisko.
Koncepce environmentální bezpečnosti
ANALÝZA KONSTRUKCÍ 8. přednáška.
KRKONOŠSKO – JESENICKÁ SUBPROVINCIE
Věděli jste, že......na výrobu 1 tuny papíru je potřeba 2,2 tuny kmenů stromů? Jedna česká domácnost spotřebuje ročně kolem 70 kilogramů papíru.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vulkán Eyjafjöll Island Od uzemnila tato sopka leteckou dopravu na polovině světa.
SEVERNÍ EVROPA Více ZDE.
Globální oteplování Štěpánka Štindlová.
Jednotky obsahu km2 ha a m2 dm2 cm2 mm2.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název prezentace v zápatí1 Uhlovodíkové systémy – ropa a zemní plyn … 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU.
Ekosystémy přírodní a umělé
GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE PLACENÁ VYSOKOHORSKÁ SILNICE GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE SPOJUJE RAKOUSKÁ MĚSTA LIENZ NA JIHU A ZELL AM SEE NA SEVERU.
Dotváření zemského povrchu - voda
Fy – kvarta Yveta Ančincová
NORSKÉ KRÁLOVSTVÍ.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – pedosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
ČERNOBYL
Kde všude najdeme na pevnině vodu?
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA Autor RNDr. Romana Michálková Číslo materiálu14 Datum vytvoření Druh učebního materiáluprezentace Ročník 1., 4. Anotace.
Neživá příroda Prvouka – 3. ročník
Projekt internetizace knihoven současný stav a budoucnost Matěj Vala.
Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Tento.
Registrování zákazníka ve službě Prodlužka záruky ETA Zobrazení skrytého pole: Kód prodejce.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Hydrosféra. obsah úvod skupenství vody výskyt vody v přírodě zásoby vody význam vody funkce vod použití vody oběh vody kontrolní otázky.
XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o.
ŽIVÁ PŘÍRODA - ROSTLINY PRVOUKA PRO 3.ROČNÍK Člověk a příroda Vyvození nového učiva Mgr.Jana Flesarová ZŠ Záhumení Rožnov pod Radhoštěm Datum vytvoření:
NORSKO LEŽÍ NA SEVERU EVROPY BÝVÁ ČASTO NAZÝVÁNO NEJKRÁSNĚJŠÍ ZEMÍ EVROPY. NÁDHERNÁ A ROZMANITÁ KRAJINA STVOŘENÁ K OBJEVOVÁNÍ- HLUBOKÉ LESY - POVĚSTNÉ.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_09_Norsko Téma:
I T A L I E MADONNA CORONA REGIONE VENETO SVATYNĚ MADONNA della CORONA UNIKÁTNÍ SKALNÍ CHRÁM SE NACHÁZÍ V LOKALITĚ CAPRINO VERONESE V MASIVU MONTE BALDO.
Adaptační strategie pro změnu klimatu pro Hrádek nad Nisou CI2, o.p.s. | | indikatory.ci2.co.cz | adaptace.ci2.co.cz | | Jeronýmova.
Dusík a potos. = bezpůdní pěstování rostlin  Charakteristické je pěstování v lehce prostředí s lehce stravitelnými živinami – v roztoku  Půda přináší.
MUDr. Jaroslav Kratochvíl, MUDr. Eva Smržová
Znečištění půdy ZŠ Strossmayerovo nám.4, Praha 7 9. ročník ZŠ
Živé organizmy Součástí živé přírody jsou houby, rostliny, zvířata a lidí. Nazýváme je živé přírodniny nebo také živé organizmy.
Ekologické globální problémy
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
PLANETA ZEMĚ.
DUM - Digitální Učební Materiál
Bankovnictví Mgr. Yvetta Kałužová
Fakta o klimatických změnách
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Právní režim ochrany přírody a krajiny
Ekologická katastrofa ARALSKÉHO JEZERA
Michaela Málková Škola: SOŠS Kavčí Hory Třída: S3.B
Stavba Země Anotace: Materiál je určen k výuce zeměpisu v 6. ročníku základní školy. Seznamuje žáky s pojmem krajinná sféra a se stavbou zemského tělesa.
Důsledky globální změny klimatu
MUDr. Jaroslav Kratochvíl, MUDr. Eva Smržová
Transkript prezentace:

VELKÝ TREZOR OBSAHUJÍCÍ VÍCE NEŽ 100 MILIÓNŮ VZORKŮ ROSTLIN PRO NOVÉ NASTARTOVÁNÍ LIDSTVA V PŘÍPADĚ OHROMNÉ EKOLOGICKÉ KATASTROFY, AŤ UŽ ZPŮSOBENÉ PŘÍRODOU NEBO LIDSKOU ČINNOSTÍ

BANKA BYLA POSTAVENA NA ŠPICBERKÁCH, ASI 1000 KM OD SEVERNÍHO PÓLU U MĚSTEČKA LONGYEARBYEN. MÍSTO BYLO VYBRÁNO PRO JEHO SEISMICKOU STABILITU A PŘÍHODNÉ ARKTICKÉ PODMÍNKY

JESKYNĚ – BANKA JE UMÍSTĚNA UVNITŘ LEDOVCE, DÉLKA TUNELU JE 125 M, TLOUŠŤKA STĚN 1 M. POKUD BY SELHALY VŠECHNY CHLADÍCÍ SYSTÉMY, V TOMTO HORSKÉM MASIVU NIKDY NEDOJDE KE ZVÝŠENÍ TEPLOTY NAD BOD MRAZU

ZAZNAMENÁVÁNÍ DOŠLÝCH VZORKŮ DO DATABÁZE PŘÍSTUPNÉ NA INTERNETU

ULOŽENÍ SEMEN DO TROJITÝCH HLINÍKOVÝCH OBALŮ,VE KTERÝCH MAJÍ NEJOPTIMÁLNĚJŠÍ PODMÍNKY K UCHOVÁNÍ

PO REGISTRACI A HERMETICKÉM UZAVŘENÍ JSOU VZORKY V PLASTOVÝCH BEDNÁCH ULOŽENY V DEPOZITÁŘI BANKY

TYTO VZORKY BY BYLY POUŽITY V PŘÍPADĚ, KDY BUDOU PŘÍRODNÍ ZDROJE VYČERPÁNY

TREZOR VYBUDOVANÝ NORSKOU VLÁDOU JE SOUČÁSTÍ STRATEGIE PRO ZAJIŠTĚNÍ BUDOUCNOSTI PLODIN, KTERÉ VŠICHNI POTŘEBUJEME

ZACHOVÁNÍ SEMEN V TOMTO TREZORU JE BEZPLATNÁ SLUŽBA A ZEMĚ, KTERÉ POSÍLAJÍ SVÉ VZORKY VŽDY ZŮSTÁVAJÍ JEJICH VLASTNÍKEM

K o n e c