Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/31.00275 Zahájení projektu 1. 3. 2010 Doba realizace projektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Ostrava
Advertisements

Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM
Práce je šance na návrat – komplexní program podpory pracovní integrace pro osoby ohrožené sociálním vyloučením či sociálně vyloučené.
Asistentka 5x jinak aneb Čas na změnu
HANDI JOBS, občanské sdružení
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Plánovaný rozvoj služeb
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
MASÉR kvalifikační kurz akreditovaný MZ ČR
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
ohroženým domácím násilím
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Kurz Všeobecný sanitář
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
CESTA KE ZMĚNĚ CZ / /0012 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Projekt Rodičovství a práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
Lenka Herčíková,
Sociálně vyloučení jako cílová skupina terénních sociálních služeb
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Projekty META o.s. zaměřené na komunitní tlumočení
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

Podpora Romů na trhu práce - CENTROM

Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu 17 měsíců Ukončení projektu

Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Aktivity projektu: podporované zaměstnávání poradenství vzdělávání další podpora účastníků projektu (jízdné, hlídání dětí)

Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Podporované zaměstnávání v úklidové četě zřízena 4 pracovní místa na poloviční úvazek od do pracovní doba 8,00 – 12,00 hodin vykonávané práce: úklid prostor CENTROM o.s. určených pro práci s klienty, úklid veřejných prostranství ve vyloučených lokalitách, úklid veřejně prospěšných budov a prostranství spolupracujících subjektů Celkem pro 4 pracovní místa 7 zaměstnanců

Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/

Podporované zaměstnávání při výkonu služeb sociální prevence zřízena 2 pracovní místa na poloviční úvazek a 2 pracovní místa na celý úvazek od do od rozšířeno o 1pracovní místo na půl úvazku a 1 pracovní místo na celý úvazek

Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ vykonávané práce: domovnictví, terénní práce, pomocné práce při výkonu sociálních služeb, pomocné pedagogické práce v nízkoprahových centrech pro děti a mládež a v zařízeních pro předškolní děti CENTROM,o.s., úklidové práce. Práce byly vykonávány ve střediscích Sirotčí 45 a Pátova 2. celkem pro 6 pracovních míst 7 zaměstnanců

Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/

Podporované zaměstnávání terénního pracovníka od do místo práce v ubytovně Family v Ostravě Kunčicích vykonávané práce: pomoc při vyřizování sociálních dávek, při hledání bydlení, sepisování splátkových kalendářů, pomoc při výchově dětí, doprovod k jednáním na úřady, k lékaři a do nemocnice, škol či školek s dětmi, zastupování klientů na domovních schůzích

Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ v období realizace aktivity na ubytovně Family tj. od do pracoval terénní pracovník souvisle se 190 klienty a v terénu vykázal dalších 286 kontaktů

Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/

Poradenství cílové skupině směřující k uplatnění na trhu práce od do předmět poradenství: sepsání životopisu, pomoc s vyhledáváním vhodných zaměstnavatelů a komunikace s nimi, konzultace k pracovním smlouvám a pracovním poměrům, ukončení zaměstnání, zprostředkování vzdělávání, doprovod na pohovor k zaměstnavateli aj.

Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ v období realizace projektu využilo poradenství 2 odborných pracovníků 79 klientů ve středisku Sirotčí 45 to bylo 41 klientů ve středisku Pátova 2 to bylo 38 klientů poradenství využilo 48 žen a 31 mužů

Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Vzdělávání cílové skupiny směřující k uplatnění na trhu práce od Kvalifikační kurz pro terénní pracovníky působící ve vyloučených lokalitách realizoval SocioFactor, s.r.o. o účast projevilo zájem 20 osob nastoupilo 17 osob

Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ frekventanti z důvodu vysoké absence kurz neukončili řádně ukončilo kurz 13 frekventantů, dva složili zkoušku dne závěrečné testy úspěšně složilo všech 15 frekventantů

Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ frekventantům kurzu bylo hrazeno jízdné, umožněno a hrazeno hlídání dětí, v průběhu kurzu poskytována strava 4 z frekventantů byli po ukončení kurzu zaměstnáni v CENTROM,o.s.

Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/

Další podpora cílové skupiny směřující k uplatnění na trhu práce pro účastníky kurzu: hlídání dětí, úhrada jízdného, strava pro pracovníky na podporovaných místech: hlídání dětí od do

Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ hlídání zajišťoval odborný pedagogický pracovník Baby Klubu Kačka děti byly hlídány v prostorách zařízení na Sirotčí 45 ve Vítkovicích k dispozici jim byla kvalitně vybavená herna a připravena pro ně byla řada aktivit – hry, soutěže, návštěva divadla, výlety aj.

Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/

Děkujeme všem, kteří se na realizaci projektu podíleli. Ostravě Financováno z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu.