Historie obce Choteč. Na začátek… … Budu Vám vyprávět o nejkrásnější vesnici, kterou znám, kde žijí obyvatelé šťastně a spokojeně… o obci jménem Choteč.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Svatý Václav – místa a památky spojené s jeho jménem
Advertisements

Od zatopeného hadcového lomu ke Skalce pod Kaní horou
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor seznamuje žáky s pověstí o vzniku názvu vesnice.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_01.
Pozvánka do Nížkova Veronika Horká Poloha Nížkova Historie
Žďár nad Sázavou Město obklopené překrásnými lesy Město obklopené překrásnými lesy Připravil: Martin Šoulák informacezajímavostivýletyubytovánízávěr.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místní pověstí o kostele Povýšení.
Vážení turisté, cestovatelé a výletníci. Členové KČT Nepomuk se rozhodli vytvořit fotogalerii z Vašich obrázků z cest. Fotografie budou zveřejňovány v.
Obec Pavlice.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Osnova aplikace Titulní stránka aplikace Adresáti
Hornická města 2009 Kutná Hora. 1. září 1997 – Přesun do nové budovy Vladislav Slavíček – ředitel GJO 570 žáků a 40 učitelů 4 počítačové učebny.
Dřevěný Kostel sv.Kateřiny
Kostelec nad Černými lesy
Francova Lhota Obec Francova Lhota leží v jižní části vsetínského okresu, v údolí říčky Senice.
Kostel Svaté Kateřiny Vytvořily: Lucie Matejzíková, Kristýna Nováková, Soňa Slovíková, Dominika Daničová.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Vojtovič, sporyszová, šustr
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
I T A L I E LECCE (Puglia).
MikulÁŠovice Zdeněk Plešinger.
T ATO PREZENTACE JE HRAZENA Z PROJEKTU : Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Hrbitov.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
Významné budovy v obci Kostel Pošta Prodejna Škola.
Jakub Stojaník,Matouš Falout,Fabián Strecker
Památky UNESCO v České republice
PAMÁTKY PRAHA.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_13_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Sedlčany Sedlčany a okolí.
Sázava nad Sázavou. město Sázava leží v romantickém údolí řeky Sázavy místo je opředeno řadou legend a pověstí město leží asi 20 km jižně od Kouřimi v.
David Maček.  vznik obce  Informace  Sport  Juřičkův Mlýn  Škola  Firmy  STRAVOVÁNÍ, PRODEJNY:
Románská kultura.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Moje prázdniny Nikola Dudíková.
Jan Nepomucký domácí úkol.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Ustecký kraj. Ústecký kraj leží na severozápadě Čech. Na východě sousedí s Libereckým krajem, na jihovýchodě se Středočeským krajem, na jihu má kratičký.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Sobota 18. červen: společenský sál Bonaparte, Palackého náměstí, Slavkov - prezence : – vlastní burza: – Další.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
VY_32_INOVACE_47A_TÁBORSKO - SOBĚSLAV Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Projekt - Místo, kde žiji. 2. ročník ZŠ Bezno ZŠ VY_32_INOVACE_08 Napiš své jméno a třídu.
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
ZELENÁ HORA U ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU – KOSTEL SV. JANA NEPOMUCKÉHO - poutní kostel sv. Jana Nepomuckého je od r zapsán na seznamu památek UNESCO - jedná.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Dějiny ČR – románský sloh
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
D o b ř i c h o v i c e - Karlík - K a r l š t e j n
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Nápověda: Poznal jsi kostel? Kolem kostela je zajímavý, starý hřbitov. Touto vesnicí také protéká čistý potůček. Moje adresa Úvodní stránka 9.
Modernizace společnosti
Poznávací Zájezd do Petrohradu
Metodický list / anotace:
Život karla IV..
Frenštát pod radhoštěm
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Domov - Obce.
Kostel sv. Jana Křtitele ve Lštění
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Naše obec – Česká Kamenice
HOLAŠOVICE vesnice leží v severní části Blanenského lesa v jižních Čechách a je součástí obce Jankov doložená r. 1263, kdy ji založil příslušník nižší.
HOSTINNÉ - HISTORIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Střed Čech Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Motyčková Číslo
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Transkript prezentace:

Historie obce Choteč

Na začátek… … Budu Vám vyprávět o nejkrásnější vesnici, kterou znám, kde žijí obyvatelé šťastně a spokojeně… o obci jménem Choteč. I já zde žiji a proto jsem si vybrala toto téma.

Vesnice se nachází ve Středočeském kraji na jižní hranici okresu Prahy-západ. Je zde krásná krajina, kostel, sochy, tvrze a samozřejmě překrásná a tajuplná historie.

Kostel sv. Kateřiny Z let 1697 až Stavba ranně barokní. Zajímavostí je oltář… je totiž umístěn na západ, což u většiny kostelů nebývá, je to prý kvůli nechuti obyvatel obcházet kostel při návštěvě. Kostel nese pověst skoro až strašidelnou… při požáru a zřícení jedné z věží byla odhalena hrobka v které ležel nebožtík s okousanými a na kost odřenými prsty, což vedlo k poznání, že byl pohřben zaživa.

Zvony Odlity v roce Jsou celkem tři: sv. Barbora, sv. Václav a sv. Kateřina. Přežily První i Druhou světovou válku, v obou případech měli být sejmuty a roztaveny jako materiál na výrobu zbraní. Pokaždé se v pořádku vrátily a byly znovu zavěšeny do kostela.

Tvrze v Chotči Byly dohromady dvě, ale zůstala bohužel jen jedna a to napůl zřícená.

Sochy v obci Ve vsi stojí dvě: sv. Jan Nepomucký a sv. Kateřina.

Na závěr… … jsem vám přinesla k nahlédnutí kroniku obce Choteč, kterou v současné době „píše“ moje babička starostka Vlasta Vaníčková, a dva soubory fotek z historie a současnosti.