Www.upiri-deniky.cz www.upiri-deniky.cz www.fragment.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Eragon Příběh dračích jezdců.
Advertisements

Stmívání .
Novinky z fondu Sukovy studijní knihovny literatury pro mládež
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři

Fantasy Harry Potter a Eragon.
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
KNIHA „Moc slova je velká. Kniha je pro duši něčím, čím je pro tělo chléb a víno. Je to vzácný předmět, který můžeme mít doma na dosah ruky.“Ladislav.
Závislost na Internetu. Že jste závislí na internetu, poznáte, když: máte na brýlích vypálenou webovou stránku se vám v noci zdají sny v HTML. při psaní.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má zvláštního přítele. Každé ráno navštěvuje kočku jelen, který přichází na zahradu. Majitel kočky.
Nový epochální výlet pana Broučka, tentokráte do 15. století
Medvědi.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Taurea v číslech ( a nekončíme!)  10 let  11 zorganizovaných akcí (8 světů, 3 themy, 1 bitva)  4 „nezorganizované“ akce ;)  2 plánované akce.
Michael Jackson Heal The World Originál obal alba 1982 to Thriller.
napsala Stephenie Meyerová
Tajemné podzemí odhaluje další děsivá tajemství! Fantasy série britských autorů Rodericka Gordona a Briana Williamse.
Jan Opatřil….
Science fiction & fantasy
Nikola Burdová, C1B Gymnázium Jiřího Ortena
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_483_Život a dílo Aloise Jiráska AUTOR: Mgr. Martina Ringová.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
NázevBožena Němcová: Babička Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie Tematická oblast Vybraní autoři české a světové literatury z Čítanky 8 pro.
 Narozen 31. března 1962  Matka právnička, otec inženýr chemie  Spisovatel, publicista a nejprodávanější romanopisec.
Helena Zmatlíková ( – ) autor: Kateřina Marková.
Haruki Murakami Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.03 Název pro školu: EU ČJ 03 II Název materiálu: Jaroslav Hašek Autor: Mgr. Barbora Baránková Vzdělávací.
Christopher Paolini Spisovatel
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu
Název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 32/Čj02/ , K. Týleová Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Název výukového.
dobrodružný román s prvky fantazie amerického spisovatele Dana Browna skupina Epsilon 2.B.
EDUARD BASS 9. ročník.
Spisovatelé dětské literatury
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
Mark Twain Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_318_Sci-fi AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK, DATUM: 8.,
Téma: Kytice - K. J. Erben VY_32_INOVACE_586.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
J. K. ROWLINGOVÁ - HARRY POTTER
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Božena Němcová Babička Autor: Mgr. Veronika Mrkvanová
Spisovatelé dětské literatury
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
MICHAL VIEWEGH Život a dílo nejúspěšnějšího a nejprodávanějšího českého spisovatele současnosti.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Evropské umění počátku 20. století
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Fantasy literatura. Jak se jmenuje známá americká autorka a její nejznámější dílo ?? Stephenie Meyer – Twilight ságy (Stmívání, Nový měsíc, Zatmění, Rozbřesk)
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Postmodernismus Postmodernismus. Dokážete vysvětlit tento pojem?
Městská knihovna Sezemice Sezemice. Nejžádanější žánry v knihovně Romány historické Romance Detektivky Thrillery,horory, sci-fi Naučná literatura Dětská.
Literatura = písemnictví Jeden z druhů umění, písemné záznamy. Rozdělení: a) odborná literatura b) krásná literatura = BELETRIE c) jednací písemnosti (př.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
HARRY POTTER. - Harry Potter je název řady fantasy románů britské spisovatelky J. K. Rowlingové. - Romány zachycují dobrodružství mladého čaroděje, Harryho.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vendulka.
Karel Čapek Anglické listy
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má
Šablona 32 VY_32_INOVACE_20_24_Romain Rolland
Iva Procházková Eva Švančarová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Základní škola a mateřská škola Bukovec
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Transkript prezentace:

www.upiri-deniky.cz www.upiri-deniky.cz www.fragment.cz

Upíří deníky L. J. Smithové pokračují! Zvítězí láska nebo žízeň po krvi? Milostný trojúhelník plný touhy, očekávání, zvratů a krve. Upíří deníky L. J. Smithové pokračují! Sledujte www.upiri-deniky.cz www.upiri-deniky.cz www.fragment.cz

6. díl - Soumrak Autorka: L. J. Smith Přeložila: Lucie Schürerová Pro čtenáře od 15 let 224 str. 232 str. 240 str. 272 str. 248 str. 115x183 mm, váz., 360 str., 199 Kč www.upiri-deniky.cz www.fragment.cz

Českými fanoušky netrpělivě očekávaný 6. díl ze série knih Upíří deníky v prodeji od 24.1.2011! www.upiri-deniky.cz www.fragment.cz

Harry Potter odstartoval vášeň čtenářů po fantasy románech, které se dotýkají magie a kouzel. Sága o Dračím jezdci od Christophera Paoliniho způsobila dračí mánii a teď přichází další téma, které se stává středem pozornosti čtenářů po celém světě.   Jak to celé začalo… V dobách kvetoucí italské renesance se bratři Damon a Stefan Salvatore bezhlavě zamilovali do překrásné mladé upírky Katherine. Ačkoli její srdce bylo dost velké pro oba, každý z nich ji toužil mít jen pro sebe. Jejich bezohledný souboj o Katherininu přízeň se však vyostřil do takové míry, že jej Katherine nepřežila, a na světě tak zanechala dva nesmrtelné, na smrt rozhádané mladé muže se zlomeným srdcem... Po několika staletích se má souboj Damona a Stefana opakovat. V malém americkém městě se seznámí s krásnou a chlapci obletovanou Elenou, jejíž podobnost s Katherine je více než neuvěřitelná... www.upiri-deniky.cz www.fragment.cz

Smrtící milostný trojúhelník   Elena: zlaté dítě, vůdčí typ, dívka, která může mít každého kluka, po kterém zatouží. Stefan: zamyšlený a tajemný, zdá se, že je jediný, kdo může odolat Eleně, ale ve skutečnosti bojuje, aby ji ochránil před hrůzami, které ho pronásledují. Damon: sexy, nebezpečný a hnaný touhou pomstít se Stefanovi, bratrovi, který ho zradil. Odhodlaný získat Elenu, ochotný zabíjet aby ji ovládl. www.upiri-deniky.cz www.fragment.cz

U nás prodáno již téměř 46 tisíc výtisků celé edice! BESTSELLER v západní Evropě i USA. Na motivy této série byl v USA natočen úspěšný televizní seriál, který posbíral celou řadu ocenění. Letos by měly zamířit i na televizní obrazovky TV NOVA.   Upíří deníky zvítězily v anketě Zlatá kniha 2010! Práva na edici prodána do 15 zemí. Omnibusu prodáno přes 500 000 jen v USA. U nás prodáno již téměř 46 tisíc výtisků celé edice! www.upiri-deniky.cz www.fragment.cz

www.fragment.cz L. J. Smithová www.upiri-deniky.cz Lisa Jane Smithová napsala přes dvě desítky knih pro děti a mládež. Žije v Bay Area v Kalifornii, ale nejradši tráví volný čas ve své chatě poblíž národního parku Point Reyes, kde je plno stromů a zvířat, krásné pláže k procházkám a spousta skal vhodných pro horolezce. Jednou, když lezla s kamarádkou na skály, uviděla sněhobílého jelena, který jí dovolil jít za ním přes půl míle. Také je vášnivou sběratelkou: sbírá malé krabičky z různých zemí a nejrůznějších tvarů, dětskou literaturu 19. století (a starší) a knihy o kvantové fyzice. Je nezdolná optimistka. Je členkou klubu zvaného „velociraptor sisterhood“, což je svérázný způsob, jak vyjádřit, že ráda čte, píše a diskutuje o knihách s výraznými ženskými postavami. Za svůj život procestovala celou Evropu i Dálný východ.  Literatuře pro mládež se L. J. Smithová věnuje od 80. let 20. století. První čtyři díly Upířích deníků vyšly poprvé v roce 1991. Z toho jednoduchým výpočtem zjistíme, že skutečně nemohou být kopií Stmívání Stephanie Meyerové, jak jsou často označovány. Pokud by totiž byly jeho kopií, znamenalo by to, že L. J. Smithová ovládla umění cestování časem, jehož prodejem by nejspíš vydělala obrovskou spoustu peněz a místo psaní by si užívala luxusu na tropickém ostrově. V roce 1998 se Smithová z vážných osobních důvodů stáhla z veřejného i literárního života. Naštěstí se vše vyřešilo a L. J. Smithová v roce 2008 oslavila trimfální návrat s novými díly Upířích deníků. Další informace o autorce najdete na jejích webových stránkách http://www.ljanesmith.net/. www.upiri-deniky.cz www.fragment.cz

Knižní série byla v ČR vydána: říjen 2009 Upíří Deníky – Probuzení Upíří Deníky – Souboj leden 2010 Upíří Deníky – Zášť Upíří Deníky – Temné shledání říjen 2010 - Upíří Deníky – Návrat leden 2011 - Upíří Deníky – Soumrak www.upiri-deniky.cz www.fragment.cz

Zajímavé recenze na knihy z českého tisku: Studentpoint.cz: http://www.studentpoint.cz/168-knihy-a-literatura/2768-fascinuje-vas-krvavy- svet-upiru-prectete-si-jejich-deniky/ Topzine.cz: http://www.topzine.cz/vazna-konkurence-pro-stmivani-v-podobe-upirich-deniku/ Topzine.cz: http://www.topzine.cz/tajemny-svet-upirich-deniku-l-j-smithove-odkryva-sve-kouzlo/ Neviditelnypes.lidovky.cz: http://neviditelnypes.lidovky.cz/recenze-l-j-smithova-upiri-deniky- probuzeni-fzq-/p_scifi.asp?c=A091214_211625_p_scifi_hpe souboj-ffe-/p_scifi.asp?c=A100124_223500_p_scifi_hpe zast-dhq-/p_scifi.asp?c=A100223_230156_p_scifi_hpe Webmagazin.cz: http://www.webmagazin.cz/index.php?stype=all&id=9934 www.upiri-deniky.cz www.fragment.cz

Upíří deníky – Soumrak Temnota se šíří městem. Damon, který býval vždy lovcem, se sám stává kořistí - obětí zlomyslného stvoření, které dokáže ovládnout jeho vůli a které netouží pouze po Elenině krvi, ale přímo po její smrti. Starý les zabydlují podivní krvelační hmyzí tvorové a stromy ožívají vlastními zlovolnými úmysly. www.upiri-deniky.cz www.fragment.cz

www.upiri-deniky.cz od ledna 2011 ke stažení ZDARMA na Ukázková kapitola z knihy od ledna 2011 ke stažení ZDARMA na www.upiri-deniky.cz www.upiri-deniky.cz www.fragment.cz

V případě zájmu o recenzní výtisk si napište na: Více informací na: www.upiri-deniky.cz tel.: + 420 267 008 830 V případě zájmu o recenzní výtisk si napište na: l.dvorakova@fragment.cz www.upiri-deniky.cz www.fragment.cz

Nenechte si ujít další dávku Po Stmívání je na čase otevřít… Nenechte si ujít další dávku napětí! www.upiri-deniky.cz www.fragment.cz