Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: BOZP při práci se spotřebiči Číslo DUM: VY_52_INOVACE_98_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Bezpečnost práce při přípravě pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti bezpečnosti při přípravě pokrmů Klíčová slova: Spotřebiče, pomůcky, čištění Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 4. července 2013 Soubory DUM: http://www.skolasd.eu/ Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, 737 01 Český Těšín
BOZP při práci se spotřebiči
Kolem spotřebičů musí být dostatek prostoru pro pohyb!
Podlaha musí být vždy čistá ČISTOTA Podlaha musí být vždy čistá a suchá!
Pro práci se spotřebiči musíš být ZAŠKOLENÍ Pro práci se spotřebiči musíš být řádně zaškolen!
U mlýnků a nářezových strojů používej přítlačné pomůcky!
Spotřebiče před čištěním vždy řádně vypni !
Vždy nahlas nadřízenému a přenech PORUCHY Vždy nahlas nadřízenému a přenech opravu odborníkům!
Otázky pro žáky: Proč musí být v kuchyni dostatek místa? Proč musí být podlaha v kuchyni čistá? Co znamená slovo zaškolení? Co uděláš, když se něco v kuchyni pokazí? Můžu mít zapojený strojek v zásuvce a umývat ho?
Vše si dobře zapamatuj!