Střední škola obchodu a služeb Jihlava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Advertisements

Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU CHOCEŇ
Střední škola Pohoda s.r.o. Litoměřice
Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Nabídka učebních oborů: Prodavačské práce Podlahářské práce.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Úvodní stránka.
NABÍDKA UČEBNÍCH OBORŮ PRODAVAČSKÉ PRÁCE PODLAHÁŘSKÉ PRÁCE.
zaměření „Zasilatelství a logistika“
Studijní obory a jejich uplatnění.
VEDENÍ ŠKOLY Ing., Bc. Karel Matějů Bc. Marie Baštová Radka Mazancová
Moje budoucnost.
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
 zaměření: Silniční vozidla  Tento obor je zařazen mezi technické obory  Je určen pro chlapce i dívky, kteří se zajímají o automobily, jejich konstrukci,
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, HLEDISKA PRO SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Zkušenosti s dalším vzděláváním ve Střední škole dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov.
POTRAVINY A VÝŽIVA 2. ročník učebního oboru KUCHAŘ, ČÍŠNÍK třída K2
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
Přijímací řízení na SPgŠ 2015 Pro školní rok 2015/2016.
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Masarykovo gymnázium Vsetín
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Opravář zemědělských strojů
Škola je držitelem certifikátu kvality řízení ISO 9001:2000.
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Programátor CNC strojů
„Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“ Technologie Ludmila Doležalová, č ročník, tříletý.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Osmileté studium.
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Představení provozu kavárny a cateringových služeb v PwC ČR Roman Anděl, Startujeme, o.p.s.
Praktická stáž „Osvojení odborných kompetencí – uplatnění obecných ekonomických principů při řízení hotelu“ 17. –
Vyučení. Duální odborné vzdělání Mag. Michael Gassner Hospodářská komora Dolního Rakouska, oddělení – vzdělávání.
Přijímací řízení na SPgŠ 2017 pro školní rok 2017/2018.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škola jako partner firmy
PHmax ve středním vzdělávání
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková.
SOŠ a SOU Blansko škola moderních technologií
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Transkript prezentace:

Střední škola obchodu a služeb Jihlava Jiří Kosík Střední škola obchodu a služeb Jihlava

Jiří Kosík Proč jsem si obor vybral? Zvolený obor kuchař číšník jsem si vybral, protože mě baví příprava jídla a myslím si, že mě to bude bavit. Dále bych se chtěl do budoucna vyučit i na cukráře, protože tyto dva obory jsou si podobné a bude se to hodit pro moji budoucí práci. Ještě bych si chtěl udělat nástavbu a měl dokončené středoškolské vzdělání a tím si mohl lépe hledat zaměstnání.

Má práce

Škola Naše škola se nachází v novém moderně vybaveném areálu v ulici Karoliny Světlé v Jihlavě, nedaleko autobusového nádraží. Škola se zaměřuje na výuku oborů z oblasti služeb, je státní, a proto je výuka bezplatná. Součástí školy jsou učebny pro teoretické vyučování, dílny a provozovny pro odborný výcvik, domov mládeže, školní jídelna a sportovní areál. Pro všechny své žáky zajišťujeme teoretickou i praktickou výuku, pro zájemce pak ubytování na DM hotelového typu první kategorie s vlastním sociálním zařízením a celodenní školní stravování na velmi dobré úrovni, a to vše pod jednou střechou. Při výuce všech svých oborů dosahujeme výborných výsledků nejen v regionálním, ale dokonce v celostátním měřítku.

Škola

Můj obor Karoliny Světlé 2 586 01 Jihlava Obor: Kuchař – číšník Charakteristika oboru: Tříletý učební obor zaměřený na přípravu kvalifikovaných pracovníků, kteří budou plnit náročné sluţby v oboru. Zakončení studia: Závěrečnou zkouškou s výučním listem Předpoklady k přijetí: Splnění povinné školní docházky. Obor vhodný pro děvčata i chlapce. Výběrové řízení: prospěch z 8. a 9. třídy, bez přijímacích zkoušek. Zdravotní způsobilost potvrzenou lékařem na přihlášce ke studiu. Teoretické vyučování: Teoretická a praktická výuka se střídá v týdenních cyklech. Převahu tvoří odborné předměty (technologie - nauka o pouţívání správných technologických postupů, stolničení – znalost pouţívání inventáře, ovládání přípravy pracoviště na provoz, ekonomika – znalosti důleţité pro zaměstnance i podnikatele …), vyučují se i všeobecně vzdělávací předměty (český jazyk, cizí jazyk 1. + 2. – NJ, AJ popř. RJ, matematika, občanská nauka, tělesná výchova, …). Samozřejmostí je i výuka výpočetní techniky s přístupem na internet. Ţáci prvního ročníku se zúčastňují na začátku školního roku seznamovacího pobytu a ve druhém ročníku lyţařského kurzu. Praktické vyučování: Praktická výuka probíhá v hotelech a restauračních zařízeních, jako například hotely Gustav Mahler, restaurace Questo,restaurace Tři kníţata školní stravovací zařízení K. Světlé2, Na Stoupách atd.. Praxi zajišťuje ţákům škola, která jim zároveň poskytuje ochranné prostředky. Při výuce se pravidelně střídá týden výuky ve škole s týdenním praktickým výcvikem na pracovišti. Absolventi oboru jsou po odborné stránce schopni zejména: ovládání různých technik obsluhy. ovládání přípravy pracoviště na provoz, ovládání přípravy běţných i náročných jídel teplé a studené kuchyně, moučníků a teplých nápojů. Zvládají přípravné prací k podávání jídel a nápojů a přípravu slavnostní tabule. Absolvent má schopnost poskytovat informace o podávaných jídlech, komunikovat s hostem, a to i v cizím jazyce. Ovládá techniku přípravy a dokončování jídel před hostem, přípravu míchaných nápojů. Má dovednosti sestavovat jídelní a nápojové lístky dle gastronomických pravidel. Má znalost vedení evidence o pohybu zboţí, vyúčtování. Základní znalost kalkulací a stanovení ceny. Osvojí si základy organizace práce své a svých spolupracovníků. Chápe podstaty trţního hospodářství a základních obchodně podnikatelských činností. Uplatnění absolventů: V gastronomických zařízeních všech typů.

Má praxe

Prezentaci vytvořil žák základní školy přijatý na střední školu (zvolenou během účasti na projektu) v rámci teoretické přípravy na Závěrečný vzdělávací pobyt v Chorvatsku. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem a státním rozpočtem České republiky.