Štěpán Pavíza 3.A leden 20111Property of Pavíza's company. Do NOT copy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vlastislav Tůma šéfredaktor Truck&business
Advertisements

 Sklad zařízení  Zařízení  Závěr Sklad zařízení a pracovních pomůcek se nachází v místnosti mezi učebnami číslo 3 a 2. Všechny tři místnosti jsou.
Elektrický proud Podmínky používání prezentace
Odborné učebny na našem gymnáziu
Elektrický proud.
Měříme elektrický proud
Seznámení s měřícími přístroji, rozsah měřících přístrojů
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ohmův zákon. Budeme zkoumat,jaký vliv má
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Měříme elektrické napětí
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Efektivní hodnoty střídavého napětí a proudu
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Specielní učebna a kabinet fyziky na ZŠ
MĚŘENÍ S ANALOGOVÝMI MĚŘICÍMI PŘÍSTROJI
Schémat. značky Poznej fyzika Fyzik.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Elektrotechnika Automatizační technika
FYZIKA 1 Obsah a metody fyziky 1.1 O čem fyzika pojednává
Bezpečnost v elektrotechnice
VY_32_INOVACE_6C-11 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Název: Určení rezonance v RLC obvodu Autor: Mgr. Miloš Boháč © 2012.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
ELEKTROTECHNICKÁ MĚŘENÍ
Cvičení z techniky a technického vzdělávání
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Digitální učební materiál
Výpisky z fyziky − 6. ročník
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhElektrický obvod.
odpor vodiče, supravodivost
Anotace Prezentace, která se zabývá měřením střídavého proudu Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí změřit střídavé veličiny.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Měření odporu Měření odporu Ing. Jaroslav Bernkopf Elektrická měření.
Měření závislosti odporu rezistoru a termistoru na teplotě
DiFy - P , Fyzika jako vyučovací předmět RVP a ŠVP Časová dotace pro fyziku na ZŠ Význam fyziky pro všeobecné vzdělání.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Riskuj Měření napětí a proudu Měření výkonů Měření odporů Měření kapacity a impedance
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Měření indukčnosti střídavým proudem proudem Téma:OB21-OP-EL-ELKM-OTR-M
Elektrický obvod. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
POLOVODIČE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_19_32.
Měření elektrických veličin RNDr. Zuzana Karafiátová.
ELEKTRICKÁ MĚŘENÍ Ing. Petr Hanáček ELEKTRONICKÉ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE.
POZNÁVÁNÍ MIKROSVĚTA. Okolní svět vnímáme smysly vysvětlujeme rozumem necháváme působit na sebe ovlivňujeme svou činností 1/8.
MĚŘICÍ PŘÍSTROJE ÚVOD ELEKTRICKÉ MĚŘENÍ. ÚVODNÍ INFORMACE MĚŘICÍ PŘÍSTROJE - přístroje, umožňující změřit požadované elektrické veličiny ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ.
Elektro – základní měřicí zapojení 1W Elektrotechnická měření  V elektrotechnice – tak jako v jiných vědních i praktických oborech – se setkáváme.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Elektrické měřící přístroje
Sestavení elektrického obvodu a jeho součásti
MĚŘENÍ ELEKTRICKÉHO PROUDU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Měření odporů Kelvinovou metodou velmi malé odpory
Měření s multimetrem Název školy: Základní škola Brána Nová Paka
Elektrické měřící přístroje
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Závislost elektrického odporu na vlastnostech vodiče Číslo DUM: III/2/FY/2/2/12 Vzdělávací předmět: Fyzika.
Elektrický odpor Název školy: Základní škola Brána Nová Paka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Ohmův zákon (odvození)
Elektrické měřící přístroje
Měření odporů Ohmovou metodou větší střední odpory
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření elektrického proudu a napětí Číslo DUM: III/2/FY/2/2/8 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_19_ELEKTRICKE_MERICI_PRISTROJE
Elektrické měřící přístroje
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Název prezentace (DUMu): Přístroje k měření elektrických veličin
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Elektrické napětí Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Fyzika 2.D 5. hodina.
Ohmův zákon Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Jméno autora Mgr. Vojtěch John Datum vytvoření Září 2012 Ročník 6.
Transkript prezentace:

Štěpán Pavíza 3.A leden 20111Property of Pavíza's company. Do NOT copy.

leden 20112Property of Pavíza's company. Do NOT copy. Hlavní náplní fyziky je zabývání se různými přírodními a technickými jevy. Patří sem například: dynamika, atomy a jejich pohyb, tepelné jevy, měření tlaků, elektřina, optika, gravitační síly a mnoho dalšího. Toto je pomůcka pro sestavování elektrických obvodů s nejrůznějšími součástmi. (diody, integrovaný obvod, tranzistor, Grätzův můstek)

Měřící přistroje užívané v elektrice  Ampérmetr – meří velikost proudu  Voltmetr – Velikost napětí  Ohmmetr – velikost odporu Ampérmetr – klasický školní - nová digitální verze fungující také jako voltmetr, ampérmetr i ohmmetr leden 20113Property of Pavíza's company. Do NOT copy.

Osciloskop – přístroj s obrazovkou vykreslující časový průběh měřeného napěťového signálu. Optická lavice - používaná pro znázornění lomu světla (díky magnetickým a posuvným čočkám) leden 20114Property of Pavíza's company. Do NOT copy.

leden 2011Property of Pavíza's company. Do NOT copy.5 Zde pracujeme s výpočetní technikou – programujeme, seznamujeme se s vektorovou grafikou a tvoříme grafy, tabulky, statistiky atd.

leden 2011Property of Pavíza's company. Do NOT copy.6 Vědní obor zabývající se přeměnami látek a jejich chemickými vlastnostmi.

leden 2011Property of Pavíza's company. Do NOT copy.7

Laboratorní sklo – nedílná součást každého chemika kahan nálevky chladič zkumavkyodměrné válce střičky pipety - VELMI křehká věc, osobní zkušenost (pozn. aut.) leden 20118Property of Pavíza's company. Do NOT copy.

leden 20119Property of Pavíza's company. Do NOT copy. Proč mít v laborce tolik chemikálií? My je rádi používáme! Čím víc dýmá, tím líp… Nesahat!

 Používané k názornému předvedení probírané látky  Biologie (6), Informatika (9), Čeština (15), Výtvarný ateliér (22), Zeměpis (1) leden Property of Pavíza's company. Do NOT copy.

 Dějepis (8), učebna 7 leden Property of Pavíza's company. Do NOT copy.

leden Property of Pavíza's company. Do NOT copy. Gymnázium má zajištěno více sportovních prostor, ať už se jedná o tělocvičnu nebo městskou halu.

leden Property of Pavíza's company. Do NOT copy. Věda o přírodě kolem nás. Pomůcky v biologii se zaměřují především na živočichy.

leden Property of Pavíza's company. Do NOT copy.

VS. leden Property of Pavíza's company. Do NOT copy. Přestože z některých pomůcek můžeme mít strach… Jsou tu, aby nám pomohli. A proto vzhůru do jejich používání! Máčka skvrnitá – nejmenší žralok K smrti vystrašený student