Představení zajímavých projektů OPVK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Zkušenosti s aplikací metody CLIL na SPSČH Brno
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Výuka chemie na ZŠ ve spolupráci se SŠ Mgr. Klára Helanová.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Prostupné jazykové vzdělávání na ZŠ Deblín CZ.1.07/1.1.02/ Koordinátoři projektu (manažeři): Mgr. Ondřej Šerý Mgr. Zuzana Svozilová.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Projekt „Modernizace vzdělávání – šance lepšího pracovního.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
P1 Střední škola a Základní škola Tišnov. Projektový záměr vytvořit síť základních škol, které budou spolupracovat s naší střední školou zvýšit zájem.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola, Hradec Králové, Komenského 234 Mgr. Jana Heřmanová Mgr. Blanka Kadeřávková Spolupráce VOŠ,
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Implementační projekt KAP
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Statutární město Ostrava
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Informace o projektu IKAP
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Představení zajímavých projektů OPVK SPŠCH Brno, Ing. Irena Pavlíčková

Implementace e-learningových technologií do ŠVP Celkové výdaje projektu: 7 074 569,13 Kč Období realizace: 4/2009 – 9/2011 Udržitelnost: 9/2016 Na škole byla vybudována e-learningová podpora výuky a byly vytvořeny vzdělávací moduly v předmětech analytická chemie, biochemie, fyzika, ochrana životního prostředí a science. Pro projekt byla významná účast partnera Gumotex, a.s. Břeclav, který umožnil vybraným žákům absolvovat odbornou praxi a odborné exkurze. Odborníci z Gumotexu byli do projektu zapojeni jako oponenti, kteří posoudili vzdělávací moduly z hlediska uplatnitelnosti v praxi a zvýšení šancí absolventů na trhu práce. V rámci projektu škola pořídila potřebný hardware a software a moderní přístroje pro laboratorní výuku. Více podrobností k projektu je možné najít na stránkách školy - www.spschbr.cz , na stránkách projektu - http://www.projekt11.rg1.cz/ .

Implementace e-learningových technologií do výuky v chemických a biologických laboratořích Celkové výdaje projektu: 2 000 000,- Kč Období realizace: 4/2011 – 6/2012 Udržitelnost: 6/2017 Bylo vytvořeno více než 60 laboratorních návodů, včetně interaktivních výukových manuálů v předmětech analytická chemie, fyzikální chemie, biologie, metody analýzy potravin a monitorování životního prostředí a tyto návody byly umístěny na e-learningový portál, který je využíván přímo v laboratořích a pro domácí přípravu. Probíhala spolupráce s odbornou praxí (exkurze a školení učitelů ve špičkových laboratořích VŠ a firem). V rámci projektu škola pořídila potřebný hardware a software a moderní přístroje pro laboratorní výuku. Více informací na stránkách školy www.spschbr.cz a projektu www.projekt11-2.rg1.cz .

Integrace odborného anglického a německého jazyka do výuky přírodovědných předmětů Celkové výdaje projektu: 7 228 736,67 Kč Období realizace: 5/2012 – 3/2015 Udržitelnost: 3/2020 Vytváříme materiály do výuky přírodovědných předmětů (chemie, fyzikální chemie, analytická chemie, biologie, biochemie,fyzika, monitorování životního prostředí). Původní texty jsou inovovány, překládány do anglického a německého jazyka a následně umísťovány na e-learningový portál. Současně probíhá jazykové vzdělávání pedagogů a vzdělávání v oblasti ICT. Cílovou skupinu projektu tvoří přibližně 500 žáků školy a 20 pedagogických pracovníků. Proběhla odborná zahraniční stáž vybraných žáků a pedagogů do Institutu chemie v Drážďanech. V rámci projektu škola již pořídila potřebný hardware a software a moderní přístroje pro laboratorní výuku. Více informací naleznete na stránkách školy www.spschbr.cz a na stránkách projektu http://www.projekt21.rg1.cz/.

Snížení rizik ohrožení zdraví člověka a životního prostředí podporou výuky chemie na ZŠ Celkové výdaje projektu: 2 078 034,00 Kč Období realizace: 3/2013 – 12/2014 Projekt si klade za cíl zvýšit kvalitu vzdělávání ve výuce žáků ZŠ v rámci předmětu chemie, zatraktivnit výuku chemie prostřednictvím přednášek a praktické výuky v laboratořích naší školy, seznámit žáky ZŠ s riziky neopatrného nakládání s chemickými látkami a s bezpečným prováděním chemických pokusů. Učitelé vytvoří interaktivní výukové metodické materiály. Dojde k výměně praktických a odborných zkušeností mezi ZŠ, SŠ a subjekty působící v tomto oboru prostřednictvím realizace odborných exkurzí. Projekt má však i širší dopad - posílení zodpovědnosti za své zdraví, ochrana zdraví žáků, prevence vzniku úrazů, podpora udržitelného rozvoje a ochrany ŽP. Do projektu je zapojeno 200 žáků 8. tříd a 8 učitelů ze ZŠ. V rámci projektu škola již pořídila potřebný hardware a software a laboratorní vybavení a ochranné pomůcky pro žáky ZŠ. Více informací je na stránkách školy www.spschbr.cz a projektu http://www.projekt18.rg1.cz/ .

Děkuji za pozornost.