Stručná zpráva o činnosti Jednota školských informatiků duben 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení IPn SETKÁNÍ ŘEDITELŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Mgr. Josef Slovák člen Rady Zlínského kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Celoživotní učení – Kroměříž 2010 Systémové aktivity Zlínského kraje.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Svět algoritmizace a programování na českých školách (ZŠ a SŠ) Jde o tradiční oblast, která by měla být vyučována na středních školách (řešení problémů.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Rámcový vzdělávací program 15. října Malé ohlédnutí – pohled do historie RVP pro gymnázia r materiál k diskusi – r –setkání autorů.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Profesní rozvoj řídících pedagogických pracovníků k zajištění rozvoje služeb ICT ve škole Radek MacaKSM2 – Obhajoba závěrečné práce Mgr. Radek Maca.
© Radek Maca1 SCO 2005, Radek Maca odbor 55 - SIPVZ SIPVZ a nový školský zákon.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Projekt Podpora práce učitelů - PPUČ
Strategické řízení a plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Šablony OP VVV a podpora nadání
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
ICT nebo Informatika? Mgr. Jan Berki, Ph.D.
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Statutární město Ostrava
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Centrum kolegiální podpory CKP
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Zapojíte se letos se svou akcí i Vy?
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Stručná zpráva o činnosti Jednota školských informatiků duben 2014

Jednota školských informatiků občanské sdružení/spolek zabývající se informačními a komunikačními technologiemi ve vzdělávání Hlavní cíle a oblasti činnosti sdružení jsou: zastupování a obhajoba zájmů svých členů, zaujímání stanovisek ke vzdělávací politice, pořádání odborných kurzů, školení a jiných vzdělávacích akcí včetně lektorské činnosti, pořádání konferencí, seminářů a soutěží,

Hlavní cíle a oblasti činnosti sdružení jsou (pokračování): vytváření vizí a navrhování didaktik a metodik využívání ICT ve vyučování, provádění oponentury k odborným tématům (rámcové vzdělávací programy, ICT kompetence učitelů, žáků), podpora Open Source řešení, spolupráce s dalšími odbornými a profesními organizacemi včetně zahraničních. Jednota školských informatiků občanské sdružení/spolek zabývající se informačními a komunikačními technologiemi ve vzdělávání

Cílová skupina: učitelé (informatiky a ICT, fandové do ICT) ZŠ, SŠ, VŠ, ICT metodici, správci sítí na školách. Činnosti, nabídka členům: newsletter pro zájemce o digitální technologie ve školách, sdílený kalendář, články, katalog soutěží a přehlídek ( - jsi.blogspot.com/, příspěvky na činnosti v regionech, soutěže, sdílení know-how ze života škol a z jednání s partnery.

Aktuální „agenda“ a výzvy: Výzva 51 OP VK. Memorandum informační gramotnosti Zájem o dílčí problematiku v kontextu celku, ICT a učňovské školství. Spolupráce se SKAV – Stálá konference asociací ve vzdělávání. Podpora soutěží a přehlídek (JUNIORINTERNET/JuniorErb, Bobřík informatiky). Opatření ve strategii digitálního vzdělávání – monitorování stavu a síťování lidí. Jednota školských informatiků občanské sdružení/spolek zabývající se informačními a komunikačními technologiemi ve vzdělávání

Memorandum informační gramotnosti Revidovat RVP s cílem akcentovat problematiku informační gramotnosti a zajistit její provázanost napříč všemi vyučovanými tematickými celky. 2.Nastavit výukové standardy informatiky (ICT) i dalších předmětů tak, aby byly s inovovaným RVP v souladu. 3.Zajistit zařazení příslušné tematiky do přípravy učitelů i do připravovaného kariérního řádu. 4.V rámci systémového řízení školství vytvořit prostor tak, aby problematiku informační gramotnosti měl někdo na starosti a byl za ni zodpovědný. Jednota školských informatiků občanské sdružení/spolek zabývající se informačními a komunikačními technologiemi ve vzdělávání

Online síť poradců z řad školských informatiků poradcem se může stát každý člen JSI a nabízet své zkušenosti a služby formou svého online profilu, škola, která chce využít služeb poradce, může kontaktovat přímo konkrétního poradce, kontaktovat JSI a v rámci sdružení bude škole nabídnutá příslušná placená služba konkrétního odborníka, kurzy DVPP JSI vypisuje dle poptávky ve spolupráci s lektory a partnery DVPP akcí (CoE, Liberix, DZS, …). Jednota školských informatiků občanské sdružení/spolek zabývající se informačními a komunikačními technologiemi ve vzdělávání

Vybrané aktivity roku 2013 Sběr podnětů k akcím v regionech, na základě dotazů v členské základně byly podpořeny akce příznivců KVIC (jiní zájemci z řad členů se neozvali). Převrácená třída a učení v prostředí EDMODO. Spolupracujeme s žáky online. Burza nápadů pro učitele – jak podporovat aktivitu žáků ve škole v oblasti ICT. Finančně i propagačně byla podpořena soutěž Bobřík informatiky. Jednota školských informatiků občanské sdružení/spolek zabývající se informačními a komunikačními technologiemi ve vzdělávání

Vybrané aktivity roku 2014 Proběhlo síťování aktivních lidí ze škol pro potřeby jednání s partnery (fokusní skupiny CZ.NIC, prezentace na akcích Bohemian Ventures/PEARSONS, Národní centrum bezpečného internetu). Prezentace odborných příspěvků na konferencích (INSPO2104). Odborná podpora soutěže JUNIORINTERNET, členství v porotě soutěže. Odborné působení ve SKAV (desatero, příprava online sdíleného prostředí pro školské neziskovky). Jednota školských informatiků občanské sdružení/spolek zabývající se informačními a komunikačními technologiemi ve vzdělávání

Co chystáme na rok 2015 Podpora účasti členů JSI na konferenci Didaktika Informatiky (DIDINFO 2015), Jednota školských informatiků občanské sdružení/spolek zabývající se informačními a komunikačními technologiemi ve vzdělávání

Partneři Jednoty JŠI Propagace projektu IN- Generation, dohoda o spolupráci s GEG ČR pro oblast dotykové technologie ANDROID Spolupráce na DVPP akcích pro učitele SŠ, propagace vzdělávacích aktivit pro školy Spolupráce na organizaci vybraných akcí v regionu na podporu ICT ve vzdělávání Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín

Partneři Jednoty JŠI Počítač ve škole Obsah a náměty pro články periodika Řízení školy, pracovní situace ICT ve škole aplikace Magistr Tradiční místo setkávání k tématu ICT ve škole, unikátní akce v ČR, propagace Tradiční témata OSS ve školství

Partneři Jednoty JŠI Dohody s Inovačními centry MICROSOFT, organizace DVPP Blok o technologiích s partnery na akcích pro ředitele škol v březnu 2014 Diskuse o tématech vzdělávání napříč názory, směry a filosofiemi

Petr Naske, kontakt JSI – tajemník Radek Šmíd, Daniel Janata – Lenka Suchánková – Alena Mašláňová – Pavel Pešat - Filip Vaculík – Janek Wagner – Jednota školských informatiků občanské sdružení/spolek zabývající se informačními a komunikačními technologiemi ve vzdělávání