Zvířata pomáhají člověku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl
Advertisements

Společnost pro mukopolysacharidosu
Péče o pacienty s chronickým onemocněním. Dispenzarizace.
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika I.
Schopnost zvířat léčit
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika II
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika III
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
Psí útulek Vítejte ve světě psů.
Zvířata psi Jorkšírský teriér
Prožitkový seminář 30. listopadu 2011 Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost reg. číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/
Canisterapie a hipoterapie
Pes …a jeho plemena.
Liga vozíčkářů Žijte podle svých představ, podpoříme vás.
PSI.
Metoda canisterapie při práci se školní třídou
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Přednáška č. 2 Kinezioterapie v kontextu rehabilitace, dělení kinezioterapie, metody kinezioterapie.
 1) Identifikační údaje  2) Předmět podnikání  3) Zaměstnanci  4) Firemní kultura.
Psi – Mé hobby Co se mi na psech líbí a proč jsem si je vybrala na svoji prezentaci Původ psů Anatomie těl psů Chování psů Smysly psů Srsti psů Dělení.
Pejsci.
Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště.
Jeffija border collies
Domestikovaní živočichové
Labrador, labrador retriever
Střední škola sociálních a zdravotnických služeb VESNA, o.p.s.
Savci-pes Nela chrástková 5.A 2011/2012.
Zapojení pacientů a veřejnosti MUDr. Tomáš Kuhn Centrum pro klinické doporučené postupy Ústav sociálního lékařství a zdravotní politiky LF UP v Olomouci.
domácí psi využívají lidi jako nástroje.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Fakultní nemocnice Ostrava
Psí Rasy Barbora Myslivečková.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
3. Třída ZŠ a MŠ Sivice.
ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY I. stupeň ZŠ KNĚŽMOST
Jack russel teriér.
Felinoterapie.
OBORY PSYCHOLOGIE Milana Reichlová.
Pes domácí je potomkem vlka.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Přetrvává stejný postoj k dítěti
Zooterapie.
CANISTERAPIE.
Zooterapie Požadavky předmětu a obecný úvod
AROMATERAPIE.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
HIPOTERAPIE A CANISTERAPIE
Canisterapie přispívá k rozvoji hrubé a jemné motoriky, podněcuje verbální i neverbální komunikaci, rozvoj orientace v prostoru, nácvik koncentrace, rozvíjí.
2. Pojetí dítěte a dětství v historickém kontextu, počátky a vývoj institucionálního vzdělávání u nás PRAVĚK Dítě jako pokračovatel rodu, nulová hodnota.
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky PdF MU Prešov,
CHOVANÍ ŽIVOČICHOVÉ Veronika Straková. PSY:  Pes je savec-původně masožravec, kvůli lidem všežravec  Šelma psovitá  Domestikovaný druh  Říše: živočichové.
Kostelec nad Orlicí potřetí (1. stupeň) Tereza Šrámková Stará radnice.
Psychologické disciplíny II. Část Aplikované. Jedná se o obory, které zkoumají určitou konkrétní oblast lidské činnosti z psychologických aspektů Jedná.
SOMATOPEDIE PhDr. Petra Potměšilová, Ph.D.. UVEDENÍ DO PROBLEMATIKY zabývá se výchovou, vzděláváním a přípravou pro pracovní a společenské začlenění jedinců.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Z DRAVOTNÍ POSTIŽENÍ ? Odchylka ve zdravotním stavu člověka, která ho omezuje. Zákon č.108/2006 Sb. O sociálních službách Zákon č. 435/2004 Sb. O zaměstnanosti.
„Nejlepší přítel člověka.“
S LUŽBY PRO SENIORY. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu.
Kostelec nad Orlicí Maruška Halušková Kašna na Palackého náměstí.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3B_04
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Vítáme Vás ve třídě 4.B .
Základní škola T. G. Masaryka Blatná,
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Talent okresu Prachatice ročník Vítejte ve Vimperku
Transkript prezentace:

Zvířata pomáhají člověku

jsou terapie pomocí zvířat ZVÍŘECÍ TERAPIE Aminoterapie jsou terapie pomocí zvířat zvířata pomáhají lidem v jejich obtížných zdravotních situacích mentální postižení, postižení končetin, psychická postižení, vrozené vady

VÍTE, ŽE EXISTUJÍ… Felinoterapie ORNITOTERAPIE – ptačí terapie, je využívána především v domovech důchodců Felinoterapie je kočičí terapie, kdy nemocní využívají kontaktu s kočkou, hladí ji, mazlí se s ní

Delfinoterapie Je terapie založena na principu léčby zdravotních problémů nejen za přítomnosti delfína, ale využití léčebného kontaktu s vodou

Lamaterapie je další z forem léčby pomocí exotických zvířat princip spočívá nejen v jízdě na lamě, ale i v dalších kontaktech s tímto zvířetem

Insektoterapie je užití nejrůznějšího hmyzu při léčbě různých nemocí užívá se hlavně ve východních kulturách, u nás v lidovém léčitelství - přikládání včel, pijavic…

Canisterapie jedna z nejrozšířenějších a nejznámějších forem terapií prostřednictvím kontaktu se psy uplatňuje se především při různých mentálních postiženích probíhá ve sociálních ústavech, doma i v nemocnicích

Helppes Občanské sdružení, které se zabývá nejen vlastní terapií, ale především výcvikem tzv. canisterapeutů - psů vhodných k terapiím

CANISTERAPIE V OBRÁZCÍCH

Historie asistenčních psů Asistenční pes – název pro psí pomocníky u nás je tradiční výcvik vodících psů pro nevidomé. Výcvik psů pro tělesně postižené začal v 70. letech 20. století v USA a od té doby se velmi rozvinul.

Asistenční psi

Psi vhodní pro terapii a jako pracovní plemena RASY: Irský pšeničný teriér, zlatý retrívr, labrador, ovčák, pudl, knírač, čuvač… NUTNÉ POVAHOVÉ VLASTNOSTI: hravý, neagresivní, empatický, přátelský.

ZÁCHRANNÁŘŠTÍ PSI

Nejen psi, ale i koně mohou být člověku velmi užiteční

Hipoterapie – co je to?

Hipoterapie Hipoterapie je léčebná metoda, která působí na klienta prostřednictvím pohybových impulzů, vznikajících při koňské chůzi.

Na návštěvě v Huculclubu na Zmrzlíku

Poděkování za poskytnutí materiálů OS Helppes a Huculclubu na Zmrzlíku.

Zpracovali: 1. Skupina:František Kropáček, Vladan Soukup, Tereza Zemanová, Marek Síla, Daniela Hýblová, Aneta Soukupová 2. Skupina: Bára Čáslavská, Ondřej Lazecký, Dominik Mejtský, Jakub Suchánek, Anna Savičová, Matěj Blažek 3. Skupina: Adéla Zahradníčková, Aneta Lodrová, Kristína Svobodová, Patrik Sládek, Kristina Babjak, Ivana Valachová 4. Skupina: Marie Čáslavská, Jiří Minaříček, Petra Kafková, Mirek Tobořík, Martin Klán, Jiří Kaplan Pedagogický dozor: Markéta Jarolímková a Lenka Jáchymová