Posuvné registry.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CIT Paměti Díl X.
Advertisements

CIT Posuvné registry Díl VIII.
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Prosinec 2012
MECHANIKA TUHÉHO TĚLESA
Úloha č. 8: Logické obvody - využití
Digitální učební materiál
Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:Rozšiřující moduly PLC LOGO!
Diagnostika počítačů DGP_04 Prof. Ing. Karel Vlček, CSc. Katedra Informatiky, FEI, VŠB - TUO.
Rozdělení registrů.
Posuvné registry Střední odborná škola Otrokovice
Zásobník (LiFo) Fronta (FiFo)
ČÍSLICOVÁ TECHNIKA Paměťové registry
CIT Sekvenční obvody Díl VI.
Cvičení #3 Y39TUR Zima 2011/2012 Testování uživatelského rozhraní Adam J. Sporka.
Systémy hromadné obsluhy
Cvičení #3 *39TUR 2013/2014 Testování uživatelského rozhraní Adam J. Sporka.
Registry obyčejný posuvný kruhový
Paměťové registry z JK obvodů
Klopný obvod JK.
Klopné obvody RS JK D asynchronní K.O. základní klopné obvody
Implementace konečného automatu v Prologu Tato část popisuje strukturu konkrétního automatu a bude se lišit pro každý automat. 1.Definice přechodové funkce:
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Paměťové registry.
KIV/ZI cvičení 11 Tomáš Potužák. Procvičení funkcí I Příklad 1 – Do buňky E3 zapíšeme vzorec =C3*$C3+C$3 a zkopírujeme ho do buněk E2, D3 a D2. Co bude.
KIV/ZI cvičení 8 Tomáš Potužák.
Střední škola stavební Jihlava
MIT Paměti Díl I leosjuranek.cz/mit. Paměti Téma: Paměti MIT Předmět: MIT 3 Ročník: 3 Juránek Leoš Ing. Autor: Juránek Leoš Ing Verze:
Bistabilní klopný obvod
Paměťové registry.
Jednosměrné posuvné registry 74164, 74165, 74166
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Strojírenská technologie Elektronická měřidla (UvP_STROJ_ST34_001) Vladimír Pata STROJÍRENSTVÍ.
ČÍSLICOVÁ TECHNIKA Posuvné registry
Teplo (Učebnice strana 53 – 55)
L O G I C K É O B V O D Y S E K V E N Č N Í
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesoru
Jednosměrné posuvné registry
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Kruhový registr. Kruhový registr zpracovává načtenou informaci do registru. Charakteristikou kruhového registru je, že se na rozdíl od předchozích typů.
Pamětové obvody a Vývoj mikroprocesorů
trojúhelník n-úhelník použití zdroje
Rozdělení registrů.
Řadiče - výukový kurz Evropská unie Evropský sociální fond
Sekvenční logické obvody
Kruhový registr.
CHOVÁNÍ FIRMY V DOKONALÉ KONKURENCI
Tato prezentace byla vytvořena
ČÍSLICOVÁ TECHNIKA synchronní čítače
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Jan Hrabal ME4B Sekvenční logické obvody. sekvenční logický systém Na č em závisejí hodnoty výstupních prom ě nných ? Co obsahují sekven č ní obvody ?
Vnitřní paměti a jejich rozdělení. 2 Vnitřní paměti jsou ty, které jsou umístěny na základní desce mikropočítače nebo počítače. Vnitřní paměti se vyrábějí.
Oceňování zásob při vyskladnění
 K čemu slouží ?  Uveď příklady použití sériové linky.  Je sériová linka duplexní ? Vysvětli pojem.  Jakými registry je tvořena ?  V jakých režimech.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast:Digitální technika Téma:Paměti – dělení podle přístupu do paměti Ročník:3.
Popis obvodu 8051.
Nesinusové oscilátory s klopnými obvody
ALTERA Stratix – LE až 7427 Kbitů RAM tři bloky RAM pamětí rychlé DSP bloky až 12 PLL (4+8 rychlých) až 16 globálních hodin a 22 zdrojů podpora.
Obousměrný posuvný registr 74194
Jednosměrné posuvné registry 7495; 7496
Obousměrný registr. –Množství dat které lze v registru posouvat je dáno jeho kapacitou –Data lze posouvat dvěma směry: –Doprava R (Rights)- od vstupu.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1282Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Oceňování zásob Jméno autora:
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Katedra řídicí techniky FEL ČVUT
VY_32_INOVACE_pszczolka_ Registry – paralelní, sériový
Tato prezentace byla vytvořena
VY_32_INOVACE_pszczolka_ Registry - test
VY_32_INOVACE_CIT_14 Registry.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VY_32_INOVACE_pszczolka_ Registr kruhový - aplikace
Obousměrný registr.
Transkript prezentace:

Posuvné registry

Rozdělení posuvných registrů - sériový vstup dat; sériový výstup dat (FIFO, LIFO) sériový vstup dat D sériový výstup dat Q Registr typu Zápisník FIFO – First In First Out sériový vstup dat D sériový výstup dat Q Registr typu Zásobník (Sklípek) LIFO – Last In First Out

Rozdělení posuvných registrů - paralelní vstup dat; sériový výstup dat D4 D5 D6 D7 D0 D1 D2 D3 Q sériový výstup dat paralelní vstup dat

Rozdělení posuvných registrů sériový vstup dat – paralelní výstup dat Q4 Q5 Q6 Q7 Q0 Q1 Q2 Q3 sériový vstup dat D paralelní výstup dat

Rozdělení posuvných registrů Jednosměrné posuvný registr z obecných D obvodů posuvný registr z obecných JK obvodů posuvný registr z obvodů 7474 ( 2 x D ) posuvný registr z obvodů 7473 ( 2 x JK ) posuvný registr z obvodů 7476 ( 2 x JK ) posuvný registr z obvodu 7495 ( čtyřbitový posuvný registr ) posuvný registr z obvodu 7496 ( čtyřbitový posuvný registr ) posuvný registr z obvodu 74164 ( osmibitový posuvný registr ) posuvný registr z obvodu 74165 ( osmibitový posuvný registr ) posuvný registr z obvodu 74166 ( osmibitový posuvný registr )

Jednosměrný posuvný registr z D a JK obvodů (Sériový vstup – Sériový výstup)

Jednosměrný posuvný registr z obvodů 7474 ( 2 x D ) (Sériový vstup – Sériový výstup)

Jednosměrný posuvný registr z obvodů 7476 ( 2 x JK ) (Sériový vstup – Sériový výstup)

74164 SIPO (1 sériový vstup ; 8 paralelních výstupů) 74165; 74166 PISO/ SISO (8 paralelních vstupů/1 sériový vstup; 1 výstup)

Otázky ke zkoušení Nakresli a popiš funkci čtyřbitového jednosměrného registru se sériovým vstupem a sériovým výstupem, který je vytvořen z D obvodů. Nakresli a popiš funkci čtyřbitového jednosměrného registru se sériovým vstupem a sériovým výstupem, který je vytvořen z JK obvodů.