Instalace OKI MC860 Listopad 2009 - Ostrava Radek Cinádr.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Kopírování a tisk pro žáky Gymnázia Luďka Pika. Kopírovat a tisknout je možné na dvou multifunkčních strojích. První je umístěn v budově A u sekretariátu.
Rastrové obrázky – teorie Test
Monitorovací systém Asistent
Ratio-tec Počítačky bankovek, třídičky a počítačky mincí, detekce bankovek a časový zámek.
Přehled mobilních zařízení
Den s Fleetem Nokia Tomáš Hampl 9. června Obsah Nokia CK-100 Nokia CK-300 Nokia CK-600 Závěr.
Microsoft Office OneNote
Web: Komunikujte efektivně Inzerce Originál Čistý formát: 203x275 Zrcadlo sazby: 170x237 K datům je nutné dodat jako závazný vzor barevnosti.
Polycom® RealPresence® Desktop
SOFTWARE dálkové studium PODNIKÁNÍ 2. listopad 2006.
Czech Technical University in Prague Faculty of Transportation Sciences Department of Control and Telematics Skládaní PC Ing. Roman Piekník.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-20.
TISKÁRNY VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC.
TOSHIBA Qosmio X G Josef Adam. Procesor Procesor typ : procesor Intel® Core™2 Extreme QX9300 frekvence procesoru : 2.53 GHz sběrnice FSB : 1066.
MADSEN AccuScreen novorozenecký sluchový screener.
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.13/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
3MA381 PowerPoint - seznámení
AWLOG AWLOG/GPRS Ing. Jiří Lón květen AWLOG, AWLOG/GPRS - charakteristika  sběr dat ze sítí DB-Net ®, DBNet ® /IP  archivace dat (data logger)
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Adresářová služba Active directory
INTERNET - TERMINOLOGIE
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Grafika na PC základy.
FTP – přenos souborů Tato služba se používá pro přenos souborů pomocí přenosového protokolu FTP. Pro tuto službu existují speciální klienti, kteří se dokáží.
Grafika a digitální fotografie
Akční nabídka tiskáren nzrychlete své obchodní procesy a snižte provozní náklady! nmodely z řady OKI B400 tisknou rychle, kvalitně a levně numožňují nastavení.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.6 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Práce se skenerem, skener Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Serverové systémy Windows
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Internet.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
POZNÁMKY PRO VÝUKU Předmět:GRAFIKA A DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE Téma:ÚVOD DO BITMAPOVÉ A VEKTOROVÉ GRAFIKY Školení v rámci SIPVZ:UČITELÉ Mezipředmětové vztahy:
Výukový modul projektu: Nové formy výuky ve školách kraje Vysočina Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
2 Ing. Jan Keprt Centrální správa uživatelů 3 Jak to bylo dosud Bylo třeba nastavení uživatelů provést zvlášť, v každém modulu samostatně. Uživatel si.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA ÚPRAVA FOTOGRAFIÍ – ZÁKLADNÍ ÚPRAVY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
NAS NAS - Network Attached Storage NAS - Network Attached Storage Je to síťové datové úložiště, které bývá nejčastěji použito jako centrální úložiště dat.
T1: Základy práce s počítačem
Počítačová grafika.
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
Jan Křečan ISSS 2005 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_14_16_ovládací panely.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Tiskové služby v sítích Microsoft
8 ZÓN 16 KLÁVESNIC 32 TYPŮ ZÓN 6 VÝSTUPŮ 10 UŽIVATELSKÝCH KÓDŮ 100 UDÁLOSTÍ V HISTORII DETEKTORY KLÁVESNICE G8.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-04.
HARDWARE Co je to ?.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Zálohování dat Zoner cloud Webové úložiště fotografií. Virtuální disk. Zabezpečené přihlašovací údaje.
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 HARDWARE Autor: Mgr. Aleš Kozák.
HARDWARE.
Confidential1 KX-TDA100/200CE (Ver.1.0) KX-TDA100/200CE (Ver.1.0) Část 4 Programování Panasonic Communications Co., Ltd. PBX Division Servisní školení,
Obsah prezentace Princip fungování Technické parametry Proces realizace Závěrečné zhodnocení 4.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Web server SEA a monitorování dat pomocí tabletu nebo „chytrého“ telefonu Jan Voříšek.
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Historie počítačových sítí Co je to síť Důvody vzájemného sdílení zařízení Co je to rozhraní (interface) a protokol Historicky standardní rozhraní PC.
WINDOWS 8.1 Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Paměti PC HDD, CD/DVD, USB Flash RAM a ROM Vnější paměť Disková paměť
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Práva uživatelů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Multifunkční zařízení
Transkript prezentace:

Instalace OKI MC860 Listopad Ostrava Radek Cinádr

Obsah MC860 Specifikace Operační panel Funkce Instalace

MC860

Základní technické vlastnosti 26 stran za minutu barevný tisk i kopírování Základ C8800 doplněný o skener Muratec PCL / PS 32 stran za minutu černobílý tisk a kopírování RADF na 50 listů, oboustranný tisk a kopie standardně Standardně síťový tisk, síťové skenování a faxování Desktop DN verze, CDTN verze a CDXN (2 x extra zásobníky) Maximální kapacita papíru je listů 5.14’ dotyková obrazovka 512 / 768MB RAM Pevný disk 40GB standardně Média: až 200gm2 a 1 200mm banner První kopie Černobíle (32 stran/min) A4 LEF 12.5 sekund Barevně (26 stran/min) A4 LEF 13 sekund USB host port pro skenování

Možnosti skenování Skenování do u, lokálního PC, síťového úložiště, vzdáleného PC nebo USB Plná podpora LDAP protokolu a funkčnost adresáře Sken do PDF, TIFF, JPEG a XPS Aplikovatelná komprese pro zmenšení velikosti souborů 1dpi až 600dpi barevně a černobíle 32 stran/min barevně a černobíle při 300dpi Optimalizované režimy skenování Text, Text & Photo, Photo Skenování černobíle, ve stupních šedi a barevně Přizpůsobení velikosti Automatická detekce DIN velikostí, B rozměrů, Letter a Tabloid 25% až 400% zvětšení a zmenšení v 1% krocích Doladění kontrastu, hustoty, intenzity, saturace a RGB Oboustranný automatický podavač na 50 listů Odstranění středových stínů pro skenování knih – 0mm až 50mm Odstranění okrajů – 5mm do 50mm Kontinuální sken pro zredukování času při velikých skenovacích úlohách Skenování dvou originálů do jedné duplexní stránky

Kopírování dokumentů Barva - 26 stran/min A4 / 15 stran/min A3 ČB - 32 stran/min A4 / 17 stran/min A3 Maximální rozlišení kopie 600dpi Optimalizované režimy kopírování Text, Text & Photo, Photo N-do-1 – kopírování vícero originálů do jednoho listu Kopírování smíšených velikostí Přizpůsobení velikosti Automatická detekce DIN velikostí, B rozměrů, Letter a Tabloid 25% až 400% zvětšení a zmenšení v 1% krocích Doladění kontrastu, hustoty, intenzity, saturace a RGB Oboustranný automatický podavač na 50 listů Odstranění středových stínů pro skenování knih – 0mm až 50mm Odstranění okrajů – 5mm do 50mm Skládání úlohy Automatická rotace – když originál je jinak otočený než papír v zásobníku Kontinuální sken pro zredukování času při velkých skenovacích úlohách Kopírování dvou originálů do jedné duplexní stránky Kopírování oboustranné předlohy na jednotlivé stránky

Specifikace faxu rychlých voleb Přímá volba – maximálně 30 destinací Skupinová volba – Max 32 skupin, max 500 destinací Rychlost dat – Max bps Maximální rozlišení faxu 600dpi Typy dokumentů Normal, Fine, Extra Fine, Photo, Background PSTN, PBX Modem – G3, Super G3 Přizpůsobení velikosti Automatická detekce DIN velikostí, B rozměrů, Letter a Tabloid 25% až 400% zvětšení a zmenšení v 1% krocích Doladění kontrastu, hustoty, intenzity, saturace a RGB Oboustranný automatický podavač na 50 listů Skládaní úlohy Kontinuální sken pro redukci času u velkých faxových úloh Opakované vytáčení Polling – získej dokument ze vzdáleného faxového stroje Rozhraní – 2xRJ11 – Linka, telefon

Vzhled operačního panelu - společný všem modelům Režim – Tlačítka (Podsvícené - Modře) Stavové LEDky (Zelená/červená) Tlačítko pomoc (Podsvícené - Zeleně) Operační panel Stav napájení (Podsvícené tlačítko) (Zelené) (Červené) Zruš & Přeruš (Podsvícené zelenou) LEDky ukazují aktivitu (Zelená/Červená)

Operační panel Konfigurace Reporty Programy

Funkce

Dotykový panel.. 1 Intuitivní dotyková obrazovka a specializovaná funkční tlačítka Tisk

Dotykový panel.. 2 Intuitivní dotyková obrazovka a specializovaná funkční tlačítka Skenování

Dotykový panel.. 3 Intuitivní dotyková obrazovka a specializovaná funkční tlačítka Fax

Dotykový panel.. 4 Intuitivní dotyková obrazovka a specializovaná funkční tlačítka Kopírování

Instalace Správa MC860 je možná pomocí následujících nástrojů: 1.Aplikace Multi Setup Tool (Configutation Tool) 2.Webové rozhraní 3.Operační panel

Instalace MC860 Operační panel Přístup do administrátorského menu pomocí tlačítka SETUP X Webový prohlížeč (IE, Mozilla, Safari, …) IP adresa do adresního řádku Uživatel: root Heslo: aaaaaa Další možná hesla u zařízení OKI: 0000, , aaaaaa, prázdné heslo, root / posledních 6 znaků MAC bez dvojteček, když bude písmeno, tak bude velké

Instalace sítě

Nastavení faxu

Posílání ů Dva přístupy pokud mluvíme o ech: Klasické skenování dokumentů a jejich zaslání jako příloha do u Automatické zasílání informací, reportů, upozornění,... Přímo nastavené na konktétním zařízení - okamžitá reakce na vzniklou událost Pomocí software PrintSuperVision - sledování jednoho nebo více zařízení se stanovenou periodou - poslední verze PSV 3.6

Skenování/odesílání do u

Skenování do CIFS Protokol … CIFS … FTP czpg-l68 … název počítače temp … název sdílení sken … podadresář cinadr … lokální uživatel, nebo #n … číslo (sken_00005.pdf) #d … datum (sken_ pdf) Pozor na oprávnění na adresář pro skenujícího uživatele!

Personal Identification Number Použití PINů ve dvou smyslech: Ovládání přístupu k zařízení Tisk, kopírování, skenování, faxování … Tisková úloha Zabezpečený tisk – úloha se pod PINem uloží na HDD, po autentifikací PINem se vytiskne a smaže z disku Úloha uložená na HDD – tisková úloha se uloží na disk, po výtisku zůstane na HDD až do vědomého smazání uživatelem

Správa PINů Správa uživatelů na MC860: Přímo na zařízení -jednoduché, není třeba instalovat žádný další sw Pomocí softwaru PrintControl - možnost detailního sledování dění na zařízení

Správa PINů 2

LDAP – plná podpora LDAP Lightweight Directory Access Protocol ový adresář – načítání ových adres Přístup k zařízení – autentifikace uživatele na zařízení

Configuration Tool

Configuration Tool 2

Configuration Tool 3

Nějaké dotazy … ? ? HOE

Ing. Radek Cinádr Technical Executive Tel: Mob: Děkuji za pozornost!