Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Web: www.o2media.cz Komunikujte efektivně Inzerce Originál Čistý formát: 203x275 Zrcadlo sazby: 170x237 K datům je nutné dodat jako závazný vzor barevnosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Web: www.o2media.cz Komunikujte efektivně Inzerce Originál Čistý formát: 203x275 Zrcadlo sazby: 170x237 K datům je nutné dodat jako závazný vzor barevnosti."— Transkript prezentace:

1 web: www.o2media.cz Komunikujte efektivně Inzerce Originál Čistý formát: 203x275 Zrcadlo sazby: 170x237 K datům je nutné dodat jako závazný vzor barevnosti digitální nátisk podle normy ISO 12647-7 ( ISO Coated v. 2 ) FOGRA 39 Mediawedge V3.0a. Nedodání takového nátisku spolu s daty má účinek okamžitého zániku práva Objednavatele inzerce na reklamaci z hlediska technické kvality tisku a barevnosti inzerátu.

2 web: www.o2media.cz Komunikujte efektivně Inzerce Originál Dokumenty PDF musí být vytvořeny pomocí programu Acrobat Distiller z kompozitního (nikoli separovaného) postscriptového souboru v nastavení pro maximální kvalitu tisku – vložené bitmapové obrázky v rozlišení minimálně 300 dpi, bez komprese či downsamplingu. V dokumentu musí být postscriptovým ovladačem vložena písma (případně mohou být převedena do křivek) a všechny použité barvy musí být v režimu CMYK. Soubory PDF vygenerované přímo DTP aplikací nelze použít. PDF dokument nesmí obsahovat: přímé barvy, RGB, LAB, ICC profily, OPI, vlasové linky a písmo menší než 5 b. Vlasové linky v dokumentu automaticky převedeme bez dalšího upozornění na tloušťku 0,3 b, přímé barvy potom do CMYKu. Dokumenty EPS (Encapsulated PostScript) musí obsahovat výhradně barvy v režimu CMYK a veškerá použitá písma musí být převedena do křivek. Dokument musí být uložen s náhledem ve formátu TIFF (8bitový).

3 web: www.o2media.cz Komunikujte efektivně Inzerce Originál Bitmapové dokumenty musí být uloženy v barevném režimu CMYK (v případě režimu RGB vydavatel neručí za barevnou věrnost inzerátu), v rozlišení nejméně 300 dpi, při použití písma, obzvlášť v menších velikostech, je doporučeno nejméně 600 dpi. Soubory TIFF mohou být uloženy pouze s kompresí typu LZW nebo bez komprese. Černobílé inzeráty mohou být v režimu stupňů šedé (grayscale), pérovky mohou být uloženy v režimu bitmap (1bit) v rozlišení nejméně 600 dpi. Soubory EPS musí být uloženy jako jednosouborové, bez komprese, nejlépe v binárním režimu. Soubory typu JPG musí být uloženy v maximální kvalitě, tedy s nejnižší možnou kompresí. Všechny texty doporučujeme vykřivkovat. Pokud nejsou texty vykřivkované, musí být všechny fonty korektně vložené do PDF. Inzeráty musí být jednostránkové, ve správné velikosti, umístěné na střed, s ořezovými značkami a 5mm spady po všech stranách. Veškeré objekty, které nejsou na spad, musí být 6 mm od čistého formátu inzerátu (bezpečnostní zóna – z důvodu vazby časopisu a technologické tolerance ořezu +/-2 mm). Soubory s nižším rozlišením než 300 dpi považujeme za náhledy a vracíme je zpět.Inzeráty o velikosti menší než celostrana, dodávané jako zrcadlo sazby, musí být připraveny bez spadávky.


Stáhnout ppt "Web: www.o2media.cz Komunikujte efektivně Inzerce Originál Čistý formát: 203x275 Zrcadlo sazby: 170x237 K datům je nutné dodat jako závazný vzor barevnosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google