Zájmové, sportovní a vzdělávací aktivity TARS a TWCM apla.cz – praha.apla.cz – twcm.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČLENSKÁ SCHŮZE 2009 Plnění plánu činnosti sportivního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty za rok 2008.
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
Ostrava!!! Statutární město Ostrava – Městský obvod Třebovice Chcete snížit náklady na domácnost? Město pro Vás zajistilo příležitost snížit náklady domácností.
Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Skupinové kurzy snižování nadváhy
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
ČLENSKÁ SCHŮZE 2008 Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2008.
VY_32_INOVACE_ 04_ Lidé a čas Kalendář (SADA ČÍSLO 2)
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
Obchodní politika Základní údaje  Prodejní cílovou skupinou TV Nova v roce 2008 jsou „Dospělí 15-54“ „Dospělí 15-54“ znamená osoby ve věku 15.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
TUL H32 Setkání realizátorů inovace předmětů Příloha č. 9/02/01/3.
Nabídka rozhlasové reklamy 2013 BBC/ZET rádio. BBC/ZET rádio Charakteristika BBC/ZET rádio Zpravodajsko-informační stanice, jejíž značnou součástí je.
Ragbyová Akademie Yvese Perrota Leden 2013 Karel Ševčík, Filip Vacek, Jan Macháček, Antonín Brabec.
NZDM KLÍDEK PROSTOR PRO, o. s. Tým sociálních pracovnic
Výsledky NetMonitoru a AdMonitoringu za červenec 2008 Sdružení pro internetovou reklamu (SPIR) MEDIARESEARCH, a. s. a GEMIUS, S. A
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2009.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Jak se cítím… A –hurá už jsem tady B – já to zvládnu C – proč zrovna já jsem vyvolený.
Rozmarýn.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:00 Příjezd: 14:00 Sraz u školy nejpozději 18:30!
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2010.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Maturita 2015.
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
Kouzlo placeného poradenství!
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
ČLENSKÁ SCHŮZE Zpráva o plnění plánu činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty za rok 2013.
Třídní schůzky I. čtvrtletí
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
11. prosince 2014 Třídní schůzka 4.C. › Zítra tj se žáci prvního stupně fotí na vánoční sadu fotografií s kalendářem. (250 Kč) › Pondělí
ČLENSKÁ SCHŮZE 2009 Nejbližší klubové akce – prosinec 2009 a leden 2010.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (7. – 12. úloha) VII. označení digitálního učebního materiálu:
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2015.
Podzimní a zimní měsíce
Základní škola a Mateřská škola Chlebičov DUM 57. Březen 2012 Jarní a letní měsíce.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Kolja 4. Song presentations #2 A-La L11 nová slova.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_80_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Roční období NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Autor: Mgr. Radana Marelová
KALENDÁŘ.
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
pedagogických pracovníků (NÚV).
Vzorový projekt pro ZŠ.
Vzorový projekt pro gymnázia
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

zájmové, sportovní a vzdělávací aktivity TARS a TWCM apla.cz – praha.apla.cz – twcm.cz

struktura aktivit  zájmové aktivity - běží od února volnočasové aktivity nabízející kulturní, herní a společenské vyžití - zahrnují také pobyty a výlety - zapojení v projektech TWCM, spolufinancování klienty  sportovní aktivity - běží od ledna obeznamování s různými sporty - zapojení v projektu PAS-sport, spolufinancování klienty  vzdělávací aktivity - běží od března angličtina a počítačové kurzy - zapojení v projektech OPPA, OPLZZ, spolufinancování klienty

zájmové aktivity statistiky  2013 (únor až prosinec) - proběhlo celkem 20 druhů aktivit (včetně pobytových a workshopů kulatých stolů) - z toho 6 pravidelných aktivit (tedy opakujících se každý měsíc aspoň jednou, anebo trvající v blocích) - z toho 14 jednorázových aktivit (tedy buď pořádaných jednou, nebo opakovaných s delším časovým odstupem a různými dílčími tématy, např. workshopy) - celkem se zapojilo 69 klientů, opakovaně (tedy fyzicky víc než jednou jedné aktivity nebo víc než jedné aktivity) cca 35 klientů - klienty doplácené 2 pravidelné aktivity (jóga, výlety), cca 3 nepravidelné - pravidelné aktivity probíhaly přibližně dvakrát týdně, vždy večer jedna nebo v sobotu přes půlden  2014 (leden až březen) - proběhlo celkem 13 druhů aktivit (pobytové zatím ne, workshop jeden) - z toho 11 pravidelných aktivit - z toho 2 jednorázové aktivity - celkem se zapojilo 41 klientů, opakovaně cca 27 klientů - klienty doplácené 4 pravidelné aktivity (jóga, muzikoterapie, vaření, výlety) - aktivity probíhaly každý den od pondělí do pátku, jednou až dvakrát měsíčně také v průběhu celé soboty - probíhaly v naprosté většině případů dvě proti sobě nebo tři za jedno odpoledne

zájmové aktivity smysl – koncepce – vize  Smysl - cílem těchto aktivit je především sdružovat klienty s PAS, aniž mají myslet na své postižení (tj. mají především být spolu a povídat si a vnímat zážitky) - prozatímní výsledky: chodí více klientů pravidelně, je na ně potřeba méně asistentů (učíme klienty samostatnosti), komunikují mezi sebou a spolu sami  Koncepce - co nejvíce aktivit v návaznosti na roční období: na podzim a v zimě více aktivit v pracovním týdnu a v uzavřeném prostoru, na jaře a v létě více aktivit pobytových a výletových (především víkendové aktivity, aby se mohli zapojit také mimopražští klienti) - variabilita aktivit: co nejvíce je střídat, kromě několika stálic nedržet aktivity déle než dva měsíce v kuse (čili točit aktivity cca v půlročním blocích) - spolupráce napříč APLA v projektech a službách pod heslem „více vykázané dokumentace a přitom méně duplicitních nároků na klienty“ (v prvním čtvrtletí se podařilo zrealizovat tři nové aktivity ve spolupráci s úsekem PZ (cestování, hospodaření s penězi, etiketa), ve výhledu je minimálně jedna nová ve spolupráci s úsekem Terapie (seznamování))  Vize - finančně plně či ze dvou třetin samostatná služba - dosavadní zjištění: klienti jsou ochotni platit za pobytové a výletové služby (hranice je cca 500,- Kč /den, do ní se musí vejít program, ubytování, stravné, rozpočítáním na pracovníky APLA též stravné, programné a jízdné pro ně – na ubytovné zatím nedosahujeme) - klienty částečně hrazené pravidelné aktivity pořádané v týdnu zatím stojí 50,- Kč / hodina

sportovní aktivity průběh a vize  Vize - v průběhu čerpání projektu PAS-sport (do listopadu 2014) vyzkoušet co nejvíce druhů sportu a zjistit, které klienty zajímají, chtějí je dělat pravidelně a budou ochotni za ně po skončení projektu platit - dát vzniknout nějakému sportovnímu družstvu z klientů APLA  Průběh - dosavadní průběh ukazuje, že klienti mají zájem víc o tradiční a kolektivní sporty - dosavadní průběh také ukazuje, že klienti jsou ochotni na sportovní aktivity finančně přispět - ceník se tvoří

vzdělávací aktivity průběh a vize  vloni proběhly dva čtvrtletní turnusy vzdělávacích aktivit - aktivit angličtina a kurzy počítačových dovedností se zúčastnilo celkem 30 klientů, někteří opakovaně (ochotni si kurz při opakování hradit ze svého) - fotokurzu (jeden březnový turnus) se zúčastnilo 12 klientů  letos probíhá první turnus kurzů angličtiny a počítačových dovedností (čtvrtletní, dvě skupiny angličtiny, tři počítačové) - celkem se účastní 19 klientů  Vize - rozšířit nabídku vzdělávacích kurzů o úplně nové (v úvahu přicházejí další jazyky) - stávající angličtina a počítače již tolik netáhnou - stabilizovat ceník služeb (je-li v tomto případě možný)

služba v nejbližší době  Aktuálně - končí některé aktivity ve spolupráci s PZ (etiketa, hospodaření s penězi), budeme proto vymýšlet nové typy pořadů - některé dál trvají (projekt cestování) - dokončit projekt PAS-sport - začnou aktivity ve spolupráci s úsekem terapie (seznamování)  V dohlednu - víkendové pobytové aktivity s klienty podle jejich přání (v dubnu králičí hop, v květnu pochod Praha – Prčice, v červnu návštěva Litvínova a uhelných dolů… - vypracování metodik k některým druhům aktivit (vaření, etiketa, seznamování, vzdělávací kurzy)  V nedohlednu a) všechno se zaplatí samo b) klienti budou tak samostatní, že bude možno službu uzavřít c) dám si nohy na stůl

LUKÁŠ NOVOSAD KOORDINÁTOR ZÁJMOVÝCH A VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT NA TRUHLÁŘCE PRAHA Díky za pozornost.