Internetový (webový) prohlížeč. Druhy prohlížečů 1. byl v roce 1993 NCSA Mosaic Následovaly další … Netscape 1.0 Netscape 2.0 Netscape 3 Gold Zdroj:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP workshop Olomouc, 29. května 2006.
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
SOFTWARE operační systémy
Software Dělení programů.
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
SOUBOROVÉ MANAŽERY.
Základy práce s počítačem – lekce V.
Architektura systému Windows
Tvorba webových aplikací
VY_32_INOVACE_In 6.,7.11 Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače Anotace: V prezentaci se žák seznámí se základními typy.
VY_ 32_INOVACE_PC.17 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Informační a komunikační technologie Informatika - teorie Název materiáluTest PC teorie AnotaceOrientace.
Historie operačních systémů Fiala Filip, 4.C. 50. léta Počítače bez OS Programy se psaly pro konkrétní počítače, často v binárním kódu Až ke konci 50.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Internetové prohlížeče
Internet.
HTML jazyk Označovaný zkratkou HTML, je značkovací jazyk pro hypertext. Je jedním z jazyků pro vytváření stránek v systému World Wide Web, který umožňuje.
INTERNET základní pojmy pravidla bezpečného užívání internetu
Internetový prohlížeč
WEBOVÉ PROHLÍŽEČE VLADIMÍR PASTOREK 1.ITa.  Webové prohlížeče = pomyslné oko internetu  Flamewars  Rok počátek  MidasWWW a ViolaWWW  Netscape.
Lidský Faktor By Michal Husták. „Nikdo není neomylný, ale chybu, ze které se už nevyhrabete udělá jen počítač“ Jedno z Murphyho pravidel „Člověk mu často.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
S O F T W A R E Šablona 32 VY_32_INOVACE_6_5_Operační systémy.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systémy.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Docs.google Barbora Janečková 3MA381. Osnova Docs.google - obecně Funkce Využití pro týmovou spolupráci Další produkty společnosti Google.
Tvorba efektních www stránek pro každého Od historie až po současnost… Úvod Porovnání Validace Prohlížeče Závěr.
Operační systémy. Operační systémy Operační systém je základním programovým vybavením nezbytně nutným pro provoz počítače. Poznámka: Operační systém.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Marcel Ondráček Martin Kasalý Petr Hanych.  je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu  Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče Číslo DUM: III/2/VT/2/2/26 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
WEBOVÝ PROHLÍŽEČ. Charakteristika: Webový prohlížeč je počítačový program, který slouží k zobrazování a prohlížení World Wide Webu (WWW), tj. internetu.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_230 AutorMgr. Romana Rybiařová.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_16_16_internetový prohlížeč.
Software Programové vybavení počítače. Operační systém Je nejdůležitějším software prvkem v počítači Zajišťuje komunikaci mezi uživatelem a hardware „program“
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_18_Inf5 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Další webové.
Internetový prohlížeč
SOFTWARE Operační systémy.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Internetové prohlížeče
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Webový prohlížeč Michal Černý
Informatika webový prohlížeč ISŠ Semily Zpracoval: Vít Rutkovský
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Web Application Scanning
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Transkript prezentace:

Internetový (webový) prohlížeč

Druhy prohlížečů 1. byl v roce 1993 NCSA Mosaic Následovaly další … Netscape 1.0 Netscape 2.0 Netscape 3 Gold Zdroj: Stránka Seznam.cz z roku 1996 očima tří prohlížečů Netscape 4.03

Současný Seznam.cz a novější verze prohlížeče Netscape Netscape verze 4.03, 4.73

NeoPlanet Opera

Mozilla Konqueror Nejen v Linuxu …Typický Linuxový prohlížeč, souborový manažer apod. v jednom

Prohlížeč budoucnosti? Nyní nejrozšířenější produkt Mozilly: Mozilla Firefox 1.5

Galeon – rychle pod Linuxem

Links a Lynx – textový prohlížeč?! (Linux)

Microsoft Internet Explorer MS IE 3.0 – ukázka lišty nástrojů (ze skinu Neoplanetu) MS IE 6MS IE 5

Microsoft Internet Explorer 7 (beta 1) - chodí i na Windows XP (legálních!) - instalace nahradí stávající IE 6 - solidní práce s taby (záložkami, oušky) - podpora čtení RSS kanálů - není vylepšena podpora CSS! - už umí poloprůhledné PNG (zázrak?:) - vylepšena bezpečnost Závěr – velmi rozporuplný na dlouho očekávanou novou verzi..

Nadstavby Internet Exploreru MyIE2 Maxthon

Nadstavby Internet Exploreru Avant Browser

Jedna nová alternativa K-Meleon – jeho mottem je být jako Firefox a být nenáročným prohlížečem, například pro starší počítač

Internet na MacIntoshi bez Microsoft IE.. Safari – prohlížeč na počítačích MacIntosh (oper. systém MacOS X)

Jaký prohlížeč zvolit? Internet Explorer? Jeho nadstavby? Mozillu Firefox? Operu? Netscape? … Jestliže používáme Windows, je jejich součástí Internet Explorer. Výhodou tedy je, že se nemusíme o nic starat a na web se dostaneme hned. Jenže prohlížeč se léta nevyvíjel a není tedy tak uživatelsky příjemný a nepodporuje řadu moderních webových technologií. Známou nevýhodou IE je jeho snadná napadnutelnost – daň za jeho velkou rozšířenost a pomalou snahu opravovat chyby. Pokud Internet Explorer alespoň vylepšíme o některou z nadstaveb, získáme z něj bezpečnější a uživatelsky příjemnější prohlížeč. Druhou možností bude počkat na připravovanou verzi číslo 7. Otázkou je, proč čekat a proč instalovat nadstavbu, když je tu možnost nainstalovat stejně tak již hotový plnohodnotný prohlížeč jiný. Zde nás v první řadě musí potěšit Opera a Firefox. Soudit který je lepší je obtížné, je to věc zvyku. Firefox má řadu rozšíření a lze si jej proto přizpůsobit k obrazu svému. Rychle se vyvíjí a je dnes druhým nejoblíbenějším prohlížečem. Balík Mozilla, obsahující nejen prohlížeč, ale i např. mailový klient, je již poměrně velkou aplikací pro běžného uživatele, který potřebuje jen jít na web. Totéž platí pro nový Netscape, jenž z Mozilly vychází. Netscape je však historicky nejvýznamnějším prohlížečem, který stojí za zmínku svou jasnou dominancí v polovině 90. let 20. století.