CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 22. PŘEDNÁŠKA Logistika a jakost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistika v silniční dopravě
Advertisements

PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ VÝROBY
Jištění kvality technologických procesů
ÚVOD DO AUTOMATIZACE.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
Logistika Ing. Jan Pivoňka.
Technická dokumentace
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Změny požadavků podle nové normy
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ
CW – 13 LOGISTIKA 19. PŘEDNÁŠKA Logistika a zásobování (1)
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor PŘEDNÁŠKA Typové systémy.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2012 ÚVOD – do P i CV.
LOGISTICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM
SYSTÉMY ŘÍZENÍ ZÁSOB Jana Burešová Kateřina Cimická
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Semestrální práce z předmětu Projektový management
EN ISO Správná výrobní praxe
JISTOTA VÝKONNOST VSTŘÍCNOST ORIENTACE NA BUDOUCNOST
Nákup ( kap. 12).
Systém managementu jakosti QMS
Technologie – výrobní proces ve strojírenství
Systém managementu jakosti
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Marketing Návrh výrobku Vývoj, konstrukce Příprava výroby Zásobování Výroba Montáž, kompletace Prodej Poprodejní služby měření, zkoušky, testy konkurenčních.
Velkoobchodní operace
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Nákup materiálu.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 15. PŘEDNÁŠKA.
Výběr dodavatelů Ivan Gros
3 Simulace řízení informačního a materiálového toku - logistická hra
10 Logistická struktura a plánování v servisních podnicích a útvarech
4 Normovaný systém managementu kvality podle ISO 9001
8 Případové logistické studie Servisní logistika prof. Ing. Václav Legát, DrSc. Ing. Martin Stávek Katedra jakosti a spolehlivosti strojů Technická fakulta.
Odbyt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Management systému řízení kvality
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor CVIČENÍ APLIKACE FRONT + HO … - i pro.
2 LOGISTICKÉ SYSTÉMY Servisní logistika prof. Ing. Václav Legát, DrSc.
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
VELKOOBCHOD KAPITOLA 6 Obchodní činnosti - Kapitola 6 Pavlíčková.
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých.
ZÁSOBOVACÍ FUNKCE.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden CVIČENÍ STAVENIŠTĚ.
Logistika. Osnova výkladu  Čím se logistika zabývá?  Co logistika řeší?  Organizace skladového hospodářství  Řízení zásob  Náklady na zásobování.
Ing. Veronika Dostálková MBA MAJETEK PODNIKU – OBĚŽNÝ MAJETEK Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
[ 1 ] MVDr. Vratislav Krupka © 2013 Státní ústav kontrolu léčiv.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Distribuční logistika Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu  Definice distribuční logistiky  Základní činnosti, které se realizují při distribuci.
PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DISTRIBUČNÍ LOGISTIKA  Z hlediska výrobního podniku představuje spojovací článek mezi výrobou a zákazníkem,  Zahrnuje veškeré skladové a dopravní pohyby.
Asociace dodavatelů montovaných domů Dokument národní kvality pro dřevostavby Zasedání odborné sekce Rady kvality ČR "Kvalita v průmyslu a stavebnictví",
Ing. Zdeněk Blažek AGROTECH Firma AGROTECH je komplexním dodavatelem zboží a služeb v oblasti označování zboží. Dodáváme samolepící etikety, termotransferové.
LOGISTIKA LOGISTIKA LOGISTIKA - vychází (z logis, ubytování) znamená původně přechodné ubytování a zásobování vojska - nauka, která se zabývá fyzickými.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_08.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Katedra elektrotechniky
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Systém managementu jakosti
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OBSTARÁVACÍ FUNKCE PODNIKU (NÁKUPNÍ, POŘIZOVACÍ, ZÁSOBOVACÍ)
Autor: Ing. Sikorová Renata
MARKETING Přednáška P
Transkript prezentace:

CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 22. PŘEDNÁŠKA Logistika a jakost Březen 2011

POKRAČOVÁNÍ souvislosti a ……….. ☺ POKRAČOVÁNÍ Únor 2011

březen 2011 Logistika a ……. JAKOST Zabývat se logistikou, řešit logistické problémy, sestavovat logistické řetězce a odhalovat jejich působení a nechat stranou JAKOST není možné. I v logistických činnostech se od počátku objevuje požadavek DODRŽOVÁNÍ JAKOSTI A KVALITY.

březen 2011 Logistika a ……. Dobrá a fungující logistika má bezesporu kladný vliv na kvalitu – přispívá k plnění normy ISO 9000 (viz kapitola 16), ISO 9004, (respektive kapitola 4.15), ISO 9001.

březen 2011 Logistika a ……. … v těchto problémových okruzích – dodavatel musí stanovit metody a udržovat dokumentované postupy pro manipulaci, skladování, balení, ochranu a dodávání výrobků + dodavatel musí vytvořit a udržovat dokumentované postupy pro identifikaci, sběr, značení, dosažitelnost, registraci, skladování, udržování a likvidaci záznamů o jakosti.

březen 2011 Logistika a ……. I v této oblasti platí, že logistika není záplatou na nedostatky, ale naopak musí být její principy plně (a od počátku) respektovány – a to již od fáze projektování jednotlivých činností. Logistické orientace mohou být jak dovnitř tak vně podniku.

březen 2011 Logistika a ……. Dovnitř podniku se logistika a jakost týká: - marketingu - předvýrobní přípravy výrobků - nákupu skladování - manipulace s materiálem - balení - expedice - úklidových činností.

březen 2011 Logistika a … Logistický řetězec činností skladování Začátek Signalizace dodávky Došlá dodávka Příjem surovin Pátrání po dodávce Kvalitativní přejímka Vrácení Odběr vzorků Kvalitativní přejímka Evidence dodávky Opakov. odběr vzorků Identifikace Q-rozlišení Skladování Reklamování Reklamační protokol Isolované uskladnění Úspěšné Lze přijmout Konec Výsledek zkoušky Obaly Následná techn. kontrola Uskladnění obalů Vrácení obalů Konec Prověrky sklad. mater.Zboží vyhovuje Další skladování Výdej ze skladu Konec Reklamační protokol Reklamování Konec NE ANO NE ANO NE ANO ZA HRANICÍ NA HRANICI ZKOUŠKA VLASTNÍ CIZÍ ANO NE Kontr. jakosti surov. a mater. Konec Isolační sklad NE ANO „ŽÁDNÉ“ Evidence REKLAMACÍ

březen 2011 Logistika a … Logistický řetězec - komplexní zajištění jakosti CAQ Externí EXT Příprava PV Komplexní zajištění jakosti Komplexní zajištění jakosti CAQ Výroba (získávání dat, řízení strojů, obslužné a pomocné zařízení) CAM CAP Postupy NC programy OŘV Termínované plánování Obsazení kapacit Sledování průběhu a jeho zajištění Plánování materiálu Plánování výrob. programu Vývoj konstrukce CAD Strategické plánování výroby Podnikatelské cíle Informace o trhu Poptávka Nabídka Objednávky

březen 2011 Logistika a ……. Jak bylo v předchozím nastíněno, je základem apli- kace logistických principů a poznatků logistický přístup k danému problému. To znamená hledat a specifikovat logistické ře- tězce vystihující podstatu zkoumaného problému, zařazovat do nich prvky, které mají na řetězec vliv a které s ním souvisí.

březen 2011 Logistika a ……. Proto součástí cvičení byl „Logistický pohled na zařízení a provoz staveniště“ ……..

cw13 – p. 22. POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ ……. pokračujeme i nadále ? … v reálu zcela jistě březen 2011