ANALYTICKÁ a VZDĚLÁVACÍ fáze Struktura AVF. Oblast OBECNÁ 1. seminář 20. 12. 06 (Kabilka): Obecná východiska tvorby politik a strategických rozvojových.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
EKOTOXA s.r.o. Otická 761/37, Opava GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ SPOLUFINANCOVÁNO EVROPSKOU UNIÍ EVROPSKÝM.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Analytická fáze projektu.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Seminář MT 7. března 2007, aula SŠZe Olomouc Analytická a vzdělávací fáze projektu Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství.
VZDĚLÁVACÍ MODULY PRO EUVENKOV. Moduly vycházející z projektu 1.Základní důvody vzniku nové politiky EU pro zemědělství a venkov – Agenda 21 2.Hospodaření.
Cesta k modernímu vzdělávání
ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “ 5. října 2006 Olomouc Tento projekt je spolufinancován.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
LEADER v České republice Ing. František WINTER Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Konference při mezinárodním setkání LeaderFEST
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Systémové začlenění projektu Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov:
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU „JAK CO FUNGUJE?“
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Název operačního programu:
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Ing. Stanislava Správková
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Výsledky projednávání
Intenzivní podpora škol
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

ANALYTICKÁ a VZDĚLÁVACÍ fáze Struktura AVF

Oblast OBECNÁ 1. seminář (Kabilka): Obecná východiska tvorby politik a strategických rozvojových dokumentů -úvodní seminář nastínil přístup k plánování v EU a tvorbu a čerpání fondů -úvodní seminář nastínil přístup k plánování v EU a tvorbu a čerpání fondů -někteří začali ztrácet hlavu pod tíhou nových informací -někteří začali ztrácet hlavu pod tíhou nových informací

Oblast OBECNÁ 2. seminář (Kabilka): Metodika řízených změn

Oblast OBECNÁ 4. seminář (Metz): Struktura vzdělávací fáze projektu V ětšina seminářů měla dvě části. V organizační části nám Tomáš Metz pomáhal orienovat se ve struktuře projektu

Oblast OBECNÁ 4. seminář (Kabilka): Financování rozvoje, zdroje, fondy Odborníci se pak věnovali svým tématům

Oblast OBECNÁ – ICT dovednosti 3. seminář (Sklenář): Dataprojektor a Vy ICT patří k předmětům oblíbeným u žáků i jejich učitelů :)

Oblast OBECNÁ – ICT dovednosti 6. seminář (Sklenář): Power Point a didaktická technika Pro velký úspěch ještě jednou ICT Co dělají učitelé o prázdninách? No přece učí – se!

Oblast OBECNÁ a VZDĚLÁVACÍ 8. seminář (Havelka): Zkušenosti s aplikací politiky EU v Rakousku Ano, vzpomínáme si S panem Havelkou se známe od úvodní konference Na tomto semináři jsme si procvičili jazyky Bravurní překlad Vlasty Blažkové mnozí z nás nepotřebovali

Oblast VZDĚLÁVACÍ 7. seminář (Sekanina): Aplikace školské politiky v OK a dlouhodobý záměr vzdělávání v OK Slavnostní podepsání deklarací o spolupráci O vzdělávání s námi přišel debatovat náměstek OK Ing. Sekanina

Oblast VZDĚLÁVACÍ 9. seminář (Kostka): EVVO – úvod do problematiky O environmentu přednášel náš koordinátor EVVO Tomáš Kostka

Oblast VZDĚLÁVACÍ 10. seminář Sluňákov (Nováčková): EVVO – aktivity města Olomouce Jeli jsme se podívat, jak dělají EVVO jinde Výlet do Horky byl nejen poučný, ale i velmi zábavný

Oblast ODBORNÁ 11. seminář Nový Malín (Černá, Minář): Revitalizace krajiny K těmto seminářům v přírodě se ještě v budoucnu vrátíme Stav a potřeby krajiny pro udržitelný rozvoj venkova Přístupy k řešení protipovodňových opatření v součinnosti se zemědělským a vodohospodářským obhospodařováním krajiny

Oblast ODBORNÁ 12. seminář Staré Město pod Sněžníkem (Wintr): Bioprodukce, biofarma, Pro-Bio, MAS Horní pomoraví Na cestách jsme načerpali vědomosti a zážitky Staré Město pod Kralickým Sněžníkem žilo tento víkend kulturou … …a my s ním Biokrávy byly úžasné Chřástala jsme neviděli

Oblast ODBORNÁ 13. seminář Praděd (Banaš, Chlápek): NATURA, péče o krajinu, SCHKOJ Pošmourné počasí Bílé Opavici na kráse neubralo. Spíš naopak ! Pánové nám měli opravdu co sdělit … Co Vám teď říká NATURA, CHKOJ, ochranáři, kůrovec, hospodaření v horách, turistika …

Oblast ODBORNÁ 14. seminář Malá Morávka (Kabilka): ukázky aktivit pro OSy III a IV Schindlerova stodola Ochrana a rozvoj dědictví venkova Podpora turistického ruchu LEADER místní partnerství pro rozvoj

O Evropském zemědělském fondu pro rozvoj venkova Oblast ODBORNÁ 5. seminář (Stojan): EAFRD přednášel ředitel Zemědělské agentury v Olomouci, Ing. Stojan

Oblast ODBORNÁ 15. seminář (Kabilka): LEADER Vzpomínáte? Osy I, II, III a teďdošlo na osu IV - LEADER Už vám to slovo není tak cizí?

Děkuji za pozornost Z-)