Evropská nej….

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hlavní město České republiky
Advertisements

Dánsko Vlajka znak.
Evropská nej….
Nizozemsko.
Spojené království Anglie a severního Irska
Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Spojené království Velké Británie
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
MILLAU (Francie) Nejvyšší most světa ..
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Anglie Vojta Krejčí.
ZÁPADNÍ EVROPA.
Oblast: Západní Evropa Belgie
Oblast: Západní Evropa Nizozemsko
Francie.
Belgie, Lucembursko III2-Z7-III-10
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
Pražský hrad Lukáš Onderka. informace Pražský hrad, historické sídlo českých králů Pražský hrad, historické sídlo českých králů Vystavěn9. století Vystavěn9.
BELGIE.
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Velká Británie oficiální název: " Spojené království Velké Británie a Severního Irska" 4 historické země: Anglie, Skotsko, Wales a Severní Irsko (IRA)‏
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
Střední Evropa Severní Evropa Západní.
Praha.
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
BENELUX.
Velká Británie (Great Britain).
Wales a hlavní město Cardiff.
Členské státy a jejich hlavní města
RUSKO Jan Vaněk.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
Hana Škopková, VI.B Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Hlavní města Austrálie
Německo.
Francie Miroslav Chmelka.
Nejmocnější státy Evropy
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Evropa- Západní Evropa Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv.
ZÁPADNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme mezi státy západní Evropy?
VY_52_INOVACE_11_02_státy západní Evropy. 3. snímek – západní Evropa 4. snímek – státy západní Evropy 5. snímek – vlajky států západní Evropy 6. snímek.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: PaedDr. Vaňková Marcela Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_34.
Západní Evropa – Velká Británie, Irsko VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS_západní Evropa – Velká Británie, Irsko Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_14_Nizozemsko Téma:
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_001_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ŠkolaKatolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektuModerní škola Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Inovace a zkvalitnění.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_STÁTY ZÁPADNÍ EVROPY II. TEMA:
A jeho krásy.  Polsko je stát ležící ve střední Evropě.  Hraničí s: Německem  Českem  Slovenskem  Ukrajinou  Běloruskem  Litvou  Ruskem  Ze severu.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS Název: ZÁPADNÍ EVROPA Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/19_Západní Evropa Téma: Státy západní Evropy.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_10_Švédsko Téma:
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Metodický list Hra je určena pro dva týmy.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
Velká Británie.
EVROPSKÁ NEJ… Mgr. Lenka Dostálová prosinec Vlastivěda
Evropské zajímavosti.
Občanem Evropské unie.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
zpracovaný v rámci projektu
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Belgie Jakub Jenšovský.
Andorra Vatikán San Marino
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Dánsko Vlajka znak.
Transkript prezentace:

Evropská nej…

Nejvyšší budova Nejvyšší budova v Evropě leží v Moskvě. Podle autorů projektu, německých architektů Schwegera a Tchobana, kteří zde sází na originální moderní design, bude celý komplex svým tvarem připomínat plovoucí brigantinu. Stavba tohoto jedinečného víceúčelového komplexu za 315 milionů dolarů je odborníky považována za v mnoha směrech architektonicky zdařilý projekt.

Hlavní věž je 340 metrů vysoká s 82 podlažími, druhá má „jen“ 58 podlaží. Na vrcholu každé z nich budou umístěny vyhlídkové restaurace s panoramatickým výhledem na Moskvu a v šesti podzemních podlažích je počítáno s 2000 parkovacími místy.

Nejdelší most Store Baelt mezi dánskými ostrovy Sjaelland a Fyn. Celková délka 18 km, hlavní pole 1 600 m je nad hladinou moře zavěšeno na pilířích vysokých 254 m. Jeho stavba byla rozpočtena na 3,6 miliard USD, ve skutečnosti stála něco přes 5 miliard, tj. zvýšení nákladů asi o 40%.

Nejvíce romantické město Benátky jsou renesančním městem s dominantním vodním Canale Grande. Město plné romantických zákoutí, uliček a malebných náměstíček. Na atmosféru jeho hlavního náměstí, Piazza San Marco, určitě jen tak nezapomenete! Nemusíte hned volit nákladnou projížďku po městě s gondoliérem, cesta parníčkem (vaporetto) Vás vyjde jen na 6,50 eura. Město s jedinečnou a nezapomenutelnou atmosférou, které určitě stojí za návštěvu!

Nejbohatší stát Politicky je Švýcarsko federativní republikou, tvořenou 26 kantony. Hlavním městem je Bern - čtvrté největší město Švýcarska. Počet obyvatel se pohybuje okolo 7,5 milionu. Švýcarsko je vnitrozemský stát v jihozápadní části střední Evropy. Švýcarsko je podle řady ukazatelů nejbohatší země světa. Strategická poloha ve středu západní Evropy, spolu s politickou stabilitou a tradiční důvěryhodností, učinila ze země světové finanční středisko.

Největší hrad Soudy a názory na to, jaký hrad je největší v Evropě a na světě se různí, většinou je ale uváděn Pražský hrad. Postupnými přístavbami a úpravami vznikl z Hradu založeného v 9. století jeden z největších hradních komplexů na světě (podle Guinessovy knihy rekordů je to svými rozměry 570 m délky a 130 m šířky největší hrad na světě). Často je považován za symbol města i České republiky. Součástí hradu je Katedrála svatého Víta, kde jsou například uloženy české korunovační klenoty nebo pochováni mnozí čeští vládci.

Největší přístav Rotterdam je druhým největším městem Nizozemského království a má 600 000 obyvatel. První zmínka o Rotterdamu pochází z roku 1283 a již v roce 1340 obdržel Rotterdam městská práva. Podobně jako Amsterdam se stal také Rotterdam důležitým přístavem a díky tomu, důležitým obchodním centrem. V souvislosti s činností přístavu, který je i překladištěm zboží pro velkou část západní Evropy, se ve městě a jeho okolí rozvinula mnohá průmyslová odvětví.

Město bylo pojmenováno podle říčky Rotte Město bylo pojmenováno podle říčky Rotte. Město se dělí na Landstad (město na pevnině) a Waterstad (pobřežní část).

Nejhustší silniční síť Nejhustší síť silnic je v Belgickém království Belgie (nizozemsky België, francouzsky Belgique, německy Belgien), oficiálně Belgické království, je federativní konstituční monarchie ležící v západní Evropě. Belgie hraničí s Francií (620 km) na jihu, s Lucemburskem (148 km) a Německem (167 km) na východě a s Nizozemskem (450 km) na severu. Ze severozápadu omývá Belgii Severní moře (66 km). Belgie je členskou zemí Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO).

Největší ostrov Velká Británie (anglicky Great Britain) je ostrov na severozápadě Evropy, největší ostrov ze souostroví Britských ostrovů na severozápadě Evropy. S rozlohou 229 850 km² je největším ostrovem celé Evropy a osmým na světě. Ostrov je hlavní součástí Spojeného království Velké Británie a Severního Irska a rozkládají se na něm tři její země – Anglie, Wales a Skotsko.

Nejdelší tunel Eurotunel (anglicky Channel Tunnel) je v češtině používaný výraz pro podmořský tunel pod Lamanšským průlivem, vedoucí mezi anglickým Folkestone a francouzským Calais. Tunel umožňuje od 14. listopadu 1994 přímé železniční spojení mezi Londýnem a kontinentální Evropou a je provozován společností Eurotunnel.

Největší ledovec Jostedalsbreen, též Jostedalbre či Jostedalský ledovec, je největší ledovec pevninské Evropy. Leží v kraji Sogn og Fjordane při západním pobřeží jižního Norska. Jostedalsbreen pokrývá 487 km², zasahuje tak do obcí Luster, Balestrand, Jølster a Stryn. Nejvyšší vrchol v oblasti je Lodalskåpa s 2083 metry nad mořem.

Nejstarší metro Londýnské metro je nejstarší podzemní drahou na světě. První vlaky projely 10. ledna 1863 na lince Metropolitan Railway mezi stanicemi Paddington a Farringdon. První den bylo přepraveno 40 000 cestujících. Vlaky jezdily v odstupech 10 minut. V roce 1880 přepravilo metro 40 miliónů cestujících za rok. Brzy nato byly vybudovány další trasy a v roce 1884 byla dokončena celá trasa Circle Line.

vypracoval Petr Havlín 9.A