Textový procesor Open Office, Writer STAVOVÝ ŘÁDEK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafický editor – GIMP Transformace
Advertisements

Textový procesor Open Office, Writer ÚPRAVA ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ
Formátování diplomové práce
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
Olomouc, únor 2012.
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Rychlejší ovládání počítače
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
X EXEL.
Textový procesor Open Office, Writer AUTOMATICKÉ OPRAVY
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, vzhled Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, formát buňky, ohraničení,
Vzhled prezentace - šablony
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Grafický editor – GIMP Výběr barvy
IT začátečníci - Word Modul 3.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ POLE
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Zpracování a využití informací
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Tabulkový procesor Open Office VLOŽENÍ GRAFU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, vložení grafu, typ grafu, rozsah.
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Textový procesor Open Office, Writer ZMĚNA POZADÍ
Tabulkový procesor.
Textový procesor (MS Word)
TEXTOVÝ EDITOR.
Prezentační nástroj Open Office, Impress PŘECHODY SNÍMKU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, úlohy, přechod mezi.
Word – Struktura dokumentu
EDITOR ROVNIC Mgr. Alena Tichá.
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Textový procesor (MS Word)
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Snímek 1 Word2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft Office Word část.
Power Point– popis prostředí
EXCEL 2010 Popis prostředí – 3. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
WORD 2010 Popis prostředí – 2. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Grafický editor – GIMP Základy práce
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.1 (Tabulka)
Formátování buněk v aplikaci M$-Excel
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Textový Editor.
WORDPAD Textový dokument.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

Textový procesor Open Office, Writer STAVOVÝ ŘÁDEK Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, stavový řádek, navigátor, styl stránky, přepisování, pravidla výběru Jméno autora: Mgr.Ciboch Michal Škola: ZŠ Dobříš, Komenského nám.35, 263 01 Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz

Stavový řádek 1. Navigátor – dvojím kliknutím levým tlačítkem myši na toto pole se dostanete do Navigátoru (také klávesou F5), který slouží k přehledné navigaci. Pole zároveň ukazuje, v jakém místě textu se právě kurzor nachází (číslo stránky z celkového počtu stran dokumentu). Klepnutí pravým tlačítkem myši na toto pole se zobrazí všechny záložky v dokumentu. Klepnutím na některou z nich se můžete velmi rychle dostat na místo, kde jste si záložku předem udělali. 2. Styl stránky – jméno právě používaného formátovacího stylu. Dvojím kliknutím na toto pole se zobrazí okno, ve kterém můžete styl upravit. Klepnutím pravým tlačítkem myši se zobrazí další styly, které je možné textu přiřadit. 3. Jazyk – jazyk zvolený pro text, ve kterém je umístěn kurzor. Kliknutím na pole můžete zvolit jazyk jak pro aktuální výběr nebo odstavec, tak i pro celý dokument. Můžete zvolit i volbu „Žádný (nekontrolovat pravopis)“. 4. Přepisování – indikuje, zda máte nastaven mód přepisování (OVER), nebo ne (INSRT). Mód můžete změnit jak klávesou [insert], tak kliknutím na toto pole 5. Pravidla výběru – Určuje, jak se bude program chovat při pokusu o výběr textu k editaci. STD – standardní (klik myší pro začátek výběru, konec výběru určen puštěním tlačítka myši), EXT – rozšířený výběr, ADD - výběr nesouvisejících částí textu, BLK – výběr bloků textu.

Stavový řádek 8. Informační pole – dá se říci, že zde naleznete informace o textu, objektu, rámci, číslování apod. Ve Writeru v něm například naleznete informaci o formátování vybraného textu a poklepáním můžete zobrazit okno Pole (z nabídky Vložit | Pole | Jiné). V Calcu se zobrazí součet vybraných buněk a po kliknutí pravým tlačítkem myši na toto pole si můžete zvolit, zda se místo součtu má zobrazovat součin, průměr a nebo má být provedena jiná matematická operace. 11. Měřítko – ukazuje informace o aktuálním poměru zobrazení textu k velikosti originálu. 7. Elektronický podpis – pokud je dokument opatřen elektronickým podpisem, zobrazí se informace o certifikátu v tomto poli. 9. Zobrazení stránky – výběr mezi zobrazením jedné stránky, více stránek vedle sebe a nebo režimu „knihy“. 10. Lupa – tažením ovládacího prvku můžete zvětšovat či zmenšovat velikost zobrazení textu na obrazovce. 6. Uložení textu – hvězdička (nebo červený vykřičník) v tomto poli indikuje, že text byl od posledního uložení změněn a změny dosud nejsou uloženy.

Konec

Použitý zdroj: www.openoffice.cz