Projektový den - vaření

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Královské vaření „NA HRADBÁCH“
Advertisements

H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
ZÁMECKÁ MEZINÁRODNÍ KUCHAŘKA
Babiččiny recepty Andrea Smáhová, 4. B.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Bůček pečený s nádivkou
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
1. Ohnivá pánev čerta Šmajstrla Suroviny: 200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená.
KUŘÁTKA NA X ZPŮSOBŮ 2 POSUN MYŠÍ.
Pokrmy z těstovin.
je ve své podstatě zdravý a móc dobrý
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Ingredience: Recept :.  1 cuketa  Zakysaná smetana  Sůl  Pepř  Barevný pepř  Koření které vám chutná  Vodu na vaření  Chleba nebo  celozrnou.
POKRMY Z VNITŘNOSTÍ Bc. Daniel Vančura.
Receptury teplých pokrmů J. Runštuk a kolektiv str. 325
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
Hovězí vnitřnosti žáludky.
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Bramboráky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Guláše z jatečného masa
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
ZAPÉKÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Pečení na anglický způsob
Lasaně zapečené se zeleninou
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
Recept – těstovinový salát VY_32_INOVACE_2C_18 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická.
PŠTROSÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, pštros, charakteristika,
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Příprava pokrmů ze skopového masa
Bůček pečený s nádivkou
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava hovězích plátků
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Příprava pokrmů z vepřového masa
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Rybářská kuchařka 537 receptů.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Transkript prezentace:

Projektový den - vaření Třída:6.A; Recept Barevné těstoviny s kuřecím masem Postup: Na cibulce orestujeme na nudličky pokrájená kuřecí prsa, osolíme, opepříme a posypeme kořením zaziky. Na druhé pánvi, taktéž na cibulce, orestujeme zeleninu. Dále dáme vařit do osolené vody těstoviny. Nakonec vše promícháme, ještě dochutíme a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme buď teplé, a nebo po studenu. Zpracoval: Patrik Darák, 9.A

Projektový den - vaření Třída:7.A; Recept Jurovy špagety (recept pro 4 osoby) Postup: Vodu se solí a 1,5 lžičkou kari přivedeme do varu, vložíme špagety a uvaříme. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme vrstvu špaget, na ni dáme uzené maso, sýr, opět vrstvu špaget, uzeného a sýra… Na povrch položíme pár kousků másla a ve vyhřáté troubě (asi 200) pečeme asi 40 minut (dozlatova). Servírujeme s čerstvou zeleninou. Zpracoval: Patrik Darák, 9.A

Projektový den - vaření Třída:7.B; Recept Špagety s dýňovou omáčkou a kuřecími kousky Postup: Špagety uvaříme na skus. Na pánvi osmahneme cibuli, do ní nakrájíme dýni, podlijeme protlakem, přidáme česnek, sojovou omáčku, koření dle chuti a dusíme do měkka. Poté směs rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu. Vedle na pánvi osmahneme kuře do měkka, na něj poté přilijeme omáčku a ještě provaříme. Podáváme se špagety a sýrem. Zpracoval: Patrik Darák, 9.A

Projektový den - vaření Třída:8.B; Recept Zapečené špagety Postup: Do hrnce dáme vodu, tu osolíme a necháme jí, aby začala vřít. Špagety rozlámeme na půl a vložíme je do hrnce a necháme asi 8 – 10 minut vařit a následně asi 15 minut odstát pod pokličkou bez ohně. Do vody přidáme trochu oleje a občas promícháme, aby se při vaření špagety neslepili. Špagety scedíme a část prostřeme na dno pekáče vymazaného máslem nebo olejem. Druhou vrstvu tvoří nastrouhaný sýr a šunka nakrájená na širší nudličky a dochutíme kořením – pepř a kari podle chuti. Druhou vrstvu zasypeme opět špagetami a celý postup ještě jednou opakujeme. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a asi na půl hodiny zapečeme. Zpracoval: Patrik Darák, 9.A

Projektový den - vaření Třída:9.B; Recept ITALSKÉ TRUBKY Postup: Do hrnce dáme vodu, tu osolíme a necháme jí, aby začala vřít. Špagety rozlámeme na půl a vložíme je do hrnce a necháme asi 8 – 10 minut vařit a následně asi 15 minut odstát pod pokličkou bez ohně. Do vody přidáme trochu oleje a občas promícháme, aby se při vaření špagety neslepili. Špagety scedíme a část prostřeme na dno pekáče vymazaného máslem nebo olejem. Druhou vrstvu tvoří nastrouhaný sýr a šunka nakrájená na širší nudličky a dochutíme kořením – pepř a kari podle chuti. Druhou vrstvu zasypeme opět špagetami a celý postup ještě jednou opakujeme. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a asi na půl hodiny zapečeme. Zpracoval: Patrik Darák, 9.A

Projektový den - vaření Třída:9.A; Recept ŠPAGETY S MLETÝM MASEM A ČÍNSKOU SMĚSÍ Postup přípravy receptu Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek zbavíme slupek. Do sítka si nalijeme zeleninu a necháme odkapat. V hlubší pánvi orestujeme na olivovém oleji (za stálého míchání) cibuli a česnek. Přidáme mleté maso dochutíme kořením a podlijeme sojovou omáčkou a worchesterovou omáčkou. Restujeme do změknutí masa. A zahustíme rajčatovým protlakem. Přidáme směs zeleniny a celé promícháme a pořádně prohřejeme. Podle chuti přisolíme a opepříme. Špagety s mletým masem podáváme se strouhaným sýrem, nejlépe parmazánem, zdobíme petrželkou a rajčetem. Zpracoval: Patrik Darák, 9.A