Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
URČOVÁNÍ ČASU Prvouka 1. a 2. ročník Gabriela Mikulková 2011.
Advertisements

Fonologie Cvičení číslo 6.
27.1 Přirozená čísla v oboru do 1000
Practice with Numbers Answer the following questions in Czech. Remember to use the correct case of nouns after numbers. Vzor: Kolik minut má hodina?
Konverzace Které sporty hrajeme v každém ročním období?
Pronouns in the Accusative & Dative Insert the appropriate pronouns into the sentences below. Vzor: Prosí ___, abych vyšel z pokoje. Prosí mě, abych vyšel.
NJ - konverzace Určování času.
ZLOMKY Kateřina Švajdová Miroslava Možná U1ST, 4. ročník.
Telling Time Write out each of the following time expressions in words. Vzor: 5:25 Je pět hodin a dvacet pět minut. *Taken from Lesson 7, pg. 89, ex. 7.
Expressions of Time Write out the following times in two different ways (whenever possible). Vzor: 1:30 am Je jedna hodina třicet minut. Je půl druhé.
Vypracovala: Mgr. Silvie Reitharová
Kolik to stojí?.
Hodiny a režim dne pro první třídu.
VY_32_INOVACE_ 05_ Lidé a čas Určování času (SADA ČÍSLO 2)
BĚŽÍ, BĚŽÍ, NEPOLEŽÍ, NEMÁ VŮZ ANI SÁNĚ, PŘECE NIKDY NEUSTANE.
Desetinná čísla 2.část.
Pracovní listy HODINY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Lekce 4 čas.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_10 Název materiálu: Vyjadřování věku a udávání času Tematická oblast: Angličtina 1. ročník – strojírenské.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
NUMBERS- ČÍSLA Aj pro 3.-5.r.
Znalostio zlomcích.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Opakování na 1.čtvrtletní písemnou práci
Druhy číslovek VY_32_INOVACE_135 pro 5. ročník ZŠ
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Matematika 5.ročník Poláková J., ZŠ Věšín
Souhrnné opakování desetinná čísla
Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Tři tisíce dvě stě osmdesát dva
Desetinná čísla - úvod.
PRAVOPIS ČÍSLOVEK Mgr. Michal Oblouk.
Za předpokladu použití psacích potřeb
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. Dikt át L6 ex4 1. Rád ____ rozhlas.
* Číselné výrazy Matematika – 8. ročník *
ČAS – TIME (čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá + minuty)
K sémantice základních číslovek Alena Poncarová 13-14/V 2011.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Šest čtyři pět tři osm deset sedm devět dvě jedna.
Kolja 4. Song presentations #2 A-La L11 nová slova.
OŘÍŠKY2 Výuka pro druhý stupeň. Knedlíky Paní Nováková uvařila na oběd knedlíky. Dva snědla ona, čtyři snědl pan Novák. Každé z jejich tří dětí snědlo.
Pozor, čárka I..
What Time Is It? – Part 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Matematika 3. ročník Zpracovala Iva Bartáková
ČAS – TIME (čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá + minuty)
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník ČÍSLOVKY Co už známe Pokud v závodě předběhneš závodníka na druhém místě, na jakém místě.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Autor: Mgr. Marie Hartmannová
Jak se dá řešit úloha typu
Řády čísel– Matematika, 2.ročník
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk
AUTOR:Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_19_ URČOVÁNÍ ČASU
Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Sada 1 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Jméno autora výukového materiálu
Pracovní listy HODINY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Budík VY_32_Inovace_13VR-2 Autor : Mgr. Romana Vítková ZŠ a MŠ Nedašov.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Výpočty celku a části celku zadané zlomkem
Numerals 0 nula 1 jeden, jedna, jedno 11 jedenáct
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Čeština: 1. lekce Czech language: 1st lesson
Autor: Hana Štrosová, Základní škola a Mateřská škola Jivina
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
VY_32_INOVACE_Kup_II_01 KOLIK JE HODIN?
Transkript prezentace:

Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

Diktát

L7 exx. Stránka 19

L7, ex. 7 1. 3:04

L7, ex. 7 1. 3:04 Jsou tři hodiny a čtyři minuty. 2. 14:55

L7, ex. 7 1. 3:04 Jsou tři hodiny a čtyři minuty. 2. 14:55 Je čtyrnáct hodin a padesát pět minut. (pětapadesát minut) 3. 2:27

L7, ex. 7 1. 3:04 Jsou tři hodiny a čtyři minuty. 2. 14:55 Je čtyrnáct hodin a padesát pět minut. (pětapadesát minut) 3. 2:27 Jsou dvě hodiny a dvacet sedm minut. (sedmadvacet minut) 4. 1:02

L7, ex. 7 1. 3:04 Jsou tři hodiny a čtyři minuty. 2. 14:55 Je čtyrnáct hodin a padesát pět minut. (pětapadesát minut) 3. 2:27 Jsou dvě hodiny a dvacet sedm minut. (sedmadvacet minut) 4. 1:02 Je jedna hodina a dvě minuty 5. At 1:09

L7, ex. 7 1. 3:04 Jsou tři hodiny a čtyři minuty. 2. 14:55 Je čtyrnáct hodin a padesát pět minut. (pětapadesát minut) 3. 2:27 Jsou dvě hodiny a dvacet sedm minut. (sedmadvacet minut) 4. 1:02 Je jedna hodina a dvě minuty 5. At 1:09 V jednu hodinu a devět minut 6. At 4:12

L7, ex. 7 6. At 4:12 Ve čtyři hodiny a dvanáct minut 7. At 20:38

L7, ex. 7 6. At 4:12 Ve čtyři hodiny a dvanáct minut 7. At 20:38 Ve dvacet hodin a třicet osm minut (osmatřicet minut) 8. At 15:40

L7, ex. 7 6. At 4:12 Ve čtyři hodiny a dvanáct minut 7. At 20:38 Ve dvacet hodin a třicet osm minut (osmatřicet minut) 8. At 15:40 V patnáct hodin a čtyřicet minut

L7, ex. 8 1. Prosí ___, abychom se mu představili.

L7, ex. 8 1. Prosí nás, abychom se mu představili. Říkají ___, abychom se mu představili.

L7, ex. 8 1. Prosí nás, abychom se mu představili. Říkají nám, abychom se mu představili. 2. Prosí ___, abyste mu už zaplatily.

L7, ex. 8 1. Prosí nás, abychom se mu představili. Říkají nám, abychom se mu představili. 2. Prosí vás, abyste mu už zaplatily. Říkají ___, abyste mu už zaplatily.

L7, ex. 8 1. Prosí nás, abychom se mu představili. Říkají nám, abychom se mu představili. 2. Prosí vás, abyste mu už zaplatily. Říkají vám, abyste mu už zaplatily. 3. Prosí ___, abys vždycky říkal pravdu.

L7, ex. 8 1. Prosí nás, abychom se mu představili. Říkají nám, abychom se mu představili. 2. Prosí vás, abyste mu už zaplatily. Říkají vám, abyste mu už zaplatily. 3. Prosí tě, abys vždycky říkal pravdu. Říkají ___, abys vždycky říkal pravdu.

L7, ex. 8 1. Prosí nás, abychom se mu představili. Říkají nám, abychom se mu představili. 2. Prosí vás, abyste mu už zaplatily. Říkají vám, abyste mu už zaplatily. 3. Prosí tě, abys vždycky říkal pravdu. Říkají ti, abys vždycky říkal pravdu. 4. Prosí ___, aby se podívala i na básně.

L7, ex. 8 4. Prosí ji, aby se podívala i na básně. Říkají ___, aby se podívala i na básně.

L7, ex. 8 4. Prosí ji, aby se podívala i na básně. Říkají jí, aby se podívala i na básně. 5. Prosí ___, abych jim dal slovo.

L7, ex. 8 4. Prosí ji, aby se podívala i na básně. Říkají jí, aby se podívala i na básně. 5. Prosí mě, abych jim dal slovo. Říkají ___, abych jim dal slovo.

L7, ex. 8 4. Prosí ji, aby se podívala i na básně. Říkají jí, aby se podívala i na básně. 5. Prosí mě, abych jim dal slovo. Říkají mi, abych jim dal slovo. 6. Prosí ___, aby necvičil před školou.

L7, ex. 8 4. Prosí ji, aby se podívala i na básně. Říkají jí, aby se podívala i na básně. 5. Prosí mě, abych jim dal slovo. Říkají mi, abych jim dal slovo. 6. Prosí ho, aby necvičil před školou. Říkají ___, aby necvičil před školou.

L7, ex. 8 4. Prosí ji, aby se podívala i na básně. Říkají jí, aby se podívala i na básně. 5. Prosí mě, abych jim dal slovo. Říkají mi, abych jim dal slovo. 6. Prosí ho, aby necvičil před školou. Říkají mu, aby necvičil před školou. 7. Prosí ___, abyste si to dobře zapamatoval.

L7, ex. 8 7. Prosí vás, abyste si to dobře zapamatoval. Říkají ___, abyste si to dobře zapamatoval.

L7, ex. 8 7. Prosí vás, abyste si to dobře zapamatoval. Říkají vám, abyste si to dobře zapamatoval. 8. Prosí ___, abych myslel jen na svůj obor.

L7, ex. 8 7. Prosí vás, abyste si to dobře zapamatoval. Říkají vám, abyste si to dobře zapamatoval. 8. Prosí mě, abych myslel jen na svůj obor. Říkají ___, abych myslel jen na svůj obor.

L7, ex. 8 7. Prosí vás, abyste si to dobře zapamatoval. Říkají vám, abyste si to dobře zapamatoval. 8. Prosí mě, abych myslel jen na svůj obor. Říkají mi, abych myslel jen na svůj obor.

Kolik je hodin? Kdy? Nová slova: Půl – half Čtvrt – quarter Čtvrt na – quarter past Tři čtvrtě – three quarters Tři čtvrtě na – quarter til Za pět minut – in five minutes Za deset minut – in ten minutes

Ordinální čísla Jeden Dva Tři Čtyři Pět Šest Sedm Osm Devět Deset Jedenáct Dvanáct Jedný, první Druhý Třetí Čtvrtý Pátý Šestý Sedmý Osmý Devátý Desátý Jedenáctý Dvanáctý

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy?

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy? Je jedna hodina V jednu hodinu

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy?

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Je půl druhé. Kdy? V půl druhé.

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy?

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Je půl čtvrté. Kdy? V půl čtvrté.

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy?

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Je půl páté. Kdy? V půl páté.

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy?

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Je půl třetí. Kdy? V půl třetí.

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy?

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Je půl jedné. Kdy? V půl jedné.

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy?

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy? Je půl dvanácté. V půl dvanácté.

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy?

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy? Je čtvrt na dvě. Ve čtvrt na dvě.

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy?

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy? Je čtvrt na sedm. Ve čtvrt na sedm.

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy?

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy? Je čtvrt na jedenáct. Ve čtvrt na jedenáct.

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy?

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy? Jsou tři čtvrtě na šest. Ve tři čtvrtě na šest.

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy? Jsou tři čtvrtě na šest. Ve tři čtvrtě na šest.

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy?

Kolik je hodin? Kdy? Kolik je hodin? Kdy? Jsou tři čtvrtě na jedenáct. Ve tři čtvrtě na jedenáct.