Microsoft Office OneNote

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití cloudových služeb ve školství
Advertisements

Nástroj pro prezentace
Obecně o operačních systémech
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Kateřina Svobodová a Markéta Pospíšilová
Přednáška č. 5 Proces návrhu databáze
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Nástroj pro prezentace
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Ing. Jaroslav Parma.  Seznámení s MS OFFICE 2010  PROCVIČENÍ PROGRAMŮ MS OFFICE 2010  DISKUSE  ZÁVĚR.
Vytvoření nového účtu na Gmail. Odeslání u na konkrétní ovou adresu.
Microsoft Office PowerPoint
Microsoft ® Lync ™ 2010 Školení k delegování. Cíle V tomto kurzu se dozvíte, jak provádět následující akce: Nastavení přístupu delegáta v aplikaci Outlook.
Prostředí počítače Složky Soubory. Prostředí počítače Složky Soubory.
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ KONCEPCE SÍTÍ
Microsoft Access Prezentace základních uživatelských nástrojů
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Architektura databází Ing. Dagmar Vítková. Centrální architektura V této architektuře jsou data i SŘBD v centrálním počítači. Tato architektura je typická.
Informatika 1_5 5. Týden 9. A 10. hodina.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
Relační databáze.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Serverové systémy Windows
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Úvod do MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Uživatelské profily, vlastnosti uživatelského účtu
Prezentace vznikla za podpory projektu Vzájemným učením - cool pedagog 21. století (CZ.1.07/1.3.00/ ), který je spolufinancován Evropským sociálním.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Tiskové služby v sítích Microsoft
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
2OP381 Manažerská informatika 1
Databáze Lokální systémy a SQL servery VY_32_INOVACE_7B10.
Disk Google. Google disk umožní uložení až 15 GB souborů zdarma, přístup k nim odkudkoliv, a spolupracovat s ostatními soubory můžeme na disk nahrát 0tevře.
U072 Microsoft Office OneNote 2007
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Naplánování schůzky v Lyncu Schůzku v Lyncu můžete naplánovat s doplňkem Outlooku pro Lync (pokud.
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Hardware,software, vstupní a výstupní zařízení, atd …
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Informatika – Textový procesor Word 2010 Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření leden 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
Dynamica, a.s. Boris Bělousov Intranet MMHK. 6 přínosů pro pracovníky úřadu Projekt implementace Názory z úřadu Mgr. Denisa Netolická, vedoucí odboru.
Informatika – Datové sítě
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Inf Struktura datových sítí. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Efektivní komunikace – cesta k úspěchu Modul II - Komunikace
Operační systém Windows
Operační systém Windows
Inf Elektronická komunikace
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
SOFTWARE II Aplikační software.
Práva uživatelů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
INFORMATIKA – složky a soubory
Microsoft office - Seznámení Více výukových souborů najdete na stránce: emagister.proweb.cz
Transkript prezentace:

Microsoft Office OneNote Sdílení poznámek Mé jméno je Lucie Kutnohorská a dnes bych vám ráda pověděla něco o aplikaci MS OneNote a konkrétně se zaměřila na sdílení poznámek. Lucie Kutnohorská

OneNote a jeho funkce = Program pro vytváření poznámek Aplikace Microsoft Office Vytváření textových, zvukových a grafických poznámek Informace na jednom místě Shromažďování, uspořádání a vyhledávání Automatické ukládání Odesílání poznámek a sdílení Na úvod bych ráda zmínila základní charakteristiku aplikace: - Je to program pro vytváření poznámek neboli digitální poznámkový blok Je součástí kancelářského balíku Microsoft Office (ne v každé verzi, ale ve Student-Home, Ultimate, Entreprise) typy poznámek: textové, audio a video záznamy, tabulky, obrázky ... - Na jednom místě znamená, že všechny informace jsou jednom souboru v určitém umístění – snadno najdeme a sdílíme Jednotlivé poznámky, bloky můžeme uspořádat do karet – jako u šanonu Automatické ukládání – tato aplikace nemá tlačítko uložit, všechno ukládá automaticky Odesílání poznámek – můžeme zapsané poznámky odeslat přímo emailem (pouze statické poznámky) nebo je můžeme uložit jako PDF Sdílení poznámek, což budu za chvilku blíže komentovat

Tady bych vám ráda ukázala Printcreen aplikace – vizuálně velmi podobná ostatním aplikacím Microsoft Office – funguje vlastně jako šanon  1. rámeček (vlevo) = seznam bloků (1 šanon) 2. rámeček (nahoře) = jednotlivé karty, záložky (záložky v 1 šanonu) 3. rámeček (vpravo) = seznam stránek (stránky v 1 záložce)

Druhy sdílení Přes internet Přes místní síť Sdílené relace Sdílení bloku Nového Existujícího Teď se podíváme na druhy sdílení, kdy existují 2 základní možnosti: Přes internet – je třeba připojení k internetu – sdílení pomocí sdílené relace (mohou se připojit i lidi z místní sítě) Přes místní síť – kdy se blok sdílí přes síťové propojení – bud blok existuje nebo vytvoříme nový Pokud je uživatel v režimu offline = odpojen i od sítě, pak i tak může poznámky upravovat a po připojení k síti se změny všech uživatelů sloučí

Sdílené relace Více uživatelů pracuje současně Nutné připojení k internetu nebo k místní síti Zapisování poznámek probíhá v reálném čase Účastník a hostitel Účastník – připojí se k existující relaci Hostitel – vytvoří relaci a pozve účastníky nutné připojení k internetu více uživatelů současně může pracovat na sdíleném bloku, změny jsou automaticky slučovány, po ukončení relace je blok přístupný offline s identickou kopií všem uživatelům, pokud v tom někdo udělá nějakou změnu, pak se po připojení k síti veškeré změny sloučí zahájíme sdílení, vytvoříme heslo, pozveme účastníky – vygeneruje se email, kde je postup a adresy pro připojení v reálném čase – ihned vidíme veškeré změny, které účastníci provedli terminologie – účastník a hostitel

Vytvoření sdíleného bloku Nastavení vlastností bloku Název, barva, šablona Možnosti užívání Uložení bloku Server (např.: sdílená síťová složka) Složka pevného disku počítače připojeného k síti Další možností sdílení, ale už ne přes internet, ale přes místní síť . Vytvoříme nový blok, který chceme sdílet a nastavíme si jeho vlastnosti název – vlastní pojmenování šablona – o co se jedná – studijní, profesionální, skupinový projekt, osobní možnost užívání - na tomto počítači, na více počítačích, ve více lidech Uložení bloku - na server (například: sdílená síťová složka sdíleného disku) – k tomu bloku bude přístup pořád - na pevný disk počítače – počítač musí být připojený k síti, aby k bloku měli ostatní přístup (např.: pokud bude PC vypnutý, tak se k němu nedostanou)

Sdílení existujícího bloku Pouze udělíme oprávnění k jeho prohlížení a upravování Přesunutí bloku do sdílené složky Odeslání emailu o přístupu Pro sdílení existujícího bloku pouze udělíme účastníkům oprávnění k jeho prohlížení a upravování. To provedeme tak, že z místa, kde je aktuálně blok uložen ho přesuneme do sdílené složky. Po otevření již uloženého bloku ve sdílené složce, můžeme přes OneNote poslat účastníkům email s odkazem na umístění bloku. Důležité blok přesunout, ne kopírovat!!! Z důvodu duplicity.

Využití sdílení Sdílené relace Sdílení přes síť Telefonické konference Diskuze Sdílení přes síť Správa splněných a nesplněných úkolů Podkladové materiály – soubory, texty, tabulky Na závěr bych ráda zmínila konkrétní příklady využití sdílení: U relací – telefonické konference, diskuze přes síť – správa zadaných úkolu, kdy si účastníci mohou odškrtávat splněné úkoly sdílení podkladových materiálů pro další využití – zpracování projektů, reportů... Dále bych ráda upozornila, že při sdílení poznámek, nelze při připisování dalšího textu různými účastníky rozlišit, kdo psal co, tudíž mám jedno doporučení-TIP, aby si účastníci rozdělili barvy pro snadnou identifikaci. Zároveň je taky možné, aby hostitel zaškrtl možnost zakázat účastníkům úpravy poznámek, takže účastníci mohou dané poznámky pouze prohlížet. TIP: Pro identifikaci poznámek jednotlivých účastníků je vhodné rozlišení účastníků barvami a legendu sepsat na jednu ze sdílených stránek.

Děkuji za vaši pozornost. Prostor pro dotazy... To je ode mě tedy vše a dávám prostor pro nějaké dotazy... .... Pokud je to tedy vše, pak bych vám ráda poděkovala za pozornost a popřála vám hezký den.