Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní soustava povolání
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č.179/2006 Sb.
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Rozvoj a implementace Národní soustavy kvalifikací (NSK2) Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Podnikatelské setkání 2013 Hotel ALLVET Ing. Jan Marek ředitel KOP ÚP ČR Vyškov.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
PROJEKT UNIV 3 Podpora procesů uznávání Jana Bydžovská Tematická konference projektu UNIV 3 OLOMOUC 18. –
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Další vzdělávání a Rekvalifikace v ČR
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Neformální vzdělávání jako součást Strategie celoživotního učení ČR Martin Sycha
Květen 2013 Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: ,
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
Trh práce VY_32_INOVACE_ Trh práce = místo, kde se střetává poptávka po práci (zaměstnavatelé) s nabídkou práce (uchazeči o zaměstnání) Práce.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Národní soustava kvalifikací a možnosti jejího využití Monika Pokorná MŠMT
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Květen 2012.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Duben 2012.
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Informační systém pro akreditace Marie Kaňková, MŠMT
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Březen 2013.
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Duben 2013.
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Červenec 2013 Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: ,
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE úvodní informace + cvičení září 2013.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Rekvalifikace Řidičské průkazy skupin C,D Profesní průkazy.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Pomůžeme Vám kvalifikovat potřebné profese Vypracovala Mgr. Věra Moderová Krajský koordinátor poradenství a rekvalifikačních kurzů VDTP.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Druhy DV a strategické směry Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
3. BLOK Aktuality v DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
UPLATNITELNOST A PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ INOVATIVNÍMI METODAMI Projekty Národního ústavu pro vzdělávání Jana Bydžovská KONFERENCE SOŠ TŘINECKÝCH.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Podpora procesů uznávání
Mgr. Jan Karmazín, MPA – ředitel odboru trhu práce
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Transkript prezentace:

Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3 Mgr. Jan Karmazín, MPA vrchní ředitel úseku zaměstnanosti Úřad práce ČR – generální ředitelství v Praze Praha 22. 2. 2013

Rekvalifikace patří mezi nejvýznamnější nástroje aktivní politiky zaměstnanosti, které realizujeme dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti přizpůsobení kvalifikace uchazečů, zájemců o zaměstnání a zaměstnanců požadavkům a potřebám trhu práce 2

Rekvalifikace - formy realizace na základě písemně uzavřené dohody o provedení rekvalifikace mezi Úřadem práce a rekvalifikačním zařízením uchazeči si mohou sami zvolit rekvalifikační zařízení a zaměření rekvalifikačního kurzu a požádat Úřad práce o úhradu ceny „zvolené“ rekvalifikace rekvalifikace zaměstnanců 3

Akreditovaná zařízení zařízení s akreditací MŠMT na vzdělávací programy dle zákona o zaměstnanosti Zařízení s akreditovaným vzdělávacím programem dle zvláštních předpisů (MPSV – pracovník sociálních služeb, MD - autoškoly) školy v rámci oboru vzdělávání zapsaného v rejstříku škol … 4

Realizace rekvalifikací Vzdělávací část + Ověření znalostí a dovedností Propojenost s NSK Činnost Sektorových rad Vazba mezi rámcovými smlouvami a akreditacemi Problematika úzké specializace Vztah mezi schválenými úplnými a profesními kvalifikacemi a trhem práce 5

Nové možnosti rekvalifikací Návrh „průřezových“ kvalifikací v rámci Národní soustavy kvalifikací Podpora UNIV 3 a tvorba modulových rekvalifikačních programů 6

Počet osob podpořených v rámci APZ v roce 2012 ve srovnání s rokem 2011

Děkuji za pozornost Mgr. Jan Karmazín, MPA vrchní ředitel úseku zaměstnanosti Úřad práce České republiky generální ředitelství Karlovo nám. 1359/1 128 00 Praha 2