HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Advertisements

Pro začátek něco lehčího
Programování v C jazyku - SEMINÁŘ
Dynamické dokumenty na straně klienta Informatika pro ekonomy II.
Tvorba webových stránek
Tvorba WWW stránek ÚVOD
ZÁKLADY HTML Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_11 Autor: Mgr. Ivana Matyášková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: tercie Vzdělávací obor: informační technologie.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základy HTML.
HyperText Markup Language
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.03/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ HTML & XHTML.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základy html pro úplné začátečníky.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.10 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - tagy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
UŽITEČNÉ PROGRAMY – MŮJ PRVNÍ SKRIPT Spustíme více prográmků najednou. SPŠ Teplice - 3.V.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
PHP PHP – základy syntaxe (část 1) - 03 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES. 2 PHP JE SKRIPTOVACÍ JAZYK PRO TVORBU DYNAMICKÉHO WEBU A JEHO POČÁTKY SPADAJÍ DO ROKU HISTORIE PAN RASMUS.
WWW stránky – Struktura, adresování, hosting Mgr. Lenka Švancarová.
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
PHP – zasílání dat z formuláře
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_258 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
PHP – Základy programování
PHP PHP – základy syntaxe (část 2) - 04 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Proměnné v PHP Každý programovací jazyk pracuje s nějakými hodnotami. To, do čeho se tyto hodnoty ukládají, se nazývá proměnné. Každý programovací jazyk.
PHP Úvod do programování Kontaktní údaje: Ing. Antonín Skopec
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Návrh a tvorba WWW Cvičení 4
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory.
Návrh a tvorba WWW Přednáška 5 Úvod do jazyka PHP.
Příkaz "echo" Příkaz "echo" Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací na monitoru. Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací.
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
3. ČÁST EDICE Microsoft Office PowerPoint & OpenOffice.org Impress Načítání… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň.
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
Základy syntaxe jazyka PHP PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. Typický PHP skript obsahuje: Typický PHP skript.
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
PHP PHP - úvod - 02 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Úvod do PHP IZI 228.
Tvorba efektních www stránek pro každého Od historie až po současnost… Úvod Porovnání Validace Prohlížeče Závěr.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
ZÁKLADNÍ POJMY. ZDROJOVÝ TEXT PROGRAMU Tvoří: klíčová slova komentáře identifikátory.
Jak učit tvorbu www stránek Navarová Adéla. Proč učit tvorbu www stránek? Prezentace na internetu (Výrobky, firmy, celebrity, kluby…)
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
PHP Stručný úvod.
Tvorba webu Zdeněk Malý.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
1 Kurz XHTML a CSS Část 1: Náš první XTHML dokument a jeho publikace na internetu.
Inf Tvorba webu – struktura webu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Algoritmizace a programování
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Čo je PHP- PHP (PHP: Hypertext Preprocessor) je populárny open source (prístupné zdrojové kódy) skriptovací programovací jazyk Používa najmä na programovanie.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP

Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný a tedy vhodný zejména pro začínající programátory. Využívá se k vytváření menších až středních internetových aplikací, například osobních webů, blogů, e-shopů, wikipedií, a podobně.

VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv ankety počítadlo přístupů spolupráce s MySQL atd.

PRINCIP PHP zdrojový kód jazyka PHP nemůžeme v prohlížeči zobrazit kód je zpracován na vzdáleném serveru a do webové stránky se promítne pouze výsledek

PSANÍ A ZPRACOVÁNÍ PHP SKRIPTŮ psát zdrojový kód lze v jakémkoliv textovém editoru my budeme používat PSPad, protože zvýrazňuje strukturu a obsahuje užitečné funkce ke zpracování PHP skriptů je třeba mít na počítači nainstalovaný webový server, např. Apache pokud nechceme na počítač instalovat webový server, lze použít na práci vhodný webhosting webhosting

PSANÍ A ZPRACOVÁNÍ PHP SKRIPTŮ ve škole budeme zdrojové soubory ukládat do složky web na disku C, s příponou.php spouštět je budeme v prohlížeči, po napsání názvu localhost a jména souboru

SYNTAXE PHP kód PHP začíná značkou každý řádek musí být ukončen středníkem pro lepší orientaci ve zdrojovém kódu slouží komentáře: //jednořádkový komentář /*komentář psaný na více řádků*/ to co je „zakomentované“, překladač přeskočí pro vypsání na obrazovku používáme příkaz echo, lze použít i print

PRVNÍ KÓD

PROMĚNNÉ proměnná začíná znakem $ (pravý Alt+ů) nesmí začínat číslem a je lepší psát bez diakritiky nesmí obsahovat mezeru, více slov spojit podtržítkem záleží na velikosti písmen ($Jmeno ≠ $jmeno) hodnotu do proměnné přiřazujeme pomocí = je-li hodnota proměnné text, píšeme ji do uvozovek ($jmeno= “Jana“) pokud je hodnota číslo, píšeme bez uvozovek a s desetinnou tečkou ($cislo=32.5) spojování řetězce s proměnnou provádíme pomocí tečky

PŘÍKLADY