Jazyk C# a platforma .NET ZS 2013/2014

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Advertisements

STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2013/2014. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
2009 Základní informace o studijních povinnostech
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Programování v C++ cvičení Filip Zavoral.
Organon Interaktivní webová aplikace pro výuku logiky
Úvod do SwEng 1. cvičení - A4M33SEP -
Programování v C++ Cvičení.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Sociální zabezpečení a důchodová politika SZDP Přednášející: Mgr. Hana Grzegorzová Typ předmětu: povinně volitelný, kontrola docházky…..nastaveny na první.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Maturita 2015.
Výuka češtiny v anglickém programu na LF UP v Olomouci Pavel Kurfürst Centrum pro výuku cizích jazyků Lékařská fakulta Univerzita Palackého v.
Podmínky pro získání zápočtu Podmínky pro získání zkoušky.
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Makroekonomie - podmínky Přednášky, cvičení: Mgr. Hana Grzegorzová Kontakt: Cvičení: Ing. Hana Tichá – info.
Vkládání záznamů do databáze OBD
Informatika akademický rok 2012/2013 Úvod k předmětu.
ATNPW1 Technologies for web publishing Lecture no. 1 Organisation introduction Organisation introduction Entrance to HTML Entrance to HTML Ing. Martin.
Ing. Lenka Janíčková, Ph.D.
Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch.
PB161 PB161 – Programování v jazyce C++ Objektově Orientované Programování Šablony, Návrhové principy a (anti-)vzory PB161 | Šablony, Návrhové principy.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
KIV/PPA1 cvičení 10 Cvičící: Pavel Bžoch. Osnova cvičení Výjimky a práce s nimi Nácvik na online test.
Cvičení Filip Zavoral.  Docházka ◦ aktivní účast, znalost předchozí látky ◦ 3 nepřítomnosti OK, déledobější domluvit předem  DÚ ◦ uprostřed semestru.
Připravil(a): Host:. Obsah přednášky Základní informace o studiu na FPR – I.část  Struktura studia  Semináře a cvičení  Zápočty a zkoušky  Vnitřní.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows – kombinované studium Osnovy předmětu a koncepce výuky Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
CHARLES UNIVERSITY IN PRAGUE faculty of mathematics and physics Advanced.NET Programming I + II 1 st Lecture Pavel Ježek.
KIV/PRJ Speciální předmět pro zvídavé a hravé.
PPA1 – 5.cvičení Pavel Bžoch.
POSLOUPNOST úkol 1_41. ZADÁNÍ Sestavte program, který doplní tabulku nepřímé úměrnosti pro hodnoty proměnné x = 1, …, n. Nepřímá úměrnost je zadána uživatelem.
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch. Údaje o cvičícím Pavel Bžoch Kancelář: UL408 Konzultační hodiny: –Středa 12:05 – 12:50 –Čtvrtek 11:10 – 11:55.
Počítačová grafika III Organizace Jaroslav Křivánek, MFF UK
Počítačová grafika III Organizace Jaroslav Křivánek, MFF UK
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
PŘÍKAZ while úkol 1_42.
Jazykový projev Profil a plán předmětu. Cíl předmětu Naučit se využívat mluveného a psaného jazykového projevu  k odpovídající prezentaci sebe sama 
Počítače v chemii - úvod. Podmínky zápočtu Účast ve výuce, povoleny 3 absence Získání nejméně 60 % bodů z testů – Písemné : typografie chemická informatika.
Didaktika přírodopisu 1 1. seminář
Fyzická geografie Podzim 2014 Z0026/2 – čtvrtek 18 – 18.50, Z4 Z0026/3 – čtvrtek 19 – 19.50, Z4 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
Fyzická geografie Podzim 2013 Z0026/4 – pondělí 13 – 13.50, Z3 Z0026/5 – pondělí 12 – 12.50, Z3 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Technologie pro publikování na webu II Ing. Jiří Štěpánek
Základy informatiky Přednášející: Ing. Jana Krutišová Cvičící: Ing. Jan Štěbeták.
CHARLES UNIVERSITY IN PRAGUE faculty of mathematics and physics Jazyk C# a platforma.NET ZS 2015/2016 Pavel Ježek
Katedra managementu ŘÍZENÍ OBCHODU – SEMINÁRNÍ PRÁCE Nesplněná docházka Ing. Patricia Jakešová
INFORMACE PRO STUDENTY 1. ročníku bakalářského studia v kombinované formě na Fakultě managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně v ak. roce 2008/2009.
2OP482 Manažerská informatika 2ÚvodSnímek 1 2OP482 Manažerská informatika 2 Úvod Ing. Markéta Kubálková, Ph.D.
MATEMATIKA PRO CHEMIKY II. SYLABUS PŘEDMĚTU Opakování a rozšíření znalostí Reálné funkce a vlastnosti funkcí jedné a dvou proměnných Spojitost a limita.
Počítače a programování 2
Jazyk C# a platforma .NET ZS 2016/2017
Jazyk C# a platforma .NET ZS 2016/2017
Advanced .NET Programming I 1st Lecture
Seminární práce – splněná docházka
Pokyny ke zkoušce z biologie 2008/2009
Advanced .NET Programming II 1st Lecture
KIV/ZD cvičení 1 Tomáš Potužák.
MATEMATIKA Obsah přednášky. Opakování, motivační příklady Funkce.
Informační modelování budov (BIM)
MATEMATIKA Obsah přednášky. Opakování, motivační příklady Funkce.
Informatika 1 (IN1, INN1)
Opakování ze 4. cvičení int a; printf("Zadej číslo: ");
1. Exercise Tomas Hogenauer
Jazyk C# a platforma .NET ZS 2018/2019
Advanced .NET Programming I 1st Lecture
Advanced .NET Programming I 1st Lecture
Transkript prezentace:

Jazyk C# a platforma .NET ZS 2013/2014 Pavel Ježek pavel.jezek@d3s.mff.cuni.cz

Struktura předmětu NPRG035 (2/2 Zk/Z) – Jazyk C# a platforma .NET (zima) Přednáška Cvičení (SW2) – třeba se přihlásit v SISu NPRG038 (2/2 Zk/Z) – Pokročilé programování pro .NET I (léto) Cvičení (SW2/SW1) NPRG057 (2/0 Zk) – Pokročilé programování pro .NET II (léto)

Požadavky na zápočet/zkoušku NPRG035 (2/2 Zk/Z) – Jazyk C# a platforma .NET (zima) Zkouška (ABC test) Splněné povinnosti ze cvičení Zápočtový program (kontrolují cvičící) Praktický zápočtový test v počítačové laboratoři Naprogramovat a odladit jeden jednoduchý příklad Časový limit: 3 hodiny Celkem 5 pokusů, z toho ale maximálně 3 pokusy v zimním zk. obd. (další až v některém z letních termínů) Dostatek termínů v zimním zkouškovém období + přibližně 2 v letním NPRG038 (2/2 Zk/Z) – Pokročilé programování pro .NET I (léto) Zápočtový program NPRG057 (2/0 Zk) – Pokročilé programování pro .NET II (léto) “Zápočtový program” (kontrolují cvičící z NPRG 038, případně i NPRG 035) Zápočet Zápočet Zkouška

Zkouška Zákaz používání jakýchkoliv materiálů a pomůcek (pouze tužka/propiska) 45 minut Hodnocení (stejné jako u ostatních povinně volitelných předmětů – skupina Programování) – za chybné odpovědi se udělují trestné body: Trestné body Známka 0-2 1 3-5 2 6-8 3 9-max 4

Zkouška Příklady typu „dopište implementaci následující třídy“, nebo:

Zkouška

Zápočtový test Možnost používat libovolné tištěné materiály (knihy, apod.), kromě vytištěných vyřešených příkladů Z elektronických materiálů pouze mé slidy, případně slidy University of Linz (a samozřejmě MSDN Library) 3 hodiny v počítačové laboratoři Řešení musí splňovat všechny podmínky zadání a být zcela funkční Příklad zadání: Prevest logickou formuli ve vstupnim souboru do CNF (konjunktivni normalni forma) - konjunkce disjunkci. Vstupni formule je plne uzavokovana a kazdy clen je oddelen mezerou. Promenna je libovolny textovy retezec. & konjunkce, ! negace, | disjunkce, -> implikace, <-> ekvivalence Pri prevadeni se aplikuji nasledujici prepisovaci pravidla (kde a, b, c jsou libovolne formule): * !!a ------> a * a -> b ------> ! a | b * a <-> b ------> ( a -> b ) & ( b -> a ) * ! ( a | b ) ------> ! a & ! b * ! ( a & b ) ------> ! a | ! b * ( a & b ) | c ------> ( a | c ) & ( b | c )

Povinnosti ze cvičení Docházka na cvičení (max. 3 absence) Body za příklady v CodExu: viz můj web POZOR! Pro tento předmět se používá následující instance CodExu (jiná než CodEx pro 1. ročník → každý se zde musí znovu vytvořit účet): https://codex.ms.mff.cuni.cz/codex-cs/ Příklady v CodExu: Průběžně - příklady ze cvičení (deadline vždy +1 týden) Na konci semestru – několik těžkých zvláštních úkolů (přibližně 4) pro doplnění nedostatečného počtu bodů za příklady ze cvičení

Vliv CodExu na úspěšnost u záp. testů 2009/2010 – pouze 1-2 domácí úkoly 2010/2011 – domácí úkol na každém cvičení

Nevygenerovaný (ručně psaný) rozumný kód Zápočtový program Termíny NPRG035 (zima) i NPRG038: Specifikace: 23. 5. 2014 (konec LS) Předvedení finální plně funkční verze: 18. 7. 2014 (včetně uživatelské a programátorské dokumentace) Požadavky na program z NPRG035: Předvedeno v termínu: minimálně 30 kB zdrojového kódu v jazyce C# Předvedeno po termínu: minimálně 45 kB zdrojového kódu v jazyce C# Požadavky na program z NPRG038, resp. z NPRG057: Předvedeno v termínu: minimálně 60 kB zdrojového kódu v jazyce C# Předvedeno po termínu: minimálně 90 kB zdrojového kódu v jazyce C# Netriviální a rozumné použití některé z „technologií“ probíraných v NPRG038 (vlákna, Sockets [síťování], .NET Remoting, LINQ, Reflection, generování kódu), resp. NPRG057 (unsafe kód, C++/CLI, .NET Security, ADO.NET, Web Services, WPF, Silverlight, XNA, jiné API pro 3D grafiku) – ne XML! Poznámka: Každý zápočtový program, který splňuje požadavky NPRG038, resp. NPRG057, splňuje i požadavky NPR 035 (tj. lze odevzdat jeden program za oba předměty) rozumný/rozumné = na požádání posoudí cvičící POZOR! Osobní předvedení je součástí odevzdání. Na předvádění si připravte několik slidů shrnujících: hlavní funkce programu + hlavní řešené problémy + nástin architektury. Nevygenerovaný (ručně psaný) rozumný kód

What is the output the following program? class Program { static void Main(string[] args) { int j = 0; for (int i = int.MaxValue - 10; i <= int.MaxValue; i++) { j++; } Console.WriteLine(j); Option Result A 10 B 11 C D Nothing. E It will generate a runtime error.

What is the output the following program? class Program { static void Main(string[] args) { int j = 0; for (int i = int.MaxValue - 10; i <= int.MaxValue; i++) { j++; } Console.WriteLine(j); Option Result A 10 B 11 C D Nothing. ← An infinite cycle! E It will generate a runtime error.

What is the output the following program? class Program { static void Main(string[] args) { int START = 2000000000; int count = 0; for (float f = START; f < START + 50; f++) { count++; } Console.WriteLine(count); Option Result A B 50 C 49 D Nothing. E Something else.

What is the output the following program? class Program { static void Main(string[] args) { int START = 2000000000; int count = 0; for (float f = START; f < START + 50; f++) { count++; } Console.WriteLine(count); Option Result A B 50 C 49 D Nothing. E Something else.