Dopravní fakulta Jana Pernera Katedra technologie a řízení dopravy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Advertisements

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
ITS v regionální dopravě Ing. František Kopecký KPM CONSULT, a.s.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jan Šimůnek Ing. Martin Jareš
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob
Návrh řešení integrovaného dopravního systému kraje Vysočina (IDS KV)
Martin Rejzl XIX. seminář Integrované dopravní systémy
Projekty EOC v ČR v období
Integrovaný dopravní systém
Problematika rozhraní v ITS Kopecký František, Votruba Zdeněk
Integrovaná doprava Plzeňska a veřejná doprava v Plzeňském kraji
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Porovnání dopravní obslužnosti obcí v ČR a stanovení základních kritérií standardu dopravní obslužnosti obcí Úkol. č. 1F54E/044/110.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
1 European Bus System of the Future Evropský autobusový systém budoucnosti Ing. Jan Barchánek
INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jan Šimůnek Ing. Martin Jareš
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR Ing. Richard Baxa.
Fakulta managementu a ekonomiky
„ Nové moderní nástroje práce organizátora veřejné dopravy“ Veřejná doprava je složitý systém zabezpečení dopravních potřeb obyvatel. Jeho efektivní poznávání,
ITS v regionální dopravě Ing. František Kopecký KPM CONSULT, a.s.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Integrovaná doprava Plzeňska (změny od 1.dubna 2012)
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR Ing. Richard Baxa.
Organizátor REgionální DOpravy V Královéhradeckém a Pardubickém kraji
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA DOPRAVNÍ Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob Studie integrovaných dopravních systémů hromadné.
Lázně Bohdaneč Integrovaná doprava Plzeňska současný stav a možnosti rozvoje Ing. Zdeňka Kmochová.
Organizátor regionální dopravy V Královéhradeckém a Pardubickém kraji.
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Přístupnost IDS pro OOSPO
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Problematika IDS na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice doc. Ing. Pavel Drdla, Ph.D. Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Integrované dopravní systémy (IDS) Ing. Tomáš.
Jméno Příjmení Konference IDS – Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ A STÁŽÍ V OBORU DOPRAVNÍ TELEMATIKY Ing. Martin Langr, Ph.D.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Odbavování cestujících Českých drah v tarifech IDS Ing. Petr Vychodil.
Jindřichův Hradec pilotního projektu 6 měsíců po zahájení Integrovaného dopravního systému v Jihočeském kraji.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY MĚST MOSTU A LITVÍNOVA PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY VE MĚSTECH MOST A LITVÍNOV.
Integrovaný dopravní systém pro oblast Českobudějovicka od
Zkušenosti z realizace projektu Linking Danube
Plán udržitelné městské mobility Olomouce z pohledu zpracovatele
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Ústav řízení dopravních procesů a logistiky
Informace o projektech v IDS JMK
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Regionální integrovaná doprava
Autor: Bc. Lucie Nechvátalová Vedoucí: Ing. Ondrej Stopka, PhD.
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Ing. Patrik Horažďovský Ing. Martin Heindl
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Výukové a výzkumné centrum v dopravě
Integrované dopravní systémy a plány udržitelné mobility
Integrované dopravní systémy Žďár na Sázavou 15. května 2019
Transkript prezentace:

Dopravní fakulta Jana Pernera Katedra technologie a řízení dopravy Zaměření studia na Dopravní fakultě Jana Pernera pro integrované dopravní systémy doc. Ing. Pavel Drdla, Ph.D. Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Katedra technologie a řízení dopravy Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, 21. 5. 2014

Představení fakulty DFJP zahájila činnost v dubnu 1993 Dopravní fakulta Jana Pernera 2 Představení fakulty DFJP zahájila činnost v dubnu 1993 navazuje na Vysokou školu železniční v Praze a na Vysokou školu dopravy a spojů v Žilině, odkud po rozdělení federace přešla většina česky mluvících VŠ učitelů a studentů DFJP je fakultou multi-disciplinárního charakteru od roku 1993 se fakulta neustále rozvíjí, posledním velmi významným krokem bylo loňské otevření jedinečného Vývojového a výzkumného centra v dopravě má dnes všechny atributy univerzitního pracoviště DFJP je dnes možné považovat za „vlajkovou loď“ českého vysokého dopravního školství Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, 21. 5. 2014 23. 6. 2009 TRANSCOM - Žilina 2009 2

Zaměření výuky na problematiku IDS Dopravní fakulta Jana Pernera 3 Zaměření výuky na problematiku IDS především ve studijních oborech zajišťovaných katedrami: Technologie a řízení dopravy (TŘD) Dopravní management, marketing a logistika (DMML) informace k IDS ve více předmětech, a to: bakalářského studia navazujícího magisterského studia, doktorského studia (předmět Teorie dopravních a telekom. systémů) zaměření závěrečných prací na oblast IDS výběrové přednášky odborníků z praxe využití výsledků řešených projektů a studií Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, 21. 5. 2014 23. 6. 2009 TRANSCOM - Žilina 2009 3

Zaměření výuky na problematiku IDS - DMML Dopravní fakulta Jana Pernera 4 Zaměření výuky na problematiku IDS - DMML Osobní doprava ekonomické předměty (cca 10 předmětů) Marketing (2 předměty) Dopravní politika Tarify a ceny v dopravě Technologie a řízení dopravy (3 předměty) Dopravní prostředky Právo (2 předměty) Technické a technologické aspekty dopravy další předměty Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, 21. 5. 2014 23. 6. 2009 TRANSCOM - Žilina 2009 4

Zaměření výuky na problematiku IDS - TŘD Dopravní fakulta Jana Pernera 5 Zaměření výuky na problematiku IDS - TŘD Integrované dopravní systémy, Projekt Technologie a řízení dopravy (5 předmětů) Provozování dráhy a drážní / silniční dopravy (3 semestry) Bezbariérová doprava Dopravní prostředky Technické a technologické aspekty dopravy Optimalizace technologických procesů (2 předměty) Počítačová podpora a organizace dopravy (3 předměty) Problémy dopravy a udržitelná mobilita Kvalita dopravních a přepravních procesů ekonomické a další předměty Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, 21. 5. 2014 23. 6. 2009 TRANSCOM - Žilina 2009 5

Obsah předmětu Integrované dopravní systémy Dopravní fakulta Jana Pernera 6 Obsah předmětu Integrované dopravní systémy Úvod do problematiky, podsystémy IDS, zkušenosti ze zahraničí Zapojení MHD, příměstské a regionální dopravy do IDS Integrované taktové jízdní řády, problematika periodické dopravy Vliv legislativního prostředí na IDS, základní právní normy Formy a možnosti integrace (dopravní, tarifní, atd.), přínosy IDS Optimalizace dopravní obslužnosti, vymezení zájmového území Problematika založení organizátora, jeho činnosti a právní formy Organizační uspořádání IDS, činnost účastníků IDS Vývojové etapy IDS, postup vytváření IDS, zapojení organizátora Finanční zajištění, odbavovací a informační systém Kontrolní činnost, zúčtovací centrum Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, 21. 5. 2014 23. 6. 2009 TRANSCOM - Žilina 2009 6

Příklady závěrečných prací z oblasti IDS (1/2) Dopravní fakulta Jana Pernera 7 Příklady závěrečných prací z oblasti IDS (1/2) Přestupní vazby ve veřejné osobní dopravě v oblasti Rychnovska Analýza vybraných technologických možností pro zavedení IDS v regionu Jihlava - Havlíčkův Brod - Pelhřimov jako pilotní části IDS kraje Vysočina Možnosti rozšíření IDS JMK na Třebíčsko a Velkomeziříčsko Možnosti integrace veřejné dopravy v severovýchodní části kraje Vysočina Linka S4 v rámci IDS JMK a její rozšíření na území kraje Vysočina Možnosti rozvoje přeshraniční dopravy mezi Jižní Moravou a Dolním Rakouskem Technologie odbavování cestujících v IDS JMK a možnosti jejího zlepšení Lokace přestupních uzlů v IDS ve vazbě na linkotvorbu Návrh standardů kvality pro integrované dopravní systémy Rozvoj IDS Pardubického kraje Začlenění vybrané oblasti Moravskoslezského kraje do IDS Možnosti rozvoje Pražské integrované dopravy Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, 21. 5. 2014 23. 6. 2009 TRANSCOM - Žilina 2009 7

Příklady závěrečných prací z oblasti IDS (2/2) Dopravní fakulta Jana Pernera 8 Příklady závěrečných prací z oblasti IDS (2/2) Systém Park and Ride v rámci IDS JMK Posouzení vlivu IDS na dopravní obslužnost regionu Rychnov nad Kněžnou Porovnání vlivu zavedení IDS ve vybraných oblastech ČR Technologické aspekty zavádění řídících vozů v rámci IDS JMK Postupná implementace IDS v podmínkách Jihočeského kraje Posouzení dopravní koncepce Svazku obcí údolí Desné Zefektivnění dopravní obslužnosti v okrese Ústí nad Orlicí v nových podmínkách zajištění veřejné dopravy v Pardubickém kraji Optimalizace veřejné hromadné dopravy na Horehroní – Horehronský integrovaný dopravní systém (HIDOS) Informace pro cestující v integrovaných dopravních systémech Dopravní obslužnost v regionu Trutnovska Optimalizace dopravní obslužnosti okresu Jeseník Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, 21. 5. 2014 23. 6. 2009 TRANSCOM - Žilina 2009 8

Příklady projektů a studií v oblasti IDS Dopravní fakulta Jana Pernera 9 Příklady projektů a studií v oblasti IDS Analýza plánů dopravní obslužnosti krajů České republiky Systémové prostředky, opatření a mechanismy pro správné navrhování a realizaci bezbariérového prostředí v dopravních řetězcích veřejné dopravy Tvorba integrovaného dopravního systému Pardubického kraje Dopravní posouzení Terminálu VLAK–BUS–MHD v Hradci Králové Přepravní průzkum v přednádražním prostoru železniční stanice Hradec Králové hlavní nádraží a grafická prezentace navrženého systému veřejné hromadné dopravy Optimalizace dopravní obsl. územních celků veřejnou osobní dopravou Projekt organizace a financování veřejné hromadné přepravy osob ve městě Pardubice a příměstských částech … Optimalizace sítí a síťových procesů Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, 21. 5. 2014 23. 6. 2009 TRANSCOM - Žilina 2009 9

Co chceme do budoucna ve výuce z oblasti IDS? Dopravní fakulta Jana Pernera 10 Co chceme do budoucna ve výuce z oblasti IDS? ještě zvýšit spolupráci s organizátory IDS s tímto je spojená snaha o ještě větší podíl výběrových přednášek odborníků z praxe pokračování v trendu řešení závěrečných prací z IDS snaha o zapojení se do projektové činnosti v oblasti IDS prezentovat výsledky výzkumu na konferencích, apod. uvítáme jakékoliv konstruktivní připomínky k výukovému procesu nejen v oblasti IDS (vždy je co zlepšovat) … Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, 21. 5. 2014 23. 6. 2009 TRANSCOM - Žilina 2009 10

Děkuji za pozornost. Dopravní fakulta Jana Pernera Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, 21. 5. 2014 23. 6. 2009 TRANSCOM - Žilina 2009 11