Prezentace 40´ Práce ve skupinách 30´ Seznámení s tématem 10´

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Advertisements

Památky Unesco Česká republika.
Historie soupisů památek v Českých zemích
Úvod do studia dějepisu
Prezentace (hodnocení dle zadaných podmínek hodnocení prezentace učitelem) 40´ Práce ve skupinách 30´ Seznámení s tématem 10´
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Chráněná území v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
ISAD Cíl: • sjednotit archeologická data vytvořená v projektech výzkumu a vývoje na ústředním pracovišti NPÚ • vytvořit aplikaci na internetu pro komplexní.
Projekt partnerství škol Comenius Comenius School Partnership Mezinárodní projekt spolupráce mateřských škol „Okno do světa“
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Světové organizace.
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
Typologie muzeí VIII. běh Školy muzejní propedeutiky
Obsah předmětu Základní pojmy Umělecké styly
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Prezentace (hodnocení dle zadaných podmínek hodnocení prezentace učitelem) 40´ Práce ve skupinách 30´ Seznámení s tématem 10´
VY_32_INOVACE_DEJEPIS2_13 Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor
PŘÍRODNÍ A KULTURNÍ BOHATSTVÍ
SLUŽBY Nevýrobní složka hospodářství. Nejdynamičtěji se rozvíjející sektor hospodářství (za 10 let vzrostl o 15% podíl na HDP na 55%). Maloobchod, peněžnictví,
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_19
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_86.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Rozsáhlé oblasti se specifickým historickým vývojem, během kterého se vyvinuly charakteristické kulturní znaky obyvatelstva. SVĚTOVÉ.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Zdeňka Šupková Název šablonyIII/2.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Kulturní dědictví Monotematický den. UNESCO Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) byla ustavena v roce UNESCO plní úkoly v oblasti.
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Třebíč,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ochrana přírody ČR.
Program Culture Program Culture Viktor Debnár Liberec, 9. ledna 2008.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, UNESCO,
Ochrana přírody v ČR. Historie první pokusy – Maiestas Carolina 1355 Karel IV. první pokusy – Maiestas Carolina 1355 Karel IV Hojná voda v Nov.
Kulturní památky UNESCO České republiky - 2. část
Ochrana kulturních památek M. Horáková. Témata seminářů Úvod, základní právní úprava, základní pojmy Ochrana kulturních památek,Státní památková péče.
Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Tento.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Chráněná území ČR a regionu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Evidence a dokumentace památkového fondu Ústřední seznam kulturních památek - historie a současnost.
Marketingové aktivity sdružení České dědictví UNESCO.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-02 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
VY_32_INOVACE_Vac_III_12 Památky UNESCO v ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Soupisy Centrální komise
Krajina Co to je krajina?
VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY. VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY.
UMĚNÍ, VÍRA A NÁBOŽENSTVÍ
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
I. Úvod do předmětu 1a. Historie a dějepisectví, historické prameny, metody historické práce.
Ochrana přírody a krajiny
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-02
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_13_20_životní prostředí.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Nemovité kulturní památky na území obcí Jihomoravského kraje
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Transkript prezentace:

Prezentace 40´ Práce ve skupinách 30´ Seznámení s tématem 10´

vzdělávání, přírodní vědy, humanitní a sociální vědy, kultura a komunikace Paříž 195 členů

Zakládající člen Pro zprostředkování styku národních organizací a odborníků s UNESCO- Česká komise pro UNESCO Stálá mise ČR při UNESCO

Na tomto seznamu se nacházejí nejrůznější budovy, jezera, hory, národní parky a města. Nejrůznější kulturní a přírodní památky po celém světě, které byly pro svou unikátnost vybrány organizací UNESCO a přijaty na tzv. „seznam světového dědictví“.

Podklady pro nominace památek České republiky na Seznam světového dědictví zpracovává Národní památkový ústav z pověření Ministerstva kultury. Každá světová památka by měla: (1) představovat mistrovské dílo lidského tvůrčího génia (2) vykazovat významnou vzájemnou výměnu lidských hodnot během určitého časového období nebo v určité kulturní oblasti světa, a to v oblasti rozvoje architektury nebo techniky, monumentálního umění, urbanismu nebo krajinářství (3) být nositelem jedinečného nebo alespoň výjimečného svědectví o kulturních tradicích nebo civilizaci dosud existující nebo zaniklé (4) být vynikajícím příkladem určitého typu budovy nebo architektonického či technologického souboru nebo krajiny, jež ilustruje určité významné období historie lidstva (5) být vynikajícím příkladem tradičního lidského osídlení nebo využívání půdy, typického pro určitou kulturu či kultury, a to zvláště v případě, kdy by tyto prvky mohly být narušeny v důsledku vzniku nevratných změn (6) být přímo či hmatatelně spojena s událostmi nebo živými tradicemi, myšlenkami či vírou, uměleckými a literárními výtvory výjimečného celosvětového významu

Napiš informace o památce do pracovního listu a se skupinou prezentuj tyto památky (časová dotace je 5´)! Název památky Lokalita Od kdy je památkou UNESCO Proč je památkou UNESCO

Masopust Slovácký verbuňk Sokolnictví

Obrázky: Unesco Dostupné z: Masopust Dostupné z: Slovácký verbuňk Dostupné z: Sokolnictví: Dostupné z: Použité zdroje: České dědictví UNESCO Dostupné z: Úmluva o světovém dědictví UNESCO Dostupné z mezinarodni-dokumenty/mezinarodni-dokumenty/unesco/