Počítačové praktikum Úvod do předmětu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Adam Trčka prezentace pro Odbor správy sítě a síťových služeb (prezentace byla upravena pro účely zveřejnění na webu) © Výpočetní centrum, VŠE.
Advertisements

Pavel Kurfürst - Ústav cizích jazyků LF Univerzita Palackého v Olomouci, ČR
INTERNET A ELEKTRONICKÁ POŠTA
IIT : CIT - Infrastruktura IT
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Datová schránka VY_32_INOVACE_06 Sada 12 Základní škola T. G.
Informace pro studenty
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
KIV/ZI cvičení 2 Tomáš Potužák.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Studijní informační systém (SIS)
Základy práce s počítačem – lekce V.
PREZENČNÍ STUDIUM Volba praxe – prezen. studium I. ročníky –praxi jsou povinni studenti absolvovat na recepci KÚ Jihočeského kraje, na inform. centru.
Studijní informační systém (SIS)
Informatika Internet.
Základní informace pro práci s výpočetní technikou na Fakultě chemické VUT Pro studenty 1. ročníku Systémový integrátor: Jan Brada Správce sítě: Tomáš.
MONITOROVÁNÍ POHYBU VYBRANÝCH OSOB V AREÁLU VŠB – TU OSTRAVA
INTERNET - TERMINOLOGIE
Aplikační software 1 Hana Hoffmannová. Kontakt učebna M-11 2.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
KOORDINÁTOŘI NA FAKULTĚ PRÁVNICKÉ ZČU
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
1 Počáteční tutoriál 2. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)
Studentská PARDUBICE Implementace MIIS na Univerzitě Pardubice Petr Švec, Univerzita Pardubice.
Informační systémy na FHS UK
1 Průběžný tutoriál 8. – Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci.
VŠKP na Ostravské univerzitě Šárka Kostecká Brno,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2011/2012. Struktura a plán semestru 8 hodin 8 hodin 2x2h (6h) 2x2h (6h) 1x80min(2h) 1x80min(2h) 1. Úvod, organizace.
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Úvodní informace Informační zdroje na FAST. Obsah přednášek BU01 úvod (1) sítě, síťové služby, bezpečnost (2/3) výpočty v MS Excel (4/3) základy typografie.
Akademický rok 2016/2017 ZÁPIS do bakalářského studia.
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 E-přihlášky Ing. Tomáš Majer
PEF ČZU v Praze & ICT Ing. Jiří Mach. Zdroje – Obecné informace pro veřejnost hroch.czu.cz (IS Studium) – Systém pro evidenci studia moodle.czu.cz.
Akademický rok 2016/2017 ZÁPIS do navazujícího studia.
Úvod do studia DSP Tomáš Kott
FŽP ČZU v Praze & ICT Tomáš Kott.
Elektronické bankovnictví
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Zápis do studia na FF UHK
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
e-PK aktuální stav služeb DDS
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
Nástroje podpory uživatelů
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Důležité aplikace v IS MU
Identity management v UIS
Informatika 1 (IN1, INN1)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Informace ÚIT studentům 1. ročníků navazující magisterské studium
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Informace pro externí administrátory
Zápis do 1. ročníku BSP kombinované studium
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
Postup pro přihlašování do ukázkového testovacího rozhraní
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
Elektronická Spisová Služba
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Základní informace - Ovládání systému
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Počítačové praktikum Úvod do předmětu Institut ekonomiky a systémů řízení Ing. Lukáš OTTE kancelář: A909 e-mail: lukas.otte@vsb.cz tel.: 3840

Obsah předmětu Informace o studijních osobních údajích Informační servery VŠB – TU Ostrava Seznámení s kancelářským balíkem MS Office Samostatná práce Udělení zápočtu

Osobní číslo má jej každý student VŠB – TUO přiděluje se automaticky při přijetí je uvedeno: na čipové identifikační kartě v indexu studenta Struktura osobního čísla: - tři počáteční písmena z příjmení + tří číslice, např.: ABC123 Účel osobního čísla: - identifikace do vnitřní školní sítě TUONET + přístup k Pc - identifikace pro vstup do některých počítačových učeben - přístup k elektronické poště - přístup k webovým celoškolským aplikacím (Edison, Uživatel, Stravování apod.) Po dobu studia se osobní studijní číslo nemění.

Heslo • počáteční heslo  rodné číslo (bez lomítka) - omezený počet přihlášení uživatele • udržování hesla v tajnosti před ostatními • poskytnutí hesla druhé osobě = porušení provozního řádu sítě TUO Net • uživatel je systémem vyzván ke změně hesla 2× ročně • zapomenuté heslo může nastavit fakultní správce (případně kartové středisko)

Autentizace ve stromě TUO Autentizace pomocí služby eDirectory (Novell) a systému LDAP: • strom univerzity (tree): TUO • uživatelské jméno: os-číslo (ABC123) • uživatelův kontext: 3

Informace pro studenty http://www.vsb.cz - stránky vysoké školy báňské rozvrhy odkazy na všechny fakulty telefonní seznam zaměstnanců důležité aktuální informace http://www.hgf.vsb.cz/hgf - stránky fakulty http://idoc.vsb.cz - stránky s dokumenty, návody a užitečnými informacemi a odkazy změna hesla do sítě TUONET a úprava osobních informací Informační systémy Síť a připojení

Informace pro studenty http://unis.vsb.cz – univerzitní informační server Možnosti změny hesla (Uživatel) Zjištění informací o studentech, e-mailech (Uživatel) Rozvrh hodin Přihlášení k portálu EPS (http://eps.vsb.cz) Přihlášení k portálu elektronické pošty (http://posta.vsb.cz) Stravování (http://stravovani.vsb.cz)

Student na uzivatel.vsb.cz Na těchto stránkách lze nalézt: • provozní řád počítačové sítě TUONET • informace o poskytovaných službách • odkazy na důležité stránky univerzity • práva a povinnosti uživatelů • veřejné informace o uživatelích • informace o fakultních správcích • vyhledávání uživatelů • provést změnu hesla

Osobní WWW stránka • student si může založit svou osobní WWW stránku • adresa stránky bude: http://homel.vsb.cz/˜os-cislo • pro modifikaci obsahu lze použít rozhraní na: http://uzivatel.vsb.cz • schránka vznikne vytvořením adresáře public html na serveru homel • podrobnější technické informace se dočtete na serveru: http://homel.vsb.cz

Elektronická pošta • automaticky zřízená poštovní schránka • adresa je ve tvaru: jmeno.prijmeni.st[n]@vsb.cz • systémová adresa: osobní_číslo@vsb.cz • student je povinen vybírat schránku 1x týdně • student nesmí pomocí el. pošty obtěžovat jiné uživatele • pro kontakt s pedagogy využijte vždy spíše školní pošty http://posta.vsb.cz přihlášení pomocí osobního čísla a hesla LDAPu možnost přesměrování - osobní e-mail - mobilní telefon

Informace o studiu - Edison • Přihlášení na adrese: http://edison.vsb.cz • Uživatelské jméno: os-číslo (ABC123) • Uživatelské heslo: jednotné heslo LDAPu • obsahuje: informace o vykonaných zkouškách zápis předmětů PV a V přihlášení ke zkouškám a …