WikiSkripta WikiSkripta otevřený web lékařských fakult Martin Vejražka, Antonín Šípek, Čestmír Štuka, Stanislav Štípek 1. lékařská fakulta, Univerzita.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Úřad vlády České republiky Modernizace elektronických knihoven Informačního systému ODok Úřadu vlády Úřad vlády České republiky.
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Edukační portál MEFANET Použití licencí Creative Commons v medicínském vzdělávání.
Propagace ve firmách Zlínského kraje – FINCLUB plus, a.s.
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.02 Anotace: Prezentace obsahuje fiktivní internetový obchod, který žákům slouží jako podklad pro sepsání objednávky. Vzdělávací.
Sociální sítě.
Beach Centrum Club o.s. Nabídka spolupráce Sezóna
Pro koho je vhodné denní pomaturitní studium angličtiny? Pro ty, kteří chtějí udělat výrazný pokrok v angličtině Pro všechny, kteří se nedostanou na VŠ.
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
Převody jednotek délky objemu hmotnosti času
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Sociální síť Projekt pro předměty Y36SI2 a Y36SI3.
Praha, Vzájemně podpůrný spolek pro přípravu k nejvyšší certifikaci.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Bibliografická a citační databáze Scopus. Krátce o databázi Scopus Je to světově největší placená abstraktová, citační a referenční databáze. Na vzniku.
Internet - historie.
Moderní trendy v problematice testování M. Komenda, Č. Štuka, M. Vejražka, P. Martinková, J. Trnka.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
DUMy.cz Sdílejme společně Internetový portál DUMy.cz Jedinečné místo ke sdílení znalostí
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Atlas radiologických obrazů RDG kliniky VFN a 1.LF UK
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
Maturita 2015.
Výuka češtiny v anglickém programu na LF UP v Olomouci Pavel Kurfürst Centrum pro výuku cizích jazyků Lékařská fakulta Univerzita Palackého v.
Akademický rok 2011/12 1. ročník – LS 1. cvičení
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
práce učitele pohledem učitele
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
FOTOARCHIV ČGS Pavel Bokr Tamara Sidorinová geology
Jana Bischofová Milan Hrdlička
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Všechno v mém životě souvisí AC Education s.r.o. |
Management a rozvoj obcí
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_2.1.8.
Wikipedie Vojtěch Dostál wikimedia.cz.
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Sociální sítě.
Týden neklidu na 2.LF Velká posluchárna – Michal Pelíšek.
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
Jitka Bláhová, Univerzita Hradec Králové
Autorská práva. Autorské dílo  dílo literární  dílo umělecké  dílo vědecké,  počítačový program  databáze  fotografie  trvají po dobu autorova.
5. ročník Mg. studia do podání přihlášky ke SZZ do odevzdání diplomové práce v tištěné a elektronické formě.
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
Sociální sítě Sociální síť, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť není tvořena na základě zájmů, vazeb nebo z podobných.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Přátelství a internet Lenka Hlavatá. Skype Skype je konečně opravdu dokonalý nástroj pro telefonování po internetu. Umožňuje bezplatně telefonovat z jednoho.
Psát není tak složité, aneb pojďte s námi tvořit Metodický portál.
Integrační trendy při tvorbě multimediálních výukových portálů pro medicínu a zdravotnictví V. Mihál, J. Potomková Lékařská fakulta Univerzity Palackého.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Projekt Podpora práce učitelů - PPUČ
Co se rozumí kvalitou vzdělávacích služeb Mgr. Pavel Říha
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
Konflikt, koření života
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
Práce se selhávajícím žákem
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Transkript prezentace:

WikiSkripta WikiSkripta otevřený web lékařských fakult Martin Vejražka, Antonín Šípek, Čestmír Štuka, Stanislav Štípek 1. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze ISSN

2006 První myšlenky ZALOŽENÍ WikiSkript Studenti v týmu článek wikivíkend OSTRÝ PROVOZ 2011 Otevření pro

Přispívají učitelé Redakce

Měsíčně: Nové články: 300 Editace: Aktivní uživatelé: 100 Denně: Jedineční návštěvníci:

Základní myšlenky ISSN Martin Vejražka, Antonín Šípek, Čestmír Štuka, Stanislav Štípek 1. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze

Web 2.0 „vytváření obsahu uživateli“ 80,000,000 webů uživateligarantovanýobsah publikovaný obsah 1 miliarda+ uživatelů 2006 Kolektivní inteligence Web 1.0 „Weby jen ke čtení“ 250,000 webů odborníky garantovaný obsah publikovaný obsah 45 milionů uživatelů

Přispívat může kdokoli –učitelé i studenti Redaktoři pomáhají autorům –převážně studenti Učitelé zajišťují přesnost

Autoři Napište svůj příspěvek jakkoli Přínosný je i velmi krátký příspěvekRedaktoři příspěvek upraví studenti medicíny školeni a vedeni

Učitelé aktualizace kapitol ze skript hand-outs doplňky, nová témata… Studenti zkouškové otázky seminární práce POHODLNĚ KVALITNĚ

„Články“ WikiSkript připomínají podkapitoly v učebnici Snadno je lze poskládat do větších celků šitých na míru Lze použít příspěvků ostatních autorů

Wikispaces

Články podobné učebnici Konkrétní cílová skupina Definovaná skupina autorů – expertů Vazba na instituce Články podobné učebnici Konkrétní cílová skupina Definovaná skupina autorů – expertů Vazba na instituce Encyklopedie Pro širokou veřejnost Široká veřejnost Nadšenci Encyklopedie Pro širokou veřejnost Široká veřejnost Nadšenci Martin Vejražka, Antonín Šípek, Čestmír Štuka, Stanislav Štípek Univerzita Karlova v Praze

Pravidelně školeni Vědecký text Struktura WikiSkript Autorská práva Komunikace … Více než 60 studentů medicíny

Creative Commons Attribution Je dovoleno dílo upravovat šířit Vždy je však nutné uvést původní autory

Redakce ISSN Martin Vejražka, Antonín Šípek, Čestmír Štuka, Stanislav Štípek 1. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze

Na WikiSkriptech pracuji opravdu rád (…) Díky WikiSkriptům jsem se naučil mnohem, mnohem lépe písemně i verbálně komunikovat. Myslím, že se WikiSkripta vyvíjejí správným směrem, a dělá mi upřímnou radost být součástí toho všeho. Popravdě řečeno jsem WikiSkriptům docela propadl. A jakmile to člověka baví, tak to jde skoro samo

Nová editace Autor Redaktor - strážce (minuty až hodiny) hodiny týdny až měsíce

–Nadšení –Společenská motivace (uznání, spolupráce) –Sociální síťování –Stipendia –Kredity pro studium

Děkujeme za pozornost Martin Vejražka, Antonín Šípek, Čestmír Štuka, Stanislav Štípek Univerzita Karlova v Praze