Svaz průmyslu a dopravy ČR Seminář „Programy a nástroje EU využitelné českými podniky“ 24.6.2011 Blanka Jakubcová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

MLÁDEŽ v AKCI program EU pro neformální výchovu a vzdělávání.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Zastupování zájmů v EU Jak obhajovat zájmy podnikatelů v Bruselu? Praha I.Voleš,
Příprava projektů do zemí mimo EU Seminář Přístup na třetí trhy: Indie - nová šance MSV Brno
PPZRS a projekty vnější spolupráce EU
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU Hradec Králové, Blanka Jakubcová.
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Vývoj politické mapy Evropy
Účast ČR na partnerství mezi AKT a Evropským společenstvím – výzvy a příležitosti Dagmar Kubínová zástupkyně ČR v PS Rady pro AKT Stálé zastoupení ČR při.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Export jako významný pilíř ekonomického růstu firem, Ostrava
Představení komory, akce, projekty
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii 3. Česko-asijské fórum 2. březen 2009.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Technologické platformy a dopravní výzkum
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Kde se EHSV nachází? Postavení EHSV v rámci institucí EHSV Evropská komise Evropský parlament Rada.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu Krajský odborný seminář.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Co je program Mládež v akci?
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu 1 ROK NOVÉ EXPORTNÍ STRATEGIE 1 NAPLŇUJEME POTŘEBY ČESKÝCH EXPORTÉRŮ IMPLEMENTACE EXPORTNÍ STRATEGIE Tisková konference.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
BusinessCem Praha, 13. prosinec 2011 HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY A PODPORA PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT.
Znáte fondy a programy EU? - výsledky on-line ankety - Praha, 3. prosince 2007.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Najdi na slepé mapě Asie státy podle zadání
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
HOSPODÁŘSTVÍ. Velikost ekonomiky Poř.státmld. US$ PPP (2003) 1.USA Čína Japonsko Indie Německo Spojené království1.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
ASIA INVEST Podpora podnikatelských kontaktů v Asii Česko-asijské fórum 3. březen 2008.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Finanční nástroje vnější spolupráce EU Eurocentrum Praha, Odbor politik EU, MZV ČR Ing. Petr Havlík, MBA Mgr. Petra Postlerová.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha Pohled hospodářských a sociálních.
OBLASTI ASIE Podle tradičního dělení se Asie člení na 7 oblastí
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Rozvojová politika EU a podpora podnikání Věra Venclíková EUROPEUM 30. listopadu 2011.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Zuzana Hlavičková MZV ČR.
Vnější vztahy EU RNDr. Oldřich Hájek. Vnější vztahy Co jsou vnější vztahy? Evropská unie je jedním z klíčových hráčů na světové scéně jak v ekonomickém,
Zahraniční rozvojová spolupráce ČR Martin Náprstek zástupce ředitele Česká rozvojová agentura (ČRA) Rozvojová spolupráce měst a obcí SMO ČR,
Exportní konference, Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Exportní konference,
Novinky na rok 2009 ODBORY PRODEJE A EXPORTNÍCH SLUŽEB.
„Novinky CzechTrade pro exportéry“ Zuzana Synková ředitelka Odboru exportních služeb Zahraniční kanceláře CzechTrade.
Etiopie, Keňa Obchodní příležitosti pro české zemědělství a potravinářství Praha, 7. dubna 2016.
Program rozvojového partnerství pro soukromý sektor Program studie proveditelnosti ČESKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA Subsaharská Afrika – exportní příležitosti.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY MZV ČR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Nové státy na mapě světa TÉMATICKÝ CELEK:
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Vnější investiční plán EU
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
spolupracujeme s ekonomickou diplomacií
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Svaz průmyslu a dopravy ČR Seminář „Programy a nástroje EU využitelné českými podniky“ Blanka Jakubcová

nestátní dobrovolná organizace největší zaměstnavatelský svaz v ČR sdružuje 120 individuálních - přímých členů 31 odvětvových a profesních svazů reprezentuje 1560 firem, které zaměstnávají cca pracovníků Svaz průmyslu a dopravy ČR je zástupcem těch, kteří vytvářejí hodnoty

BUSINESSEUROPE – Evropská konfederace podnikání / Brusel/ Stálý delegát v Bruselu, SP ČR zastoupen ve výborech pro průmysl, ekonomiku a finance, vnitřní trh, mezinárodní vztahy, sociální věci, MSP, legislativu IOE – Mezinárodní organizace zaměstnavatelů /Ženeva/ SP ČR zastoupen ve výkonném výboru a PS pro společenskou odpovědnost firem BIAC – Poradní výbor OECD pro obchod a průmysl /Paříž/ SP ČR zastoupen ve výboru pro hospodářskou politiku, ve výboru pro zaměstnanost EHSV Evropský hospodářský a sociální výbor – poradní orgán EK /Brusel/ Na evropské a mezinárodní úrovni

Služby pro členy podnikatelské mise : od roku 1997 více než 100 podnikatelských delegací, převážně do mimoevropských zemí incomingové mise a workshopy se zahraničními partnery katalogové výstavy a prezentace na veletrzích, Veletržní výbor semináře a konference organizace každoročních konzultací s obchodními diplomaty ze ZÚ ČR a ZK CzechTrade

Svaz je spoluzakladatelem CEBRE (České podnikatelská reprezentace v Bruselu) Platformy podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Institutu Svazu průmyslu a dopravy ČR Manažerského svazového fondu

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace v Bruselu – společná kancelář Svazu průmyslu a dopravy, Hospodářské komory a Konfederace podnikatelských a zaměstnavatelských svazů poskytuje zejména MSP poradenské služby a informace o unijní legislativě monitoruje fondy a programy EU (programy vnější pomoci i další komunitární programy) zajišťuje individuální školící stáže v Bruselu koordinuje spolupráci podnikatelské sféry s českými europoslanci

Sektorové semináře v Bruselu 22 Stálých zastoupení EU ČS, za ČR i CEBRE a CzechTrade 2 semináře za rok (od roku 1996) – programy vnější spolupráce EU (ENPI, DCI, EDF) včetně programů předvstupní pomoci (IPA) zaměření na soukromý sektor, účast cca 170 firem témata: dopravní infrastruktura, ochrana životního prostředí, rozvoj soukromého sektoru, rozvoj venkova, zdravotnictví, energetika…… aktuality o programech, networking s cílem dohodnout možná partnerství při realizaci projektů, helpdesk Evropské komise, EIB

Programy vnější pomoci EU IPA - kandidátské a potenciální kandidátské země pro vstup do EU (Chorvatsko, Makedonie, Turecko, Albánie, Bosna a Hercegovina, Černá Hora, Srbsko, Kosovo) ENPI - sousední země EU na Jihu a Východě Evropy (Arménie, Ázerbájdžán, Bělorusko, Gruzie, Moldavsko, Rusko, Ukrajina, Alžírsko, Egypt, Izrael,Jordánsko, Libanon, Libye, Maroko, Palestina, Sýrie, Tunisko) DCI - země Asie, Střední Asie, Latinské Ameriky a Středního východu (např. Kazachstán, Kyrgyzstán, Tádžikistán, Chile, Turkmenistán, Uzbekistán, Laos, Mongolsko, Vietnam, Jemen….) EDF – Evropský rozvojový fond, 77 zemí ACP (Afrika, Karibik a Tichomoří)

Informační zdroje I. Evropská komise: GŘ pro rozšíření Evropská komise: EuropeAid EuropeAid: Funding – granty a výběrová řízení EuropeAid: Strategické dokumenty

Informační zdroje II. CDE – Centre for Development of Enterprise - středisko pro rozvoj podnikatelských projektů v zemích Afriky, Karibiku a Tichomoří PPZRS – Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci

Svaz průmyslu a dopravy ČR Děkuji za pozornost