Vytvořili: Zuzana Jírová,Ondřej Laža, Tomáš Koptík IX.ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vliv hluku na lidské zdraví
Advertisements

DROGY a ŠKOLA POZNÁVÁNÍ NEBEZPEČÍ.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
PREZENTACE O DROGÁCH JMÉNEM: VYPRACOVAL: JAN ŠIMEČEK
ALKOHOL A JEHO ÚČINKY.
Klinická propedeutika
Drogová závislost Alena Šperlingová.
Alkohol Pojem alkohol pochází z arabského AL-KAHAL
Zdravotní účinky obtěžování hlukem v životním prostředí
Řekni NE marihuaně, řekni ano životu!!!
Návykové látky, závislosti
Drogy Výchova ke zdraví.
Nikotinismus Tomáš Spurný 9.Třída.
Drogová závislost.
Návykové látky, alkaloidy, drogy
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Alkoholismus.
..a co jste o nich nevěděli
NÁVYKOVÉ LÁTKY.
Označení DUM Fi- DUM Autor
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_413.
„Hulda“ v terapeutické komunitě Josef Radimecký, Jakub Solčány AT Konference Měřín –
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
NEMOCI A IMUNITA Ema Volešová.
PREZENTACE FTP TÉMA: HULIČI A POCHLASTÁVAČI Autoři: Eliška Suchánková (PROSTOR PRO) Martin Pazlar (JAHODA)
Drogy a já Jméno: Třída: Datum:.
Laicky se nazývá :tráva, ganja, hulení, zelí, skaňour
NEBEZPEČÍ TOXIKOMANIE A PROMISKUITNÍHO ŽIVOTA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Seminář Trauma.
Sociálně patologické jevy
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/3_ Téma: Drogové závislosti Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Luk_III_06 Drogy - účinky Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Zdravý životní styl v boji s návyky Střední škola zdravotnická a sociální Chrudim Grantový projekt CZ.1.07/1.1.03/ “Inovace jsou IN“
Návykové látky, závislosti. VY_32_INOVACE _25_NÁVYKOVÉ LÁTKY, ZÁVISLOSTI_PŘÍRODOPIS_HLAVOVÁ Anotace Výukový materiál prostřednictvím ICT napomáhá k inovaci.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová ZÁVISLOST A DROGY Drogy se vyrábějí i z léků. Nitrožilní aplikace drog.
Projekt,,NO DRUGS”. O čem dnes uslyšíte ?? Definice drogy Proč lidé berou drogy? Drogová závislost Rozdělení drog Rizika užívání drog Prevence Léčba Druhy.
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU DUM 03 – Psychologie a psychiatrie NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu,
Craving a emoce při léčbě návykových poruch Jana Richterová 4.ročník.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Chemie.
Návykové látky VY_32_INOVACE_14_36.
SOMATOPEDIE PhDr. Petra Potměšilová, Ph.D.. UVEDENÍ DO PROBLEMATIKY zabývá se výchovou, vzděláváním a přípravou pro pracovní a společenské začlenění jedinců.
N ÁZEV ŠKOLY : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR : MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY _32_INOVACE_15_NEBEZPEČNÉ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Závislosti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Chemie 9 Autor: Mgr. Radek Martinák DROGY Co je vlastně droga? Měkká droga - proč? Může být doping droga? Tvrdá.
Závislí jako cílová skupina sociálních služeb. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí.
Srovnání kouření marihuany a tabáku Kouření tabáku i marihuany představuje významné zdravotní riziko.
Závislosti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rizika ohrožující zdraví
Psychosomatika a její souvislost s fyziologií zátěže
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Drogy
Věcné učení Žijeme zdravě, škodlivost drog, alkoholu, cigaret
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_DROGY
Psychotropní látka (Též Psychoaktivní droga, omamná látka, často nepřesně droga nebo návyková látka) 
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_DROGY Výchova ke.
Ví, co jsou to drogy a uvědomuje si riziko závislosti
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ALKOHOL
Marihuana Vypracoval: Ondřej Dohnal Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Drogy Co je droga, účinky drog, druhy drog
Drogy – nebezpečí návykových látek
Transkript prezentace:

Vytvořili: Zuzana Jírová,Ondřej Laža, Tomáš Koptík IX.ročník

Drogová závislost (též látková závislost, narkomanie z řečtiny. - narke = snížená citlivost, spánek, a – mania = šílenství, vášeň.) neboli narkomanie je abnormální stav vyvolaný častým užíváním drog. Závislost na drogách začíná častým užíváním drog,které vyvolá potřebu drogy vyhledávat. Drogová závislost vede ke snížení schopnosti přirozeně reagovat na běžné stimuly, ve vážnějších stádiích vede k narušení i základních společenských a životních činností a nakonec k selhání funkcí tělesných orgánů a jejich trvalém poškození.

PROČ? -Ze stresu,úzkost -Problémy v rodině-ve škole -Doping=braní povzbuzovacích látek pro tělo. -Kvůli partě aby si nepřipadali trapně. -Nervozita -Zvědavost-nezkušenost -Abych si připadal IN!

Co se stane? -Finanční ztráta -Ztráta rodiny -Ztráta zaměstnání-dluhy -Ohrožování okolí -Ztráta majetku-exekuce -Krádež -Zdravotní problémy Plíce zdravého člověka a kuřáka Krádež

Hrozby -Šíření chorob infekčních -Odumírání mozkových buněk (Generace blbců) -Oslabuje veškerou chuť k aktivitám. -Zdravotní a socialní.

Jak to zastavit??? - Psycholigická pomoc-psychiatr -Odvykací centra -Práce -Vězení- zatknutí,odsouzení -Boj s mafií

Marihuana je droga, která se získává usušením květenství samičích rostlin konopí. Bývá označována mnoha názvy jako tráva, ganja, hulení, zelí, zeleninka či „skunk“. Název marihuana je počeštěná verze španělského označení marijuana. Lysohlávky- houbičky Houbičky je označení pro druhy hub. Obsahují halucinogenní látku zvanou psilocybin, jež má podobné účinky jako LSD. Tradiční kultury je používaly již před staletími... Nikdy se ovšem neví, kolik psilocybinu obsahují. Může ho tam být málo nebo mnoho - a silná dávka může mít za následek hodně špatný trip provázený paranoiou nebo pocity úzkosti.

Dan se narodil 12.března 1990 v Praze. Studoval základní školu ale nedokončil ji. VÍTE PROČ?... Dan začal fetovat různé druhy drog. Dan pod vlivem drog udělal něco co nechtěl. Napadl policistu. Šel do vězení,ale to mu nezabránilo fetovat. A nejen to,prodával drogy.

Pro Dana si přišla policie a odvedla ho. Dan se po 2 měsících ve vězení oběsil ve své cele. Ve věku 21 let

Statistiky: Podle statistik fetuje nebo bere drogy každý 7.člověk v ČR. V EU 2miliony uživatelů drog. Nejtmavší místa znázorňují nejvíc uživatelů drog.