Účtování daní Pro účtování daní se používají účty:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
02_Peněžní prostředky Výuková prezentace o účtování o peněžních prostředních a ceninách v rámci společnosti GAP Education střední škola.
Advertisements

Účtová třída 46 V účtové třídě 46 je obsažen účet:
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
ing. Květoslava Plechatá
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Mzdy musí být zúčtovány v období, kdy byla: a) vykonaná práce b) za které odměna náleží (např. mzda za svátky)
Struktura daní v ČR.
Zúčtovací vztahy II.
Evidence na finančních účtech
Daň z přidané hodnoty.
Dodavatelsko-odběratelské vztahy osnova přednášky Radmila Herzánová
ÚČTOVÁNÍ NA ROZVAHOVÝCH ÚČTECH
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Zúčtování daní a dotací Označení materiálu:
Účtování dlouhodobých bankovních úvěrů
Úvod Obsahem této prezentace budou vztahy společnosti se svými vlastníky / společníky. O teorii obchodních společností bude pojednáno ve zvláštní prezentaci.
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
04_Materiál - pokračování
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
definice daně přímé daně (daň z příjmu, majetkové daně) nepřímé daně
Daňová evidence Michal Radvan
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Příjmy a výdaje v daňové evidenci
ÚČTOVÁNÍ VE TŘÍDĚ 2: FINANČNÍ ÚČTY
Účtování o mzdových prostředcích
Krátkodobý finanční majetek Peníze na cestě
Úvod Obsahem této prezentace bude účtování daně z přidané hodnoty.
ÚČTOVÁNÍ VE TŘÍDĚ 3: ZÚČTOVACÍ VZTAHY (základní schémata)
Krátkodobý finanční majetek Ceniny
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závazky.
Mzdy Didaktický rozbor pro 1. koncentrický okruh
Zboží Karolína Pecková 2.A 2013/2014. Pojem zboží Jsou to movité věci koupené za účelem prodeje. Mohou to být také nemovitosti, ale v případě, že jsou.
Definice finanční majetek (u úvěru cizí zdroj) držený ve firmě do jednoho roku vyznačuje se vysokou likvidností Aktivní účty - 21, 22, 26 Pasivní účty.
Číslo materiáluVY_62_INOVACE_EKO_4S_RE_33_09 NázevDaně Druh učebního materiálu Prezentace PředmětEkonomika Ročník4 Tématický celekDaňový systém AnotaceVysvětlení.
VY_32_INOVACE_ 17 Státní rozpočet.  Je schvalován každý rok parlamentem  Obsahuje část příjmovou a část výdajovou VY_32_INOVACE_ 17 Státní rozpočet.
9. tématický okruh: Zúčtovací vztahy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_247.
Zásoby 2 způsoby účtování – A a B. Způsob A – v průběhu roku se účtuje na majetkových účtech z účtové třídy 1, při pořízení se využívají kalkulační účty.
Účtování na výsledkových účtech a hospodářský výsledek
1 Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_UCE_008 Název školy Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Jazyková.
Daňová soustava I. Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Základy daní úvod do českého daňového systému
Krátkodobý finanční majetek Bankovní účty Krátkodobé bankovní úvěry
Zásoby 2 způsoby účtování – A a B.
Účtování zboží Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Peníze na cestě Nikola Fenclová. Účet peníze na cestě může být aktivní i pasivní Účtuje se na účtu 261 Slouží k překlenutí časového nesouladu mezi účtováním.
Téma: Účtová třída 3 (dokončení)
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1104Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Předmět zdanění Jméno.
VYBRANÉ POSTUPY ÚČTOVÁNÍ ÚSC (2)
Základní prvky daňové techniky
1 Optimalizace daní a odvodů podniku VŠFS, Zima 2006 Jiří Přibyl.
Účetní závěrka a zveřejňování informací1 Bankovní účetnictví Účty emisní banky.
Účetnictví kapitola: deník příjmů a výdajů u neplátce dph, plátce dph
DAŇOVÁ SOUSTAVA. Daňová soustava  Členění na přímé (z příjmu a majetkové) a nepřímé  Kdo je plátce a poplatník?  Daně přímé  Daň z příjmu FO a PO.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-13 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
PENĚŽNÍ DENÍK (deník příjmů a výdajů) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.14 RočníkDruhý.
Státní rozpočet a daně Občanský výchova 9. ročník.
Finanční právo Nováčková Dominika, Kateřina C3A. Finanční právo souhrn právních norem, obsahem jsou finanční vztahy, to znamená vztahy získávání, shromažďování,
Dotace, půjčky a řízení likvidity. Dotace Projev přerozdělovacích procesů - uvnitř veřejného sektoru, -směřující k jiným subjektům – NNO, ziskový sektor.
Evropská obchodní akademie, Děčín I, Komenského náměstí 2, příspěvková organizace IČ tel Reg.č. projektuCZ.1.07/1.5.00/
FINANČNÍ GRAMOTNOST DANĚ ZŠ HejniceZ. Hyxa. DANĚ Daně a veřejné rozpočty daně jsou jedním ze zdrojů příjmů veřejných rozpočtů. Veřejné rozpočty jsou státní,
DAŇOVÁ SOUSTAVA.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Finanční gramotnost Tematický.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
ÚČTOVÁNÍ VÝROBKŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Daňová soustava v ČR Daňová soustava v ČR Musí odpovídat soustavám EU
Transkript prezentace:

Účtování daní Pro účtování daní se používají účty: Nákladů – především skupina 53 Daně a dotace 531 – Daň silniční 532 – Daň z nemovitostí 538 – Ostatní daně a poplatky Daň darovací, dědická, z převodu nemovitostí, spotřební, ekologické 59x – Daň z příjmů právnických osob Závazkové účty – skupina 34 – Zúčtování daní a dotací 341 – Daň z příjmů Daň z příjmů právnických osob 342 – Ostatní přímé daně Daň z příjmů fyzických osob – plátce (zaměstnavatel), srážková daň 343 – DPH 345 – Ostatní daně a poplatky Daň darovací, dědická, z převodu nemovitostí, spotřební, ekologické, silniční, z nemovitostí

Účtování daní – předpis daně V okamžiku vypracování daňového přiznání se daně účtují následujícím způsobem: 5xx - Náklady 34x – Závazkový účet Vzniká náklad Vzniká závazek X X Přiznání k dani Souhrn MD D Předpis daně 5xx - Náklady 34 – Závazky Později si vše shrneme daň po dani

Účtování daní - úhrada Úhrada daně, zálohy, splátky se účtuje následujícím způsobem: 211 – Pokladna, 221 – Bankovní účty 34x – Závazky Snížení závazku X X Výdajový pokladní doklad, Výpis z bankovního účtu Souhrn MD D Úhrada daně 34x - Závazky 211 – Pokladna, 221 - BÚ Teď si vše shrneme daň po dani