Projekt z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost: „Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka - základní krok do života Základní škola praktická,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘÍDAVNÁ JMÉNA. PŘÍDAVNÁ JMÉNA PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ. Na přídavná jména se ptáme otázkami JAKÝ? KTERÝ? ČÍ? PŘIDÁVAJÍ.
Advertisements

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePrůmysl Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje odvětví průmyslu v ČR.
Antarktida.
Číslo v digitálním archivu školy
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Berlín Absolventská práce Autor: Andrea Paroubková Třída: IX.A Školní rok: 2011/2012 Datum odevzdání:
ZEMNÍ PLYN.
Alena ráda jezdí vlakem. Vždycky říká, že je to daleko lepší, než cestovat autobusem. Ve vlaku může člověk zažít hodně zajímavých věcí pak je na co vzpomínat.
Česká poezie 1. pol. 19. století VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.02
VY_32_INOVACE_20_32_POUŠTĚ
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Canterburská katedrála
Dravci a Sovy Přírodopis 6.třída
VY_12_INOVACE_PR.1.03státní symboly
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Přemyslovci - opakujeme
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Petr Smetana, NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_ Hudební skladatelé TÉMA: Antonín.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_13 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiálu Státy jižní Evropy Anotace V prezentaci žák určuje.
Předmět: Zeměpis EU peníze školám
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín POBALTSKÉ REPUBLIKY 1.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.11 Téma: Přírodní podmínky ČR.
Projevy života, třídění organismů
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Identifikátor materiálu:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
OZONOVÁ VRSTVA, SKLENÍKOVÝ EFEKT
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Vznik živých organismů – přehled teorií Přírodopis 9 Mgr. Zuzana Holemá-Skřivánková ZŠ, Liberec, Na Výběžku 118, p. o. vytvořeno: říjen 2012 EU – peníze.
Název šablony: Inovace v přírodopisu52/P01/ , Vrtišková Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: PLANETA ZEMĚ A VZNIK.
Vzdělávací oblast: Umění a kultura
KARBONYLOVÉ SLOUČENINY
Registrační číslo projektu:
Číslo v digitálním archivu školy
Procvičování vyjmenovaných slov po
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, potravinářský.
Středová souměrnost Autor: Mgr. Jolana Sobotková
Registrační číslo projektu:
SACHARIDY. SACHARIDY - CUKRY jsou přírodní látky většinou rostlinného původu v molekulách jsou obsaženy atomy C, H, O obsahují jednu karbonylovou skupinu.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Praha,
Určeno pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Lidé a čas – Novější dějiny ČR – Národní obrození VY_32_INOVACE_150 duben 2011Mgr. Hana Patschová.
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Sousední státy ČR
VY_32_INOVACE_Př.5.11-Typy elektráren-prezentace
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
VY_III/2_INOVACE_116_Jak se co vyrábí
Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY SVĚTA ZNEČIŠTĚNÍ HYDROSFÉRY
Číslo v digitálním archivu školy
zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.7.55 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Doba bronzová a železná
Projekt Moderní škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Velké Přílepy, okr. Praha-západ, Pražská 38, Velké.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.20 Téma: Přírodní podmínky ČR.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Třídění živočichů
MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A PRAKTICKÁ ŠKOLA, HORNÍ ČESKÁ 15, ZNOJMO EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Elektronická učebnice - I
Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová,
ŽIVOT IGELITKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Savci pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Třídění živočichů Mgr. Hana Patschová duben 2011 VY_52_INOVACE_19.
Poznávání povolání. V obchodě prodává….. …prodavačka.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_11 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město _1 Anotace Žák má v průběhu.
Houby – opakování 8. třída
Transkript prezentace:

Projekt z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost: „Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka - základní krok do života Základní škola praktická, Základní škola speciální a Mateřská škola speciální Kladno, Pařížská Kladno, Pařížská 2199 Název klíčové aktivity: Zlepšování podmínek pro využití ICT Číslo klíčové aktivity: 02 Tematický okruh: Ekohraní Datum: Červen 2012 Autor: Eva Rousová

Téma: Cesta jedné igelitky Ročník: Třídy ZŠS Cíl aktivity: Zamyslet se nad použitím igelitových tašek a plastů Anotace: Pomocí jednotlivých snímků, diskutovat o výrobě, jednorázovém využití igelitových tašek, o třídění odpadů a dalším zpracování plastů

Víš, co se děje s igelitovou taškou předtím, než si v ní odneseš nákup? A co se s ní stane potom, když ji jako použitou vyhodíš?

Na začátku je ropa ze které se vylisují tašky a putují do obchodů.

Lidé si je koupí nebo je dostanou v obchodech a odnesou si nákup domů.

 Uklidíme ji pro další použití  Po krátké cestě z obchodu končí v koši a pak na skládce, kde bude ležet dalších 100 let  Igelitku necháme někde ležet – stává se pastí nebo potravou pro zvířata

 Nepoužitelné tašky vytřídíme do popelnic na plast a tím umožníme její další zpracování - např. k výrobě laviček

S jakými taškami chodíte nakupovat vy? Mám nákupní tašku/tašky, které občas doplním igelitkami, které dostanu nebo zakoupím. (34.2%) Když jdu nakoupit, nachystám si dostatek látkových tašek i igelitek. (7.4%) Nosím s sebou pár igelitek pořád, nikdy nevím, kdy zajdu do obchodu. (13.0%) Obvykle se žádnou, v obchodě je dostanu zdarma, nebo si je koupím. (45.4%)

n.jpg/220px-Plastiktueten.jpg n.jpg/220px-Plastiktueten.jpg eux_Road_West_711_Shop_Plastic_Bag_Newspaper_Retailing_a.jpg eux_Road_West_711_Shop_Plastic_Bag_Newspaper_Retailing_a.jpg Vmn/ jpg Vmn/ jpg Y/TaTplAcJsgI/AAAAAAAAAJU/RWjZMMWsgFg/s1600/grocery.JPG Y/TaTplAcJsgI/AAAAAAAAAJU/RWjZMMWsgFg/s1600/grocery.JPG