Konference HR ŽIVĚ Vzděláváním k vyšší výkonnosti Kdy je vhodný čas pro spolupráci s poradenskou společností Irena Grimová, Training & Development Head.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
Advertisements

TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Management Ing. Jan Pivoňka.
DATA MINING Irma Macháčová PROČ DATA MINING?
Cesta ke kvalitě v praxi
Projekt empirického výzkumu
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Výběrové řízení dodavatele manažerského vzdělávání pro ZENTIVA a.s.
Centrum sdílených služeb GTS Brno cerven 2014 Roman Tesař.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Trainee Program SEKUNDA 2013 / 2014 Marie Mourková, Senior HR Business Partner Březen 2013.
 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy.
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
Interní trénink Coca-Cola HBC.
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
PRŮZKUM Budoucnost HR.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Výuka ekonomických předmětů VOŠ a SPŠ Šumperk. Výuka ekonomických předmětů SPECIFIKUM NAŠÍ ŠKOLY: – řada studijních oborů denního studia na SPŠ rozdílná.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Rozvoj manažerů GE Money ČR&SK Kristýna Rapalová GE Money
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Nabídka služeb TMS Petr Galatík – TMS, A.B.Svojsíka 28, Vyškov, telefon: , mobil: fax: mail:
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Zavedení systému řízení pracovního výkonu provázaného do systému odměňování a vzdělávání zaměstnanců ministerstva, rozvoj manažerských dovedností Dodavatel:
Pohled dodavatelů na výběrová řízení POHLED „z druhé strany“ Ing. Dušan Číčel ředitel FBE Praha a FBE Bratislava.
3i3 BUSINESS DEVELOPEMENT INVENTA, s.r.o. Cesta k řízenému růstu firmy Ing. Vladimír Brichta Ing. Miroslav Tůma, Ph.D.
1 Ja “Zaměstnanec přichází kvůli firmě, ale odchází kvůli manažerovi“ Jak efektivně vzdělávat manažery Mgr. Petra Voráčová INC Consulting spol. s r.o.
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Personální mamagement
Metodika tvorby a didaktika e-learningu Josef Hajkr
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
MOTIVAČNÍ PROGRAM PRACOVNÍKŮ
Assessment centrum.
aneb Assessment Centre a Development Centre
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
Personální strategie mezinárodní firmy
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Personální řízení Ročník / obor studia:IV.
KVALITNÍ OBCHODNÍK... není prodavač
Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení v GRASS CZECH s. r. o. Vedoucí:Ing. Radka Vaníčková, Ph.D. Oponent:Mgr. Gabriela Lesňáková Autor:Walter Knösel,
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Vliv týmové spolupráce na výsledky zdravotnických zařízení
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Assessment centrum.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Assessment centrum.
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Konference HR ŽIVĚ Vzděláváním k vyšší výkonnosti Kdy je vhodný čas pro spolupráci s poradenskou společností Irena Grimová, Training & Development Head Citibank a.s. Filip Rulc, senior consultant M.C.TRITON, s.r.o. 24. dubna 2007

1 Agenda O čem budeme hovořit  Kdy využívá Citibank vzdělávací agenturu a kdy poradenskou firmu  5 příkladů konkrétních potřeb firmy a jak se na ně reagovalo  Shrnutí - kdy se vyplatí spolupráce s poradenskou firmou

2 Jaké typy firem využíváme v Citibank Jaké služby nám nabízejí. Kdy je využíváme. Vzdělávací agentury Poradenské firmy Rozhodujícím faktorem je očekávaný efekt.  Propracované produkty  Jednotlivé rozvojové aktivity  Dílčí části rozvojových projektů  Návrh koncepce rozvoje  Provázání do praxe  Rozšíření kapacity týmu

3 Konkrétní příklad – ucelený koncept rozvoje Potřeba: Ucelený program rozvoje manažerů – pro všechny  Návrh konceptu – spolupráce s M.C.TRITON  Realizace více společnostmi  Provázání na praxi –Adaptační pohovory –Nadstavbové aktivity dle konkrétní potřeb

4 Konkrétní příklad – Cílená podpora manažerům Potřeba: rychlé řešení konfliktů v oddělení vyvolaných enormním nárůstem objemu práce oddělení. Cíl:  Podpořit manažery oddělení při řešení stávající situace  Dodat jim manažerské nástroje formou koučinku a konzultací, aby se situace neopakovala Rozhovor nadřízeného se skupinou – vyjasnění situace Rozhovor nadřízeného s každým manažerem Rozhovor kouče s každým manažerem Rozhovor kouče s oběma manažery - sladění Koučink každého manažera - předem stanovená témata Field assistance každého manažera při práci s lidmi Kontrolní schůzky Efekt:  Oddělení plní požadované cíle  Odstranění příčin situace  Zvýšení manažerské jistoty

5 Konkrétní příklad – Train the trainer Potřeba: obohatit odbornost produktových manažerů o prezentační a trenérské schopnosti, tak aby uměli lépe „prodat“produkty novým obchodníkům Trénink prezentace a trenérských dovedností Field assistance = podpora a zpětná vazba při konkrétním školení, které vedli produktoví manažeři Aplikace do praxe

6 Konkrétní příklad – Management Associate Potřeba: rozšířit kapacitu HR týmu Citibank a vybrat nejvhodnější kandidáty do programu talentů „Management Associate“ Selekce absolventů do programu Telefonický předvýběr - očekávání, angličtina Assessment Centrum Finální doporučení vhodných talentů Kriteria:  Osobnost a uplatnění vlivu  Komunikační dovednosti  Schopnost spolupracovat  Schopnost nadhledu (General view) Rozhovor a psychodiagn. blok 70

7 Konkrétní příklad – servisní přístup ke klientům Potřeba: posunout přístup zaměstnanců od ryze akvizičního (nabídnout co nejvíce produktů) k servisnímu (soustředit se na kvalitu služby) Ucelený projekt 2 denní trénink pro všechny Za stejné peníze

8 Kdy využít poradenskou firmu Poradenské firmy a manažerské vzdělávání Rozhodujícím faktorem je očekávaný efekt.  Návrh koncepce rozvoje  Provázání do praxe  Rozšíření kapacity týmu 

9 Irena Grimová, Training & Development Head Citibank a.s. Filip Rulc, senior consultant M.C.TRITON, s.r.o. Děkujeme za pozornost a rádi odpovíme na vaše otázky