Můj blog Veronika Partiková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obsah prezentace 1.Co je RSS 2.Možnosti využití RSS 3.Popis systému cíleného doručování vědeckých a odborných článků 4.Ukázka systému 5.Závěr.
Advertisements

Medializace a popularizace ve vědě a odborné činnosti Tomáš Doseděl
Připojení k internetu.
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet2
Rozvoj rodové společnosti
Sociální sítě.
Komunikace v malé neziskové organizaci AIESEC ČZU Praha Ondřej Fišer, Markéta Klucová.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Systémový software Aplikační software
Živá a neživá příroda Přírodověda 4. ročník.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.10 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - tagy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
REDAKČNÍ SYSTÉMY REDAKČNÍ SYSTÉMY aplikace určené k publikování informací na internetu redakční systémy používají on-line redakce, státní instituce,
ART Oborová brána umění a architektura České oborové brány - současný stav a výhled.
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Informační systém pro správu dokumentů a fotografií
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Na internetu: Karel Šimek říjen 2006.
Internetový portál AT Konference 2011 Filip Škuta.
Počítačové sítě Mgr. Šárka Holečková, Počítačová síť Počítačovou síť tvoří dva nebo více počítačů, které jsou spolu propojeny. Je možné z jednoho.
Informatika Internet.
Informatika I 7. a 8. hodina 4. týden. Operační systémy I Operační systém (dále také OS) je základní programové vybavení počítače (SW), které je zavedeno.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Tomáš Janda
Informatika - prezentace
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
Markéta Wolfová.  efektivní organizace záložek  sdílení zajímavých odkazů, dokumentů, obrázků, videí  označování a komentování materiálů.
INFORMATIKA 8 Videosekvence, webkamera III2 – I8- 20.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Svět techniky a já Marie Luptáková.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Novinky na webovém serveru Ministerstva vnitra
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.17 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě OS WIN 7, 1. část Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
PUBLICISTIKA Mgr. Michal Oblouk
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_418_Web blog AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systémy.
INFORMATIKA 7 Číslování stránek III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
INFORMATIKA 9 MS PowerPoint
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
Základní pojmy v informatice –II.
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra experimentální biologie rostlin PřF UK iHOP - plnotextové vyhledávání Pubmed.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
Referát č.8 Daniela Venusová.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Televize 8. ročník.
Práce s daty – aplikace II.
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
IVANA BRABCOVÁ Jak na WEB … NODE.
Jak učit tvorbu textových dokumentů
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
Digitální portfolio Dominik Fellner Důvody a cíle: -Všichni máme přirozenou potřebu uchovávat a předávat svou historii a poznání. -Způsoby,
WEBOVÝ PORTÁL O POČÍTAČOVÝCH HRÁCH ROMAN POSPĚCH.
Databáze MS ACCESS 2010.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Přepínání mezi režimy zobrazení 1.Přejdete myší do pravého dolního rohu okna Wordu. 2.Klepnutím myší zvolte požadované zobrazení.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Inf Normy pro citování knih a dalších zdrojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Spisovatelé a ilustrátoři
SOFTWARE II Aplikační software.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Opendata a GDPR Ondřej Profant.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Můj blog Veronika Partiková

Obsah Co je to weblog Nejznámější české blogy Kde sehnat blog Můj blog

Citace z wikipedie, http://cs.wikipedia.org/wiki/Blog Weblog Weblog (stažením anglického web log – zhruba: webový záznam[ník]) nebo zkráceně a neformálněji blog je webová aplikace obsahující periodické příspěvky na jedné webové stránce. Nejčastěji, nikoli však nezbytně, bývají zobrazovány v obráceném chronologickém pořadí, (tj. nejnovější nahoře). Autor se nazývá blogger (někteří Češi píší pouze jedno g), veškeré blogy a jejich vzájemné vztahy blogosféra. Citace z wikipedie, http://cs.wikipedia.org/wiki/Blog

Předchůdce: Velká místnost pro společný chat nebo amatérské rádiové vysílání Digitální komunity: Mailing list, Buletin boards system

Blogger Téma osobní nebo odborné (méně časté) Věk nejčastěji 16-21 let Nejvíce z USA, Kanady, Ruska, Austrálie

Nejznámější blogy

Neviditelný pes (1. Zpravodajský blog)

František Fuka filmový kritik, překladatel, publicista, hudební skladatel a výrazná osobnost internetu, respektive počítačového světa

Pixy

Microsoft TechNet (přispívají techničtí zaměstnanci společnosti Microsoft)

Viditelný Macek (Blog Miroslava Macka)

Několik českých příkladů Kde sehnat blog Několik českých příkladů

www.blog.cz

www.pise.cz

www.blogger.cz

www.bloguje.cz

blog.idnes.cz

Je x vzhledů blogů a vždy se dá navolit

Můj blog

K čemu mi slouží Prodej triček Jako galerie Literární galerie K filosofování

Funkce Vkládání fotek a obrázků Vkládání komentářů Návštěvnost Zpráva autorovi Odkazy

Stránka se skládá Záhlaví Zápatí

Stránka

Menu Výpis článků

Zdroje: Víte, co je to BLOG? <http://www.novinky.cz/clanek/9928-vite-co-je-to-blog.html>  Ivan Rubas Blog < http://jaknato.blogspot.com/2004/10/co-je-to-blog.html>  Wikipedie: http://cs.wikipedia.org/wiki/Blog Blog.cz <http://www.blog.cz>

Děkuji za pozornost parti@volny.cz

Bonus