Talend Open Studio MDM Ing. David Pejčoch Tutorial.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Webové rozhraní pro datové úložiště
Přístup k databázím z WWW
Ukončete prosím všechny programy kromě okna se instalačním souborem a prezentací Poté klikněte.
Ing. David Pejčoch Tutorial
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Exchange 2013 – Autodiscover - přehled
C# pro začátečníky Mgr. Jaromír Osčádal
UŽITEČNÉ PROGRAMY – MŮJ PRVNÍ SKRIPT Spustíme více prográmků najednou. SPŠ Teplice - 3.V.
OCTAVE v prostředí SAGE notebooku Alternativa k produktu MATLAB z oblasti „opensource“
Ing. Lukáš Burkoň Debugging 2. Testování 3. Unit testy 2.
Manažerská informatika 1 - 4MSDN AASnímek 1 Manažerská informatika MSDN AA doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Ing. Markéta.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Petr Vlach VY_32_INOVACE_OS_15 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B9 Dávkové soubory AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníBřezen 2013 Ročník / věková kategorie2. ročník Vyučovací.
Apache Tomcat Vlastimil Flegl. Apache Tomcat  Kontejner servletu  Bezproblémový běh Java aplikací na serveru  Tomcat – nadstavba serveru Apache  Verze.
Instalace programu STATISTICA 12 CZ
Tvorba webových aplikací s Apache Maven Využití Mavenu pro efektivní vývoj Jety Pavel Jetenský
Ekonomický informační system premieR - INSTALACE
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Za prvé musíte mít připojení k internetu Za druhé zajděte za panem učitelem Hůlkou a poproste ho aby vám umožnil přístup do vašeho domovského adresáře.
PHP – Základy programování
Tomáš Urych, ESO9 Intranet a.s.
4IT445 – Testování a ladění v PHP Ing. Jan Mittner
Serverové systémy Windows
Roman Valeš projekt AVT. Cíl práce Obeznámení s programovacím jazykem Java Práce s vývojovými nástroji Hierarchie kódu Androidu Vytvoření Android aplikace.
Ant Připravil: Ing. Jan Kolomazník. strana 2 Proč vznikl Potřeba sestavovat komplexní Nezávisle na platformě Popis založený na xml Spouštění různých úloh.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Proměnné v PHP Každý programovací jazyk pracuje s nějakými hodnotami. To, do čeho se tyto hodnoty ukládají, se nazývá proměnné. Každý programovací jazyk.
Skupinové politiky 3 Správa softwaru. Životní cyklus softwaru v AD.
Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta Administrace DNS serveru v prostředí OS Linux Vypracoval: Jiří Malák.
2 Ing. Jan Keprt Centrální správa uživatelů 3 Jak to bylo dosud Bylo třeba nastavení uživatelů provést zvlášť, v každém modulu samostatně. Uživatel si.
Uživatelské profily, vlastnosti uživatelského účtu
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-03.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-09.
Návrh a tvorba WWW Přednáška 13 Vývoj webových aplikací.
Programování v prostředí Windows Mobile LEKCE ÚVOD 1 LEKCE č. 1; Karel Pavlík, FJFI - ČVUT, ©2007 Karel Pavlík
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
LINUX - UBUNTU Roman Danel VŠB TU Ostrava, HGF. Informace $ man příkaz $ info příkaz $ apropos subject.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Přístup do školní sítě z domu Josef Doležal 7.B
SAMBA umožňuje linuxovému systému sdílení prostředků a služeb prostřednictvím sítě používá SMB (server message block) protocol - identický protokolu.
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
1 Seminář 9 MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu na spoji. MAC adresu v paketu čte switch.
Seminář
Seminář 12 Obsah cvičení Transportní služby Utilita nestat
Přístup k databázím z WWW PHP+MySQL. Síť WWW je v současné době místem pro dynamické, často databázemi řízené webové aplikace. Tvorba webového serveru.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Pohled uživatele.
Vývoj aplikací pro Facebook Štěpán Bechynský. Typy Facebook aplikací Běží v prostředí Facebook – IFrame Lze spouštět a testovat z localhost – FBML Zpracovává.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV10 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Liferay portál a jeho instalace ČVUT, © 2013 IBA CZ, s. r. o. Agenda Podmínky pro instalaci portálového prostředí Instalace lokálního prostředí.
FTP-SSL FTP-SSL Martin Dušek Martin Fúsek Josef Vlček.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Instalace Javy ( pro Windows )
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Připravil: Ing. Jan Kolomazník, Ph.D.
Zkušenosti s nasazením J2EE aplikací na AS GlassFish
VY_32_INOVACE_06_16_spouštění programů
Propojování sítí (1) Propojování sítí je možné realizovat, např. pomocí: Repeater: zesilovač, který předává veškeré informace z jedno-ho síťového segmentu.
Web Application Scanning
Uživatelské tisky. Uživatelské tisky JasperReports a iReport
Praktická cvičení Úvodní hodina David Malý kabinet 205.
Webinars Manuál pro účastníky on-line školení – registrace nových i stávajících účastníků Prague
Program Software602 Form Filler
Transkript prezentace:

Talend Open Studio MDM Ing. David Pejčoch Tutorial

Instalace Talend MDM Z webu talend.com lze stáhnout instalační balík, který obsahuje celkem dva různé typy instalace: server a klienta Instalace serveru proběhne spuštěním jar souboru Klienta není nutné instalovat (stačí extrahovat zip archiv) Před instalací serveru je nutné nainstalovat Java SDK verze 1.6 (na starších verzích JBoss nepoběží) Též je nutné do proměnných prostředí vložit proměnnou JAVA_HOME a nastavit ji na adresář, v němž je nainstalována Java

Konfigurace proměnných prostředí

Instalace MDM Server

Na Windows 7 nesmí být instalace provedena do Program Files, protože JBoss z nějakého důvodu není schopen interpretovat mezeru v názvu adresáře!!!

Spuštění MDM Serveru Spusťte soubor run.bat. Pokud jste nastavili správně cestu k Javě a nenainstalovali JBoss do Program Files, měl by se Vám JBoss v pořádku spustit

Pokud vidíte toto, nainstalovali jste do Program Files c:\Program Files\TOS_MDM-Server-r78327-V5.0.2\jboss GA>bin/run.bat -b =============================================================================== JBoss Bootstrap Environment JBOSS_HOME: c:\Program Files\TOS_MDM-Server-r78327-V5.0.2\jboss GA JAVA: c:\java\SE1.6\\bin\java JAVA_OPTS: -Dprogram.name=run.bat -server -Xms512m -Xmx1024m -XX:MaxPermSize= 256m -Djboss.server.exitonshutdown=true -Djboss.shutdown.forceHalt=false -Dorg.e xist.xmldb.inMemory.remote.content=true -Dorg.exist.xmlrpc.inMemory.retrieve.con tent=true -Dsun.rmi.dgc.client.gcInterval= Dsun.rmi.dgc.server.gcInterva l= Dorg.ow2.bonita.environment=c:\Program Files\TOS_MDM-Server-r78327-V5.0.2\jboss GA\server\default\conf\bonita-environment.xml CLASSPATH: c:\java\SE1.6\\lib\tools.jar;c:\Program Files\TOS_MDM-Server-r V5.0.2\jboss GA\bin\run.jar =============================================================================== Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: Files\TOS_MDM-Server- r78327-V5/0/2\jboss-4/2/2/GA\server\default\conf\bonita-environment/xml Pokračujte stisknutím libovolné klávesy...

Ověření správné instalace JBoss

Nyní je třeba spustit klientský nástroj

Registrace / přihlášení ke stávajícímu účtu: kroky, které lze přeskočit

.... nyní se obrňte trpělivostí...

Kýžený stav: MDM běží

Vytvoření nového projektu

Name: localhost Port: změňte na 8080 Username: admin Pwd: talend

Přístup přes web Login: user Pwd: user

Webové rozhraní MDM V Internet Explorer 9 se mi nepodařilo načíst!!!