E.D.J. 8.C.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Arménie 4 sousedi: Gruzie, Turecko, Írán, Ázerbajdžán Hl. město: Yerevan Počet obyvatel: cca 3 mil. Rozloha: km 2 Měna: Arménský Dram Jazyk: Arménština.
Advertisements

Arménie.
Ernährungstagebuch.
vezmi si tužku a velký papír
Přednáška č. 6 Horák Jakub
Content Something about me Basic things about Czech Republic
Evropský den jazyků 6.A.
Zpracovala Karolíne AL-Eraidiová a Barbora Vodňanská
Evropský den jazyků 6.B.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Anotace: prezentace je určena pro žáky pátého ročníku materiál slouží k procvičení tématu nakupování měny – nejpoužívanější měny a jejich označení čtení.
Francie.
STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI CIZINCŮ
Kolik je hodin? What time is it?. Jak se tam dostanu? How do I get there?
Czech language Our language is one of the hardest languages in the world. You don‘t believe? We will try to persuade you.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Restaurace Jídlo.
Tázací dovětky – 8. ročník ZŠ
RUSKO.
Conversation – In a restaurant Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.
Německo.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady31Číslo DUM.
Objednávka v restauraci 2 Slovní zásoba Škola: SOU Val. Klobouky Ročník: třetí Obor: Kuchař/číšník Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
BULHARSKO.
Zdravý životní styl Vytvořila: Michaela Ryšánková.
IN A HOTEL, WRITING (DESCRIBING A PHOTO) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.2.
At the shop Dialogues. Phrases / Potřebné fráze Mohu Vám pomoct? Kolik stojí….? How much is / are…..? Can I help you? tato (tento,toto) / tyto … Ještě.
IF / FUTURE TIME CLAUSES. 1)I´ll wait here. You´ll get back. (until) 2)Give me a ring. You´ll hear some news. (when) 3)The TV programme will end. I´ll.
Projekt "EU peníze školám", registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_3B_09_Food and drink 1 TÉMA.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ Jazyk anglický TEMA: Food and drink ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová Název: VY_22_INOVACE_ANGLICKÝ JAZYK1_15. AT THE RESTAURANT Téma: At the restaurant Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_16 PL-3 ZŠ a MŠ Nedašov.
Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Marcela Kloučková Název:VY_32_INOVACE_14_Aj6 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Podstatná.
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor VY_32_Inovace_10B_daily routine.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Dagmar Suchomelová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6/09_Daily meals TEMA: DINNER ČÍSLO PROJEKTU:
ČTVRTEK Polévka Zeleninový vývar s drobením 20,- Kč Polévka Gulášová 25,- Kč.
Specifika podávání stravy, úpravy stravy a kultura stolování v domově seniorů ve Forde. TEREZA SEDLMAYEROVÁ 3.A, DENISA PROCHÁZKOVÁ 2.O.
ÚTERÝ Polévka Kuřecí vývar s drobením 20,- Kč Polévka Hrachová 25,- Kč.
ÚTERÝ Polévka Drůbeží vývar s drobením 20,- Kč Polévka Bramborová polévka 25,- Kč.
PÁTEK Polévka Kuřecí vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Fazolová 25,- Kč.
AUTOR: Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_31_SOUSEDNÍ STÁTY ČR
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj34_38
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_161.ANJ.12 In a hotel – check in.
Čeština: 11. lekce Czech language: 11th lesson
Jazyk a jazyková komunikace - Anglický jazyk
2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Digitální učební materiál
Kinds of shops Shopping dialogue Payment
GREETINGS AND FORMS OF ADDRESS
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
VY_22_ INOVACE_ 30_ ANGLICKÝ JAZYK 3
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Bilden Sie ein Gespräch
British Typical Meals and Meal Times
Autor: Mgr. Jana Burdzová
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ / /21
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
Název projektu: Moderní škola
Meal AND DRINKS Stay healthy!.
Co jsme si odnesli z Evropy IRSKO – DUBLIN –
Translation 21/01 Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Breakfast is the most important meal of the day. Paul si dává velkou snídani hlavně o víkendech. Paul.
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Food TEMA: Food
Transkript prezentace:

E.D.J. 8.C

Arménie

Obecně  Hlavní město – Yerevan  Počet obyvatel 3 215 800  Rozloha – 29 800 Km2  Měna – Arménský dram (AMD)‏  Jazyk – Arménština  Písmo – Arménkské  Arménská katolická církev,Arménská apoštolská církev  Abeceda – 39 znaků (vytvořeno 405 Mesropem Maštocem)

Arménská slova Dobrý den – Barev dzez Dobrý večer – Bari gišer Nashledanou – Hadžochutjum Děkuji – Merci Prosím – Chndrum em Prominte – Knerek Dobrou chut' – Bari achorzak

Kuchyně Patří k těm nejstarším na světě Spoustu koření – Kopr,Koroiandr,Extragon a Bazalka Dolma – Masem plněné vinné listyBlinčik – Palačinkové těsto plněné mletým masem Lavaš – Arménský chléb Spaš – Arménská polévka

 Kat – Arménské mléko  Džuř – Voda  Surdž – Káva  Tej – Čaj  Garedžuř – Pivo

USA

§United States of America §Washington D.C. §English §Dolar $

Národní kuchyně  Snídaně: Cereálie, vajíčko, slanina  Oběd: Steak, hranolky  Večeře: Barbecue, hot dogs, hamburger Typické jídlo  Polévka: Hovězí vývar  Oběd: Hovězí steak  Moučník: Brownies

Slovní zásoba  Tap water  Sunny side up egg  Lemonade  Cocoa  Milk-shake  French fries  Dumplings  Minced meat  Lobster  Tea  Voda z kohoutku  Volské oko  Limonáda  Kakao  Mlečný koktejl  Hranolky  Knedlíky  Mleté maso  Humr  Čaj

Rozhovor v restauraci  Dobrý den.(Vítejte)‏  Hi.  Dobrý den mohu dostat menu  Tady máte  Dám si...  Dáte si něco k pití?  Prosím.  Dobrou chuť  Platit, prosím.  Je to... dolarů.  Děkuji, nashledanou.  Nashledanou.  Hi.  Hi, can I have a menu.  Here you are.  Can I have.  Can I get you something to drink.  Please.  Enjoy your meal.  I´m ready to pay.  It will be … dollars.  Thank you, good bye.  Bye

Rakousko

Základní informace HL. město-Vídeň Kde se nachází – Střední Evropa Jazyk – Němčina (Rakouská)‏ Měna – Euro

Národní kuchyně Snídaně : Wurstsalat oder brot/Brezel Oběd : Wiener Schnitzel mit Kartoffelensalat Večeře : Leberkäse mit semmel/Leichte salate TYPICKÉ JÍDLO : Polévka : Leber Knödel suppe/Kürbissupe Hl. jídlo : Frisches Brot mit Liptauer / Schnitzel Süßes(kaiserscmarn!), Sacher Torte

ENDE

Francie