Témata projektů X13PMT 2007. Laboratorní (automatizované) pracoviště pro měření charakteristik fotovoltaických článků Zadavatel: prof. Benda (Ing. Macháček)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ VÝROBY
Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
Presentation Title.
Automatizační a měřicí technika (B-AMT)
Softwarový systém DYNAST
Fotovoltaické systémy A5M13VSO-6. Základními prvky fotovoltaických systémů jsou Fotovoltaické články a moduly Měniče Pomocná zařizení (BOS)
Technická dokumentace
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Tým: Rudolf Bajer, Zadavatel: Prof.Ing. Vítězslav Benda, CSc.
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
6. Řízení a monitoring procesů. Řízení, regulace, měření, monitoring, automatizaceve farmaceutickém průmyslu Řídicí systémy Měřicí a monitorovací systémy.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Elektrotechnika (26 – 41 – M / 01) Výpočetní a komunikační technika Automatizace a elektronické systémy v dopravě.
Výsledky průzkumu a náměty pro inovaci předmětu FINANCE Doc. Ing. Mária Režňáková, CSc.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Požadavky na programy Programové Měřící Systémy Sběr datZpracováníPrezentace systémy – uzavřené (omezená množina funkcí, nelze jednoduchým způsobem rozšiřovat.
06/2003Přednáška č. 11 Dynamický model stárnutí objektu (části objektu) – základní popis Předmět: Modelování v řízení MR 11 (Počítačová podpora) Obor C,
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická
1.1 Úvod.
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Ústav automatizace a měřicí techniky
Rekapitulace obsahu modelu Předmět: Počítačová podpora řízení K126 POPR Obor E ZS, 2011, K126 EKO Přednášky/cvičení : doc.Ing. P. Dlask, Ph.D. Cvičení.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Autor práce: Bc. Jan Húsek Vedoucí práce: Ing. Pavel Hanák
X13PMT 1. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Digitální učební materiál
VŠB Technická univerzita Ostrava
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Racionalizace montáže Ročník:2. Datum vytvoření:leden.
Úvodní studie Team Petr Šmíd Pavel Žák zástupce Václav Brašnička.
Team Petr Pavel Žákzástupce Václav Brašničkaprůzkum
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
Manufacturing Execution Systems
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
14. června 2004Michal Ševčenko Architektura softwarového systému DYNAST Michal Ševčenko VIC ČVUT.
Tvorba aplikace pro výuku projektového managementu Petr Smutný Ivan Hálek Jan Žák Tomáš Kopeček.
9/2010Přednáška č. 11 Tvorba modelu – ověření modelem.
Návrh a realizace třífázového střídače s pomocnými rezonančními póly
České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra mapování a kartografie Návrh koncepce prostorového informačního systému památkového objektu.
Programovatelné automaty Popis PLC 02
9/2009Přednáška č. 11 Modifikovaný Dynamický Model v aplikaci výuky POPR Předmět : Počítačová podpora řízení K126 POPR Obor E ZS, 2009, K126 EKO Přednášky/cvičení.
PODPORA ODBORNÉ PŘÍPRAVY STŘEDOŠKOLSKÉ MLÁDEŽE PRO PODMÍNKY AUTOMATICKÉ I AUTOMATIZOVANÉ VÝROBY (MECHATRONIKA) Projekt operačního programu EU ROZVOJ LIDSKÝCH.
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
A PLIKACE OZE NA SPŠ A VOŠ, P ÍSEK, K ARLA Č APKA 402 Ing. Jiří Uhlík Ing. Miroslav Paul.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Katedra mikroelektroniky řešitel: Michal Šesták vedoucí práce: Ing. Vladimír Janíček DIPLOMOVÁ.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
Elektromagnetická slučitelnost. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Přechod na ISO 9001:2015 v DIAMO, s. p.
V Českých Budějovicích, únor 2017
elektrotechnických měření
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Měniče napětí.
Presentation Title 1st September 2002
ELCOM,a.s. ZKUŠEBNÍ ZAŘÍZENÍ a NAPÁJECÍ ZDROJE ELCOM a.s., Divize Virtuální instrumentace a Divize Aplikované elektroniky Ing. Jindřich Kaluža Dr. Ing.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_311 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Témata projektů X13PMT 2007

Laboratorní (automatizované) pracoviště pro měření charakteristik fotovoltaických článků Zadavatel: prof. Benda (Ing. Macháček) Anotace: Cílem je modernizace cvičení v předmětech X13FVS a 13SSE Zpracujte projektovou dokumentaci pro pracoviště vybavené: osvětlovaným článkem zdrojem řízeným počítačem Systém musí být schopen automatizovat odečet proudu a napětí vynesení výsledků ve formě tabulky umožňující další zpracování

Laboratorní pracoviště (automatizované) pro měření parametrů fotovoltaických modulů a jejich základních aplikací Zadavatel: prof. Benda (Ing. Macháček) Anotace: Cílem je modernizace cvičení v předmětech X13FVS a 13SSE Zpracujte projektovou dokumentaci pro pracoviště vybavené: osvětlovaným modulem řízenou zátěží Systém musí být schopen Automatizovaného odečtení bodu charakteristiky (proud a napětí) záznamu do tabulky umožňující další zpracování

Návrh a realizace pracoviště pro demonstraci funkce autonomního FV systému Zadavatel: prof. Benda (Ing. Macháček) Anotace: návrh a realizace zdroje záření pro moduly do 40 Wp návrh a realizace DC/DC převodníku se sledovačem bodu maximálního výkonu pro nabíjení akumulátoru návrh a realizace měření akumulovaného náboje doplnění střídačem na síťové napětí

Návrh pracoviště pro přímé elektroodporové sušení keramických polotovarů Zadavatel: doc. Kuba Anotace: fyzikální analýza problému technické,ekonomické a ekologické aspekty návrhu návrh přístrojového vybavení pracoviště (sušení, monitoring procesu) dispoziční uspořádání pracoviště možná spolupráce se závodem Elektroporcelán Louny

Návrh dílny pro likvidaci OEEZ Zadavatel: doc. Kudláček Anotace: Způsob shromažďování OEEZ Dispoziční uspořádání dílny, ekologické požadavky provozu Využitelnost odpadu Spolupráce s SAFINA as.

Modernizace pracoviště pro modifikaci parametrů výkonových polovodičových součástek Zadavatel: Ing. Šámal (doc. Mach) Anotace: zjištění právních a jiných požadavků souvisejících s činností zmapování současného technického řešení (rešerže) návrhy na doplnění současné technologie modernější dispoziční uspořádání pracoviště posouzení ekonomické stránky navržených řešení

Návrh měřícího pracoviště výstupní kontroly výkonových polovodičových součástek Zadavatel: Ing. Šámal (doc. Mach) Anotace: zmapování současného technického řešení (rešerže) návrhy na měřící pracoviště alternativní návrhy řešení dispoziční uspořádání pracoviště posouzení ekonomické stránky navržených řešení

Návrh pracoviště pro měření frekvenčních charakteristik Zadavatel: doc. Petr Anotace: Teoretický rozbor měření útlumu na dvojbranu se zadanými parametry Návrh zapojení pro měřicí pracoviště Průzkum trhu v nabídce vhodných přístrojů z hlediska přesnosti a ceny Návrh automatizace měření frekvenčních charakteristik Ekonomický rozbor

Virtuální technologická soustava a její řízení Zadavatel: Ing. Šmejkal (Ing. Künzel) Anotace: seznamte se se systémy Tecomat, Mosaic a Reliance, s jejich možnostmi a zásadami použití a programování zvolte řízenou technologickou soustavu, specifikujte její provedení, uspořádání, způsob řízení a diagnostiky, zvolte instrumentaci a vše zdokumentujte vytvořte marketingovou studii k virtuální řízené soustavě, jako by byla reálná vytvořte marketingovou studii k učební pomůcce s virtuální řízenou soustavou a uspořádejte vstupní oponenturu navrhněte simulační model soustavy a realizujte jej programem virtuálního PLC jako funkční blok podle zásat normy IEC navrhněte algoritmy řízení a technické diagnostiky a realizujte je programem virtuálního PLC jako funkční blok podle zásat normy IEC v prostředí systému Reliance realizujte program dispečérského pracoviště pro řízenou technologii všechny dílčí úlohy zdokumentujte podle zásad obvyklých u dodavatelských firem vytvořte metodickou dokumentaci pro použití učební pomůcky ve výuce vytvořte podklady pro nabídkové řízení učební pomůcky a PR článek pro odborný časopis

Dokumentace systému managementu jakosti dle ČSN EN ISO 9001:2001 Zadavatel: Ing. Žák (Ing. Künzel) Anotace: Objekt: Firma osazující na zakázku desky plošných spojů technologií SMT (10 zaměstnanců) Projekt: Popis procesů ve firmě (řídících procesů i procesů QMS) Základní dokumentaci QMS (příručku jakosti) Zhodnocení výsledků QMS formou simulovaného auditu se skupinou Spolupráce s firmou TESLA KARLÍN a.s.